Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bu toprakların tiyatrosu

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kültür A.Ş’nin desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Geleneksel Türk Tiyatrosu Günleri’’ başladı. Faaliyetin Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde yapılan açılışında konuşan Proje Koordinatörü tiyatro san’atçısı Okday Korunan, orta oyunu ya da geleneksel tiyatronun halk kültürünün içinde değerlendirilebilecek bir alan olduğuna işaret etti.



“Mevlânâ” ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İSMEK) tarafından düzenlenen ‘’Mevlânâ’’ konulu branş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.



Hanımlar kermese bekliyor

Demokrat Hanımlar Derneği üyelerinin hayır kermesi Şirinevler’de devam ediyor. Giyimden mefruşata, gıdadan kitap reyonuna kadar çok çeşitli ürünleri hayır için satışa sunan dernek üyeleri, İstanbullu bütün hayırseverleri kermese beklediklerini ifade etti.



Nobelli Pamuk: Medeniyetler arası diyalogtan yanayım

HAMBURG- Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, kendisini hem Batı hem de Doğu kültürüne ait hissettiğini belirterek, medeniyetler arası diyalogdan yana olduğunu söyledi. Pamuk, Almanya’nın Hamburg şehrinde “İstanbul: Hatıralar ve Şehir” adlı kitabının tanıtımını yaptı.



300 Spartalıya İran’dan cevap

Kurgusu ve konusuyla başta İranlılar olmak üzere pek çok ülkede tepki toplayan 300 Spartalı filmine karşı İranlıların çektiği ‘Persepolis’e Övgü’ isimli film İran’da gösterime girdi.



Fransız akademisyen: Okudum, huzur doldum

Fransız Akademisinin Cezayir asıllı üyesi Prof. Dr. Assia Djebar, son dönemde Mevlânâ’nın Fihi Mafih adlı eseriyle tanıştığını, okudukça içinin huzur dolduğunu hissettiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004