Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kupa sahibini arıyor

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Kayseri Erciyes bugün İzmir'de karşılaşacak. İsmet Arzuman'ın yöneteceği final saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Son şampiyon Beşiktaş daha önce 12 defa final oynayıp, 6 defa kupayı müzesine götürürken, Erciyes tarihinde ilk defa finalde mücadele edecek..

Futbolda bu sezon da Fortis Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 45. Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor takımları arasında bugün İzmir'de yapılacak final maçıyla sahibini bulacak. 70 bin kişilik Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak finali İsmet Arzuman yönetecek. Karşılaşma Lig TV tarafından naklen yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ NASIL GELDİ?

Türkiye Kupası'nda (D) Grubu'nda yer alan Beşiktaş, ilk maçında Bucaspor'u İzmir'de 5-1, ikinci maçında Çaykur Rizespor'u İstanbul'da 3-1 yenerken, üçüncü maçında Ankara'da Gençlerbirliği'ne 3-0 yenilince, gruptan çıkma umutlarını zora soktu. Siyah-beyazlılar, gruptaki son maçında Ankaragücü'nü, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta 2-1 yenerek, 9 puan ve averajla Gençlerbirliği'nin ardından 2. sırada çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Vestel Manisaspor ile eşleşen siyah-beyazlılar, ilk maçta İstanbul'da 4-0 yendiği rakibine, deplasmanda, ev sahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 2-0 mağlup olmasına rağmen, ilk maçtaki avantajıyla turu geçti. Yarı finalde ezeli rakibi Fenerbahçe ile eşleşen Beşiktaş, kendi evindeki ilk maçı 1-0 kazandı, Kadıköy'deki rövanşta uzatma bölümünde bulduğu golle durumu 1-1 yaptı ve finale çıkmayı başardı.

ERCİYES ZORU BAŞARDI

Kupada (A) Grubu'nda yer alan Kayseri Erciyesspor ise evinde Karşıyaka ile 1-1 berabere kaldı, Kayserispor'a 3-1 yenildi. Son 2 maçında evinde Galatasaray'ı 4-1, deplasmanda da Bursaspor'u 4-2 yenen Erciyesspor, 7 puan ve averajla, Galatasaray'ın ardından gruptan ikinci sırada çıkmayı bildi. Çeyrek finalde, kupayı en çok müzesine götüren takım olan Galatasaray ile eşleşen Kayseri temsilcisi, evinde 0-0 biten maçın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'ndaki normal süreyi de golsüz tamamlayınca, karşılaşmada uzatmaya gidildi. Mavi-siyahlı ekip, uzatmada yenik duruma düşmesine rağmen, penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve 1-1'lik sonuçla gol averajıyla yarı finale yükselmeyi başardı. Erciyesspor, yarı finalde bu kez, Trabzonspor ile eşleşti. Trabzon'daki ilk maçı 1-0 kazanan Kayseri Erciyesspor, kendi evindeki rövanşı normal sürede aynı skorla yitirince, maçta uzatma bölümüne geçildi. Uzatmada da sonuç değişmeyince, seri penaltı atışlarında rakibine üstünlük kuran mavi-siyahlılar, tarihinde ilk kez finale çıktı. Beşiktaş ve Erciyes kasalarını doldurdu Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor kupada finale kadar olan sürede kazandıkları paraların yanı sıra yarınki finalin ardından önemli gelir daha elde edecekler. Finale gelene dek toplam 1 milyon 620 bin doları kasasına koyan Beşiktaş, bu sezonki ödül sistemine göre, final maçını kazanırsa 650 bin dolar, kaybetmesi halinde ise 300 bin dolar daha gelir elde edecek. Siyah-beyazlılar böylece, yarınki finalde kupayı tarihinde 7. kez müzesine götürmesi halinde, toplamda 2 milyon 270 bin dolar, ikincilikte kalması halinde ise 1 milyon 920 bin doları kasasına koymuş olacak. Tarihinde ilk kez finale çıkan Kayseri Erciyesspor ise finale gelene dek toplam 1 milyon 420 bin dolar gelir elde etti.

09.05.2007


 

Zico: Kural hatası yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş cephesinin kural hatası yapıldığı iddiasında bulunduğu pozisyon için, "'Maç içindeki bu pozisyona çok dikkat ettim. Hemen pozisyonun yanındaydım. Hakem Serkan'a yapılan faulü gördükten sonra taç kararından döndü ve faul atışını kullandırdı. Ben bunda bir kural hatası görmüyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, son lig şampiyonunun Galatasaray, son kupa şampiyonunun da Beşiktaş olduğunu hatırlatarak, ''Takımlar içinde kendini şampiyon ilan etmeyen tek takım Fenerbahçe'dir. Ben de dahil takımda hiç kimse kendini şampiyon ilan etmiyor. 3 maçımız var ve matematiksel olarak henüz şampiyon değiliz. Hiçbir söylentiye kulak asmıyoruz. Kazanmamız gereken daha puanlar var'' diye konuştu.

TARAFTARA DA SAYGI DUYARIM

Beşiktaş maçında kendisine numaralı tribünde oturan taraftarların yaptığı hareketlere cevap verme gereği hissetmediğini ifade eden Zico, ''Çünkü ilgilenmem gereken takımım vardı. Fenerbahçe için çalışan bir teknik direktörüm. Kendi taraftarıma da rakip takımın taraftarına da her zaman saygı duyarım. Tatsız olaylar olmuştur. Buna da saygı duyarım'' şeklinde konuştu.

KURAL HATASI YAPILMADI

Beşiktaş cephesinin kural hatası yapıldığı iddiasında bulunduğu pozisyon için yorum yapan Brezilyalı teknik adam, ''Maç içindeki bu pozisyona çok dikkat ettim. Hemen pozisyonun yanındaydım. Hakem Serkan'a yapılan faulü gördükten sonra taç kararından döndü ve faul atışını kullandırdı. Ben bunda bir kural hatası görmüyorum'' diye konuştu.

09.05.2007


 

Selçuk: % 50-60 işi bitirdik

F.Bahçe'nin milli futbolcusu Selçuk, Beşiktaş'ı yenerek şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantaj elde ettiklerini belirterek, ''İnşallah 100. yılda mutlu sona ulaşacağız'' dedi.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Selçuk Şahin, Beşiktaş'ı yenerek şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantaj elde ettiklerini belirterek, ''Yüzde 50-60 işi bitirdik, ama çok önemli 3 maçımız daha var. İnşallah 100. yılda mutlu sona ulaşacağız'' dedi. Beşiktaş gibi çok önemli bir deplasmandan 3 puanla döndüklerini vurgulayan Selçuk, ''Puan farkı 2'ye düşmüştü ve bütün Türkiye'nin 'Fenerbahçe artık şampiyonluğu kaybetti' dediği anda biz tekrar ayağa kalktık. Son haftalarda kötü gidiyorduk. Düştüğümüz durumdan ayağa kalkmak kolay değil. Bunu başaran takımlar da bizim gibi büyük takımlardır. Bunu başardık'' şeklinde konuştu.

MENTOR DESTEĞİ ALDIK

Selçuk, Beşiktaş maçından önce mentor desteği almalarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: ''Biz en büyük desteği yine kendi içimizde yarattık. Denizlispor maçından sonra çok üzülmüştük. Hafta içinde kendi aramızda yaptığımız görüşmelerde kazanacağımızı düşünüyorduk. Hatta rahat galip geleceğimizi düşünüyorduk, çünkü bunu başaracak kaliteli bir takımımız var. Son gün bir mentordan da destek aldık, ama oyuncu olarak çok güçlü karaktere sahip oyunculardan kurulu bir takımız. O yüzden çok zor bir durumda ve belki de kendi taraftarımızın bile 'acaba şampiyonluk gidiyor mu?' dediği bir anda tekrar ayağa kalktık. Müthiş bir sevinç yaşattık onlara. Biz de çok mutluyuz.''

09.05.2007


 

Kombine kartlar İzmir'de geçerli

Süper Lig'de, Fenerbahçe'nin, cezası nedeniyle İzmir'de Trabzonspor ile yapacağı maçta kombine kartların geçerli olacağı duyuruldu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, İzmir Atatürk Stadı'nda, 13 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da başlayacak maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kombine kart sahibi olan sarılacivertli taraftarların, kombine kartlarını kullanabilecekleri bildirildi.

09.05.2007


 

İstanbul'da boks şöleni

Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, 9-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Turnuvaya 38 ülkeden toplam 450 sporcunun katılacağı açıklandı.

Turnuvada müsabakalar bugün saat 15.00'de başlayacak ve iki ringde iki seans üzerinden gerçekleştirilecek. Turnuva, 13 Mayıs Pazar günü yapılacak finallerle sona erecek. Boks Federasyon Başkanı Caner Doğaneli, ''Biz çok iyi organizasyon yapıyoruz ve konuklarımıza misafirperverlik gösteriyoruz. Eğer Küba'nın olimpiyat takımı buraya geliyorsa bunda bir şey vardır. Turnuvanın kalitesi tartışılmaz'' diye konuştu. Atilla Cömert ise turnuvanın bu sene daha popüler olacağını dile getirerek, ''Olimpiyatlara 286 boksör katıldığını düşünürsek, turnuvanın önemli bir boks zirvesi olduğunu görürüz'' dedi.

09.05.2007


 

Sivasspor 41. yılını kutluyor

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, ''Kuruluşunun 41. yılını kutladığımız güzide takımımız Sivasspor'a '41 Kere Maşallah' diyerek başarılarına başarı katmasını diliyorum'' dedi.

Kuruluşunun 41. yılını kutlayan Sivasspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sivasspor'un 9 Mayıs 1967 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Durakoğlu ve Sivas'ın önde gelenlerinin büyük gayretleri sonrasında, 3 kulübün birleştirilmesi ile kurulduğu anımsatıldı. Kırmızıbeyazlı ekibin, Turkcell Süper Lig'de 2 yıldır başarı ile mücadele ettiğinin belirtildiği açıklamada, kulüpte bugüne kadar mevcut başkan Mecnun Otyakmaz ile birlikte 27 başkanın görev yaptığı ifade edildi.

09.05.2007


 

2010 Güney Afrika'da

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2010 Dünya Kupası'nın Güney Afrika'da yapılacağı

Avrupa'nın çeşitli basın organlarında çıkan, Güney Afrika'nın bu kadar büyük bir organizasyona hazırlıklı olmadığı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan FIFA Başkanı Sepp Blatter, dünya kupası finallerinin kesinlikle Güney Afrika'da yapılacağını bildirdi. Blatter, geçen hafta İngiliz televizyonu BBC'ye verdiği demeçte, doğal bir afet, felaket olması durumunda dünya kupasının yerini değiştirebileceklerini, alternatifler arasında ABD, Japonya, İspanya, Meksika ve Avustralya olduğunu belirtmişti.

09.05.2007


 

Mehmetli Jazz 1-0 önde

NBA'de Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors ile karşılaşan Utah Jazz, ilk maçından 116-112'lik galibiyetle ayrıldı.

Playoff'ların ilk serisinde Houston Rockets'ı 4-3 yenerek yarı finale yükselen Utah Jazz'da, milli yıldız Mehmet Okur, 21 sayı ve 11 ribauntla ''double double'' yaparak takımının galibiyetinde başrol oynadı. Energy Solutions Arena'da oynanan ve 19 bin 911 basketbolseverin takip ettiği mücadeleye ilk 5'te başlayan Mehmet Okur, 39 dakika 24 saniye sahada kalırken, 21 sayı, 11 ribaunt ve 2 asistle mücadeleyi tamamladı. Mehmet Okur, özellikle kritik anlarda attığı 3 sayılık atışlarla takımının 1-0 öne geçmesini sağladı.

09.05.2007


 

Lig A'da son 2 maç

Lig A'da son 2 haftaya girilirken şampiyonun ve ligden düşecek takımların belli olmaması yüzünden geride kalan iki hafta heyecan dolu maçlara sahne olacak. Oftaş, Samsun'da yine son dakika golüyle güldü. İstanbul B.Bld, Altay'a yenilerek liderlik koltuğunu devretti. Üçüncü sırada yer alan Malatya ise G.Antep B.Belediye'yi eli boş göndererek Süper Lig için yeniden umutlandı.

İstanbul B. Belediye bu hafta ligde kalmak adına son çırpınışlarını yapan Türk Telekom'u konuk edecek. Bu karşılaşma özellikle zirveden inen İstanbul Belediyesi açısından daha zor geçecek. Ayrıca, Türk Telekom sahasında Sebat'ı devirerek rakibini tam bir ateş çukuruna attı. Sebat ve Uşak'ın ligden kalması artık mucizelere kaldı. Diğer taraftan Mardin, Diyarbakır deplasmanından aldığı 3 puala düşme potasından iyice uzaklaştı.

Liderliği devralan G.Birliği Oftaş, Samsun deplasmanından aldığı 3 puanla son 2 haftaya zirvede girmenin keyfini yaşadı. Oftaş bu hafta ligin rahat takımı Kocaelispor ile oynayacak. Son 7 maçında yenilmeyen G.Antep B.Belediye, Malatya deplasmanında eli boş dönerken, ilk 6'ya kalmayı da tehlikeye soktu.

Federasyona burada seslenmek istiyorum. Sıcakların artmasıyla birlikte sahadaki mücadelede önemli bir düşüş görülüyor. Lütfen, maç saatlerini daha ileriye alarak, futbolcuların sağlığını düşünelim.

[email protected]

Said YALÇIN

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004