Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: Ulusalcılara malzeme vermeyelim

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin çok hassas ve tarihî bir dönemden geçtiğini belirterek, AB’nin “sabırlı ve ihtiyatlı olmasını” istedi. “Türkiye, bu krizden demokrasisini güçlendirerek çıkabilir. Genel seçimlerin ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Türkiye’de daha güçlü bir reform süreci yaşanabilir” diyen Rehn, “AB’nin dikkatli davranarak Türkiye’deki ulusalcı hasssasiyetlere yakıt sağlamamasını” istedi.


9 Mayıs Avrupa günü

AB ülkelerinin 9 Mayıs’ı Avrupa günü olarak kutladıkları bu günde Türkiye’deki son tartışmaları AB perspektifi açısından değerlendiren uzmanlar, üst ü

Mahkemenin gündemi yine CHP’nin başvurusu

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin CHP’nin ikinci başvurusuna ait raporun, üyelere dağıtıldığını ve muhtemele


  Aksu ve Çiçek de görevlerini devretti

Abdülkadir Aksu, genel seçim sebebiyle anayasa gereği İçişleri Bakanlığı görevini, yerine atanan Osman Güneş’e, Cemil Çiçek ise, Adalet Bakanlığı görevini Fahri Kasırga’ya devretti.


  Bürokratlar aday olmak için istifa ettiler

Milletvekili genel seçiminde aday olabilmeleri için yasa gereği görevlerinden ayrılmaları gereken kamu personelinin istifaları dün de sürdü.


  Babacan: Demokrasi işlerse önümüz açık

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Türkiye’de iki temel kritere, yani demokrasinin düzgün işlemesine ve hukukun üstünlüğü ilkesine hep beraber sahip çıktıktan sonra endişe edecek bir şey yok. Türkiye’nin önü açık” dedi.


  25 yaş değişikliği askıya alındı

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimde, milletvekili seçilme yaşının 25 olarak uygulanmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin, askıya alındığını söyledi.


  Seçmen listeleri askıda

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, (taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen listesi dahil) güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca bugün askıya çıkarılacak.


  5816, internet kanununa da girdi

İnternet ortamında işlenen suçlarla mücadeleyi öngören Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesi Kanunu Tasarısı 4 Mayıs’ta TBMM’de kabul edildi. Kanuna göre, 5816 sayılı Atatürk Aleyhinde İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanunu’na aykırı içerikler Telekomünikasyon Kurumu’nca engellenecek.


  AB hibeleri için 22 bin başvuru

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, AB eğitim ve gençlik hibelerinden yararlanmak için 2007 yılında 22 bin 362 kişi ve kuruluşun başvuruda bulunduğunu bildirdi.


  Adaylık başvuruları DYP’de 10 Mayıs’ta, ANAVATAN’da bugün başlayacak

Milletvekilliği adaylığı için başvurular DYP’de 10 Mayıs Perşembe günü, ANAVATAN’da ise bugün başlayacak. Başvurular, iki partide de 20 Mayıs Pazar günü sona erecek.


  AP: Sivil asker diyaloğu AB seviyesine getirilmeli

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Hollandalı Ria Oomen-Ruijtenò, Türkiye’deki sivil-asker diyaloğunun Avrupa Birliği (AB) seviyesine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.


  Türkiye, Sarkozy’den umutlu

Türkiye, Fransa’da cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy’nin, iki ülke arasındaki ilişkilerin lâyık olduğu yere taşınması için gerekli sorumluluğu üstleneceğini ümit ediyor.


  Sağda birleşmenin adresi Demokrat Parti

Doğru Yol Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Bülbüloğlu ve ANAVATAN Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy ortak basın toplantısı düzenleyerek, sağda birleşmenin adresinin Demokrat Parti (DP) olduğunu söylediler.


  “İnsancıl hukuk” müfredatta

Türkiye Kızılay Derneği ile Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) arasında, insancıl hukuk konularının ilk ve ortaöğretim müfredatına dahil edilmesine ilişkin protokol imzalandı.


  Nehir taştı, yol kapandı

Artvin-Erzurum kara yolunun 1 kilometrelik bölümü, Çoruh Nehri’nin taşması sonucu sular altında kalarak ulaşıma kapandı.


  Velilerin eğitim protestosu

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyünde, 80 öğrenciye 1 öğretmenin eğitim vermesini protesto eden veliler, çocuklarını okula göndermiyor.


  Bolu Dağı tünelinde ikinci tüp hizmete girdi

Gümüşova-Gerede otoyolu kapsamındaki Bolu Dağı geçişinin en önemli kesimini oluşturan Bolu Dağı tünelinde, Ankara-İstanbul istikametindeki ikinci tüp, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan tarafından açıldı.


  Trafiğe 3 bin 849 kurban

Türkiye’de 2006 yılında meydana gelen 628 bin kazada, 3 bin 849 kişinin hayatını kaybettiği, 110 bin kişinin yaralandığı bildirildi.


  Muradiye'de dere taşkını

Van’ın Muradiye ilçesinde derenin taşması sonucu, 10 ev su altında kaldı. Alınan bilgiye göre, Şehit Mehmetbey Mahallesi’nden geçen Koruk Deresi, yüksek kesimlerdeki karın erimesi sonucu taştı. Taşkın nedeniyle dere yatağındaki 10 ev, su altına kaldı. Vatandaşlar, belediyenin olaya duyarsız kaldığını savunarak tepki gösterdi.


  Köylüler, yollarını kendileri yapıyor

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Topraktepe köyünde, arazilere ve mezralara giden yolları köylüler yapıyor. Topraktepe Köyü Muhtarı Ahmet Karabay, yaptığı açıklamada, arazi yollarının yapımı için yardım alamadıklarını, bu sebeple kendi yollarını yapma kararı aldıklarını söyledi.


  “Telekazık” için bir kamyonet dolusu imza

Telekominikasyon Kurulu’nun şehiriçi görüşme ücretlerine yaptığı yüzde 25’lik zammın geri çekilmesi için “Telekazık” kampanyası başlatan Tüketiciler Birliği, topladığı 200 bin imzayı bir kamyonetle Ankara’ya gönderdi.


  Sıcak havalarda güneş çarpmasına dikkat

Küresel ısınma sebebiyle dünyanın güneş alma saatlerinin artması, uzun süre güneşte kalan insanların sağlığını tehdit ediyor. Vücut ısısının artmasıyla oluşan güneş çarpması insanların ölümüne bile yol açabiliyor.


  Bebek emziklerine AB standartı

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği’ne (AB) uyum çalışmaları kapsamında bebeklerin kullandığı emziklere de standart getirdi.


  Dev bir yıldız patladı

Bilim adamları, şimdiye kadar gözlemlenen en büyük yıldız patlamasının yani süpernova meydana getirdiği açıkladı.


  NASA’nın elleri artık acımayacak

NASA’nın astronotlarının ellerini hemen yoran ve yara eden eldivenlerin yerine daha iyisinin tasarlanması için açtığı yarışmayı 45 yaşındaki mühendis Peter Homer kazandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004