Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YSK, seçim takvimini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulunun 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak genel seçimde uygulanmak üzere hazırladığı seçim takvimi, bugün başlayacak. Seçime katılabilecek siyasî partiler bugün ilan edilecek, siyasî partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için 27 Mayıs’ta kura çekilecek. Gümrük kapılarında 9 Temmuz’da oy verme işlemine başlanacak.


Önemli bir tarih

Milletvekili seçiminin 22 Temmuz Pazar günü yapılmasına ilişkin önerge, Mecliste kabul edildi. Genel Kurulda yapılan oylamaya katılan 458 milletvekili

AKP’li Yarbay: Erken seçim Türkiye’yi kurtaracak mı?

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, seçimin, erken seçim değil, demokrasiyi kurtarmak için yapılan mecburî seçim olduğunu söyledi. Genelkurmay Ba


  Sezer: Ben devam edeceğim

İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, ‘’Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ‘yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar göreve devam edeceğini’ söylediğini’’ bildirdi.


  ASDER: Söz millete bırakılmalı

ASDER Genel Başkanı emekli general Adnan Tanrıverdi, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gelinen noktayı demokrasinin ve millî irade hakimiyetinin tesisi için kırılma noktası olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın seçilmesi için sözün millete bırakılmasını bekliyor ve destekliyoruz” dedi.


  Rehn: Kriz demokrasiyi güçlendirmeli

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’de demokrasinin, yaşanan krizden daha da güçlenerek çıkabileceğini söyledi.


  Türkiye'ye AB desteği sürmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’nin AB üyeliği yolunda desteklenmeye devam edilmesi gerektiğini söyledi.


  MEB’den Ilgın açıklaması

Konya'nın Ilgın ilçesindeki İnönü İlköğretim Okulunun web sitesinde Said Nursî ile ilgili bir yazının yer aldığına ilişkin haberler üzerine açıklama yapan Millî Eğitim Bakanlığı, okulların web sitelerinde yayınlanacak bilgilerin “Atatürk ilke ve inkılâplarına uygun olması” gerektiğini belirterek, söz konusu sitenin sorumluları hakkında soruşturma açıldığını ve çıkacak sonuca göre ilgililerin cezalandırılacağını bildirdi. Haberlerin ve açıklamanın, Bakan Çelik'in Büyükanıt'a yaptığı ziyaretin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.


  Üniversiteler de halktan korkuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, ‘’Köklü anayasa değişiklikleri yapılmadan cumhurbaşkanı halka seçtirilirse, sorunlar çıkabilir’’ dedi.


  Aksu: Silâhla, sopayla anmaya gelinir mi?

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 1 Mayısta İstanbul’da meydana gelen olaylara ilişkin, “Silahla, sopayla, sapanla anmaya gelinir mi? O tedbirleri almak zorundaydık” dedi.


  Müftülükten temel dinî bilgiler kitapçığı

Çanakkale Müftülüğü, öğrencilerin temel dini bilgileri daha kolay öğrenmeleri için soru ve cevapların yer aldığı kitapçık bastırdı.


  Eski hükümlülere psikolojik destek

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Diyarbakır Şubesi, bir yandan eski hükümlüleri istihdam etmek için çalışma yürütürken, bir yandan da eski hükümlülere psikolojik destek veriyor.


  Tatile gelip Müslüman oluyorlar

İngiltere’den Alanya’ya tatile gelen İngiliz turist Nathan Efstathious, daha önce babasının da tercihi gibi Müslümanlığı seçti. Müslüman olan Efstathious, Muhammed Ali adını aldı.


  Danıştay: Kız öğrencinin başı açık olmalı

Danıştay 8. Dairesi, Millî Eğitim Bakanlığıı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin bazı maddelerini iptal etti. Yönetmeliğin, ‘’Sınavlarda, kılık kıyafetin öğrencinin rahatlıkla tanınmasını sağlayacak şekilde sade ve temiz olması esastır’’ hükmü de iptal edildi.


  İstanbul’da “bahar temizliği”

İstanbul’da başlatılan ‘’Bahar Temizliği Kampanyası’’ kapsamında, Büyükşehir Belediyesi görevlilerince her gün 10 ayrı bölgede temizlik yapılacak.


  Basın özgürlüğünün önemi arttı

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği (CBMD) Başkanı Hıdır Eraslan, basın özgürlüğünün ve basın özgürlüğü için verilecek mücadelenin öneminin bir kat daha arttığını bildirdi.


  Vakıf ruhu yaşatılmalı

Vakıflar Haftası bu yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında ‘’Vakıf ve Çevre’’ teması altında kutlanacak. Alınan bilgiye göre, Vakıflar Genel Müdürlüğünce Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 7 Mayıs’ta başlayacak.


  Ardahan Ovası sular altında

Ardahan’da Kura Nehri’nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Ardahan Ovası’nın büyük bir bölümü sular altında kaldı.


  Sigara içene tatlı cezası

Türk Telekom Erzincan İl Müdürlüğü binasında çalışan personel, kurum içinde sigara içmesi durumunda İl Müdürü Timur Sevim tarafından verilen cezalara katlanıyor. Odaları tek tek gezerek sigara içen personeli tesbit eden Müdür Sevim, onlara yanlarında çalışan arkadaşlarına tatlı ve meyve alma cezası uyguluyor.


  Sağlığı geliştiren okullar ağı

Avrupa Sağlığı Geliştiren Okullar Ağı Projesi kapsamına alınan Sivas Mehmetçik İlköğretim Okulu, öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.


  Eski fabrika okul olacak

Kırıkkale’de 1944 yılında TEKEL tarafından kurulan ve yaklaşık 8 yıldır atıl vaziyette bulunan şarap fabrikası, yapılacak tadilat sonrası Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin binası olarak hizmet verecek.


  AB desteği ile halı dokuyorlar

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde ev kadınları ve genç kızlar, AB destekli ‘’Sivas Halısı ve Tarihî Tüllüce Kilimi Meslekî Eğitim ve Pazarlama Projesi’’ kapsamında halı ve kilim dokumayı öğreniyor.


  Parfüm kokusu anne sütüne karışıyor!

Özellikle annelerin zararlı kozmetik ürünlerinden kaçınması gerektiğini ortaya çıkaran bir araştırma daha yapıldı. Amerika’da anne sütleri üzerine yapılan bir araştırmada süt örneklerinde sentetik koku kimyasallarına (fragrançe) rastlandı.


  Özürlüler unutulmadı

Rize Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Karataş, devletin özürlüler için ailelere yaptığı yardımın, özürlülerin bakımına ilişkin kaliteyi artırdığını söyledi. Karataş, yaptığı açıklamada, Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tesbiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine ilişkin yönetmeliğin geçen yıl uygulamaya konulduğunu hatırlattı.


  Okul servisleri traktör

Adana’da 5 ilköğretim öğrencisi, okula gitmek için hergün 2 kilometre yolu traktör üstünde katediyor.


  Göçükten 7 saat sonra çıkarıldı

Zonguldak’ta kömür ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan işçinin cesedi yaklaşık 7 saat sonra çıkarıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004