Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Kardeşimi İstiyorum”da ödüller sahiplerini buldu

Türkiye Özürlüler ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ile Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfı işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen “Kardeşimi İstiyorum Hikâye Yarışması”nı kazananlara ödülleri törenle verildi.

Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törende konuşan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, engellilerin toplumsal hayatta yer alabilmesinin devletin çalışmaları ile mümkün olabileceğini ifade ederek, “Bizim sözlerimiz lafta kalmadı, icraat oldu. Engelliler için reform niteliğinde olan bir yasa, Engelliler Yasası yürürlüğe girdi” dedi.

Aksu, engellilerin haklarının günümüzde evrensel normlara ulaştığını belirterek, “Özrün türü ve derecesi ne olursa olsun, engellilerin toplumda eşit konumda olma hakkı vardır. Bu anayasal bir haktır. Özürlülerimizin haklarının, asgari, kabul edilebilir bir seviyeye ulaşması, planlarımız arasında her zaman yer almıştır. Zaten bu, sosyal devlet olmanın en önemli unsurudur” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan hiç bir vatandaşa bedensel ya da zihinsel özrü yüzünden ayrım yapılamayacağını vurgulayan Aksu, şunları kaydetti:

“Yerel yönetimlere de özürlülerle ilgili tedbir alınması için talimat verildi. Özürlülerin kamusal alanda rahat edebilmeleri için de çalışmalar yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarının bu konuya duyarlı olup, bu konuda çalışma yapmaları çok sevindirici ve faydalıdır.”

10.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya Mesnevî okuyor

  Kuklanın “onuru” Metin And’ın

  Stockholm, Azerî müziğiyle renklendi

  “Kardeşimi İstiyorum”da ödüller sahiplerini buldu

  İstanbul'da yeni bir ses

  Ahmet Özhan’dan “Yüzyılın Şarkıları” konseri

  Bir albüm: Gül Kokulu Rüzgârlar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004