Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şarm El Şeyh’de son şans

Uluslararası organizayonların temsilcilerinin ve 50’den fazla ülkeden bakanların katıldığı genişletilmiş Irak’a komşu ülkeler toplantısı Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrinde gerçekleştiriliyor.


‘Yenilgiyi kabul edip, çekilmeliyiz’

İngiltere’nin eski kara kuvvetleri komutanı General Sir Michael Rose, ABD ve müttefiklerinin Irak’ta yenilgiyi kabul edip daha fazla asker ölmeden çek

Suudi Arabistan Maliki’yi devirmek istiyor

Irak Hükümeti, sınır komşusu Suudi Arabistan’ı ülkedeki siyasî istikrara engel olmak ve terör örgütü El Kaide’ye destek vermekle suçladı.


  Olmert içten ve dıştan baskı altında

İsrail muhalefetinin lideri, Likud Başkanı Binyamin Netanyahu, Winograd raporunun bulgularına dikkati çekerek, “Hükümet, açıkta ortadır ki halkın güvenini yitirmiştir” dedi.


  İran’a ek tedbir geliyor

İran’ın nükleer faaliyetlerini görüşmek üzere dün İngiltere’nin başşehri Londra’da bir araya gelen BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ile Almanya’nın temsilcileri, nükleer faaliyetlerine devam etmesi halinde İran’a yönelik ek tedbirler alınmasından yana tavır belirledi.


  3 Amerikan askeri öldürüldü

Irak’ta biri kadın 3 Amerikan askerinin daha öldüğü bildirildi.


  ABD anayasal süreçte ısrarlı

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, ABD’nin Türkiye’de “ordu veya başka birinin anayasal sürece müdahale etmesini veya anayasa üstü bir şey yaptığını görmek istemediğini” söyledi.


  Hariri mahkemesi muhaliflere takıldı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un hukuk danışmanı Nicholas Michel, eski Lübnan başbakanı Refik Hariri suikastını aydınlığa kavuşturmak amacıyla kurulması öngörülen uluslar arası mahkemeyle ilgili olarak gittiği Lübnan’dan eli boş döndü.


  ABD’de devlet okulunda İncil dersleri

Amerika’nın Georgia Eyalet Eğitim Kurulu, İncil derslerinin eyalete bağlı kamu okullarında müfredata dahil edilmesini onayladı. Kurul, derslerin “dinî tebliğ” değil “bilgi verici” nitelikte olması gerektiğinin altını çizdi.


  Berlin’de 2. İslâm Konferansı yapılıyor

Almanya’nın başşehri Berlin’de çeşitli Müslüman kuruluşlarının temsilcilerinin Alman hükümet yetkilileriyle bir araya getiren 2. İslâm Konferansı başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004