Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransa yanarken Sarkozy tatilde

Fransa’da, önceki gün cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Nicolas Sarkozy, göreve başlamadan önce ailesiyle kısa bir tatil için Paris’ten ayrılırken, ülkesindeki protesto eylemleri devam ediyor. Protesto eylemleri sırasında çok sayıda aracın ateşe verildiği ve yüzlerce kişinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.


Wolfowitz suçlu bulundu

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan özel kurul tarafından bankanın etik kurallarını ihlâl etmekten suç

Barzanilerden Humeyni ideallerine bağlılık bildirisi

Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, İran’ın başşehri Tahran’da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la bir araya geldi.


  Kraliçe ve Bush’dan işgal dayanışması

ABD Başkanı George Bush, ülkesini ziyaret eden İngiltere Kraliçesi Elizabeth onuruna en üst düzeyde protokol kurallarının uygulandığı resmî akşam yemeği verdi.


  Beyaz Saray; muhtıra olmamış gibi

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, Türkiye’nin bir demokrasi ülkesi olduğunu belirterek, cumhurbaşkanı seçiminde, demokratik sürecin işleyeceğini kaydetti.


  Irak çocuklarını koruyamadı

“Save The Children” (Çocukları Koruyalım) adlı örgüt tarafından Irak’ta 5 yaşına gelmeden ölen çocukların oranının 15 yılda yüzde 150 arttığı ve Irak’ın çocuk ölümlerinde en kötü durumda olduğu belirtildi.


  Çin’in nüfusla başı dertte

1970’lerin sonunda uygulamaya koyduğu tek çocuk politikasıyla nüfusun artışını 400 milyon engelleyen Pekin yönetimi, son yıllarda aile planlama politikasına uyulmadığı için artan nüfusa karşı alarma geçti.


  Yahudi Kralı Herod’un mezarı bulundu

İsrailli arkeologların, Yahudi Kralı Herod’un mezarını buldukları öne sürüldü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004