Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yenersek şampiyonuz

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, "Trabzonspor maçını kazanırsak şampiyonluğu garantiledik demektir'' dedi. Karşılaşma için Fenerbahçeli birçok dernek uçaklı ve otobüslü turlar düzenlerken, çok sayıda taraftarın da özel araçlarıyla İzmir'e gitmesi bekleniyor.

Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Trabzonspor ile yapacakları maçı kazanmaları durumunda şampiyonluğu garantileyeceklerini ifade etti. Brezilyalı futbolcu, kendi internet sitesi ''www.alex10.com.br''de Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetle ilgili yaptığı açıklamada, ''Şayet Trabzonspor maçını kazanırsak şampiyonluğu garantiledik demektir'' dedi.

SEYİRCİ ARKAMIZDA

Ceza nedeniyle iç saha maçını İzmir'de yapacaklarını hatırlatan Alex, taraftarlarının kendilerini yalnız bırakmayacağını düşündüğünü ifade ederek, ''Maçta üstünlük bizde olacaktır ama Türkiye Kupası'ndaki bazı sürtüşmelerden dolayı aldığımız ceza nedeniyle, tarafsız sahada oynayacağız. Ama buna rağmen taraftarımız bizi destekleyecek ve yalnız bırakmayacaktır'' diye konuştu.

BİLETLER SATIŞTA

Öte yandan Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile yapacağı maçın biletleri satışa çıktı. Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle İzmir'de Atatürk Stadı'nda yapılacak maçın biletlerinin Biletix'den satışı başladı. Karşılaşma için Biletix'de kapalı tribün biletleri 80, maraton tribün biletleri 45 ve kale arkası tribün biletler 22 YTL'den satılıyor.

İZMİR'E TURLAR VAR

Fenerbahçeli taraftarlar, şampiyonluk yarışını önde götüren takımlarını İzmir'de yalnız bırakmayacak. İstanbul'un yanı sıra birçok ilde Fenerbahçeli taraftar dernekleri maç için İzmir'e seyahat organizasyonları yapıyor. İstanbul'dan 1899 Fenerbahçe Derneği, uçaklı ve otobüslü turlar düzenlerken, çok sayıda taraftarın da özel araçlarıyla İzmir'e gitmesi bekleniyor.

10.05.2007


 

Trabzon'da yönetim krizi

Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun basın toplantısında çok ilginç iddialarda bulunması camiada şok etkisi yaptı. Nuri Albayrak başkanlığındaki yönetim kurulunun ve camianın önde gelenlerinin, Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları karşısında nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu.

Trabzonspor, hafta sonu İzmir'de oynayacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürürken, camia bu önemli maçın aksine yönetim içerisinde yaşananlara kilitlendi. Ezeli rakiple oynanacak derbi bile gündeme gelmezken bile, futbol takımının bu yaşanlardan olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

KOLTUĞU BIRAKMADI

Sivasspor maçı sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası, yönetim kurulundaki isimler tüm yetkilerini başkana devretti. Başkanın asbaşkan ve başkan yardımcılarının olmak üzere çalışma arkadaşlarının yetkilerini aldığını kamuoyuna açıklamasına karşılık, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, kendisinin yönetime asbaşkan olarak girdiğini ve bu görevini devretme gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

BAŞKANI KIZGIN

Sayitoğlu'nun bu açıklamayı yapmasının arkasında Başkan Albayrak'ın, Sayitoğlu'nun istifasını önce alıp sonra geri iade ettiği iddia edildi. Başkanın özellikle bu hareketiyle son günlerdeki çıkışlarından rahatsız olduğu İbrahim Hacıosmanoğlu'nu devre dışı bırakmak için böyle bir yöntem izlediği dile getirildi. Başkanın asbaşkanla iş birliği içerisine girip kendisinin devre dışı bırakılmasını kabullenemeyen Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, dün Trabzon'da basın toplantısı düzenleyerek kulüp içerisinde yaşananları kamuoyunu ile paylaştı.

SAHİP ÇIKILMIYOR

Yaklaşık 2.5 saat süren basın toplantısında Hacıosmanoğlu, özellikle Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ve Profesyonel İdari İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu'nu suçlarken, Başkan Nuri Albayrak'ı kulübe ve kendisine sahip çıkmamakla eleştirdi.

10.05.2007


 

Gökdeniz iyileşti

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Gökdeniz Karadeniz'in Fenerbahçe maçında takımdaki yerini alacağı açıklandı.

Kulüp Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, sağ ayak bileğinde ödem oluşan ve Sivasspor maçının ardından antrenmanlara çıkamayan Gökdeniz Karadeniz'in durumunun iyiye gittiğini belirterek, ''Gökdeniz, tedaviye olumlu yanıt veriyor. Durumu düzelir, Fenerbahçe maçına yetişir'' dedi. Güney, Gökdeniz ile birlikte antrenmanlara çıkamayan bir başka oyuncu Yattara'yı da Fenerbahçe maçına yetiştirmeye çalıştıklarını ve bu futbolcunun da büyük ihtimalle bu maçta forma giyeceğini kaydetti.

10.05.2007


 

Yılmaz Vural: Hakan Şükür'e kapımız açık

Antalyaspor Genel Direktör Yılmaz Vural, Antalyaspor'a transferi konuşulan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür'e açık kapı bıraktı.

Vural, geçen hafta deplasmanda 11 berabere kaldıkları Galatasaray'ın 3 puan hesaplarını taraftarının önünde suya düşürdüklerini belirterek, "Bu haftaki rakibimiz Ankaragücü'nü mutlaka yenmek zorundayız. Son pişmanlık fayda etmez. Son dakikalarda yediğimiz goller yüzünden bugün istediğimiz yerde değiliz" dedi.Basın mensuplarının "Hakan Şükür'e teklif götürdünüz mü?" sorusuna ise Vural, "Ünlü golcüye teklif götürdüm. Ancak o zaman istedi. Bana, futbol hayatını Galatasaray'da noktalamak istediğini belirtti. Sarıkırmızılı takım ile bu yıl anlaşamazsa Antalyaspor, ona bir alternatif olacak. Kulübümüzün kapıları ona her zaman açık" cevabını verdi.

10.05.2007


 

Lider Hakan Dinç Fiat Rallisinde yok

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası ilk ayağı olan İpragaz Rallisi'nde genel klasman birinciliğini elde ederek liderliğe oturan Hakan Dinç, Fiat Rallisi'nde start almayacak.

vrupa Ralli Şampiyonası ERC ile Uluslararası Ralli Challenge IRC'ye puan verecek olan Fiat Rallisi'ne kurallar gereği WRC otomobiller katılamayacak. Hakan Dinç, sezonun ikinci yarışında yer alamayacak olmasının hedeflerini etkilemeyeceğini söyledi.

10.05.2007


 

Bursa'da Beşiktaş maçı izdihamı

Beşiktaş ile hafta sonu karşılaşacak olan Bursaspor'da, biletlerin satışa çıktığı ilk gün gişe önünde izdiham oluştu.

Gece yarılarından itibaren gişe önlerine gelen taraftar arasında arbede yaşanınca taraftarlara zaman zaman polis müdaha etti. Reşat Oyal Kültür Parkı girişindeki gişede satışa sunulan biletler için gece 12'den itibaren kuyruk oluşturan Bursasporlu taraftarlar, gişede tek memurun çalışması nedeniyle uzayan kuyruklara isyan etti. Gişe önüne yoğunlaşan taraftarlar arasında izdiham yaşandı. Birbirleri ile kavga eden taraftarlara Çevik Kuvvet ekipleri müdaha etti.

10.05.2007


 

Futbolda muhalefet dâvâdan vazgeçti

Futbol Federasyonu'na kayyum atanarak olağanüstü genel kurula gidilmesi için dava açan muhalif delegeler, davalarından çekildiler.

Futbol Federasyonu'nun, yeterli imza toplandığı halde olağanüstü genel kurula gitmediği gerekçesiyle, Ankara 11. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açan Erol Bedir, Enver Kemaloğlu, Mehmet Çakmak Uyar, Hasan Hilmi Öksüz ve Göksel Gümüşdağ ile Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan Göksel Gümüşdağ ile Murat Yanıklar açtıkları davadan çekildiler. Davacı vekili avukat Mehmet Ali Alan, davacıların, Futbol Federasyonu'nun Haziran ayında yapılacak mali genel kurulda seçim isteyeceklerini ve bu nedenle davadan çekildiklerini kaydetti.

10.05.2007


 

F.Bahçe, Darüşşafaka önünde yarı final arıyor

Beko Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka ile Fenerbahçe Ülker takımları arasındaki play-off çeyrek final serisi 3. maçı bugün yapılacak. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

Üç galibiyete ulaşacak takımın yarı finale çıkacağı seride Fenerbahçe Ülker'in 21 üstünlüğü bulunuyor. Sarılacivertliler bugünkü maçı da kazanırsa yarı finale yükselip, Beşiktaş Cola Turka'yı 3-0'la geçen Galatasaray Cafe Crown'ın rakibi olacak. Darüşşafaka'nın galibiyeti halinde ise turu geçecek takım 13 Mayıs Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak 4. ve son maçta belli olacak.

ŞAMPİYONLUK MAÇI

Öte yandan Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi PlayOff final serisinde Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka serinin 4. maçını bugün Caferağa Spor Salonu'nda saat 19.30'da oynanacak. Galip gelen takım Türkiye Şampiyonu olacak.

10.05.2007


 

Ferguson: Kupayı Milan alır

İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Manchester United'ın tecrübeli teknik direktörü Sir Alex Ferguson, birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Son 2 sezondur şampiyonluğu FC Chelsea'ye kaptırdıklarını söyleyen Ferguson, Chelsea'nin 3. kez şampiyonluğa ulaşamamasının nedeni olarak Ukraynalı golcü Andriy Shevchenko ile Alman Milli Takımı'nın kaptanı Michael Ballack'ı gösterdi. MUTV'ye açıklamalarda bulunan Ferguson, ''Andriy Shevchenko ve Michael Ballack, Chelsea'nin 3. şampiyonluğuna maloldu. Onları transfer ettikleri için kupayı kazanamadılar'' dedi. Her iki süper yıldızın da sezon başında Chelsea'ye transfer olmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Ferguson, ''Bu tip oyuncuları kadrolarına kattıklarını gördüğümde çok mutlu olmuştum. Çünkü bu tip oyuncular daha çok Avrupa kupalarına konsantre oluyorlar. Ligi unutuyorlar. Ben de bu oyuncuların Avrupa'ya konsantre olmalarını ve ligi bize bırakmalarını istemiştim, öyle de oldu'' diye konuştu.

Ferguson, yarı finalde Manchester United'ı eleyen İtalyan AC Milan ekibine de övgüler düzerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin kesin favorisinin İtalyan takımı olduğunu söyledi. 23 Mayıs'ta Atina'da yapılacak final maçında Liverpool'a karşı kesin favorisinin Milan olduğu kaydeden Ferguson, ''Ben Milan'ın şampiyonluğundan bu kadar eminim. Yarı final maçımızın ardından Carlo Ancelotti'ye de söyledim. Şimdi kazanamamaları için hiç bir sebep yok'' ifadelerini kullandı.

10.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004