Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Blair çekiliyor

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in görevden ayrılma planlarını açıkladı. Blair’in açıklamasının ardından iktidardaki İşçi Partisi’nde bir liderlik yarışı başlayacak. Partinin yeni lideri belli olana kadar, Blair yaklaşık 7 hafta daha başbakan olarak görevini sürdürecek. Blair’in iktidardaki İşçi Partisi’nin liderliğinden ayrılacağını resmen açıklamasının ardından da parti içinde yeni lideri belirleme süreci başlayacak.


Yine İsrail vahşeti

Batı Şeria’ya saldıran İsrail askerlerinin vurduğu hamile kadın bebeğini kaybetti.

Yahudi lobisinde kavga büyüyor

Dünyadaki en büyük Yahudi organizasyonlarından biri olan World Jewish Congress’in (Dünya Yahudi Kongresi) başkanı Edgar M. Bronfman Sr. görevinden ist


  Yardımcısı: Sarkozy değişmez

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Nicolas Sarkozy’nin yardımcısı Alain Lamassoure, sağcı liderin Türkiye’nin AB sürecine ilişkin görüşlerinin değişmeyeceğini savundu.


  Bush, Suriye’ye yaptırımları uzattı

Amerikan yönetimi, Suriye’ye uyguladığı yaptırımları bir yıl uzattı. Beyaz Saray açıklamasına göre, Başkan George Bush, 2004 yılında başlattığı Suriye’ye yaptırımları uzattığını Kongre’ye bildirdi.


  Hadisa katliamı itirafı

ABD askeri Sanick Dela Cruz, Hadisa katliâmıyla ilgili çıkarıldığı davada Iraklı sivillerin ölümüyle ilgili yalan söylediğini kabul etti.


  İran sınırına peşmerge yığınağı

Kuzey Irak bölgesel yönetimi, Ensar el-İslâm örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıları önlemek için İran sınırına bin peşmerge gönderdi.


  Gazze'ye polis yağdı

Filistin’de kabinenin onayladığı güvenlik planı çerçevesinde, Gazze’ye binlerce polis konuşlanmaya başladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Yardımcısı Nebil Şaat, yaklaşık 3 bin polisin, derhal şehre konuşlanmaya başladığını söyledi.


  Suriyeli muhalife 12 yıl

Suriyeli muhalif Kemal Labvani, ülkesine yönelik saldırıyı kışkırtmaktan suçlu bulunarak, 12 yıl hapse mahkum edildi.


  Hıristiyanlar, Kaide’ye karşı korunma talep etti

Irak’taki Hristiyan toplumu yetkilileri, El Kaide’ye bağlı Sünni grupların saldırılarına karşı hükümetten korunma talep etti.


  Askerlerin siyasî sahnede boy göstermesi kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grubu, Türkiye’nin AB sürecine destek verirken, askerlerin siyasi sahnede boy göstermesinin ise kabul edilemez olduğunu bildirdi.


  Napoliano: Türkiye’ye karşı çıkmak yanlış

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne coğrafi ya da dinsel gerekçelerle karşı çıkmanın yanlış olduğunu söyledi.


  AP, Kıbrıslı Türklerin sesine kulak verecek

Avrupa Parlamentosu AP Liberal Grup’un desteği ve AP Liberal Grup üyesi Karin Resetaris’in katkılarıyla 16 Mayıs’ta Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda ‘Paranın Diğer Yüzü: Kıbrıslı Türklerin Sesine Kulak Verin’ isimli bir seminer yapılacak.


  “Hapishanemizde yer kalmadı serbestsiniz!”

Amerika’nın Arizona ve New Mexico eyaletlerinde yaşayan Navajo Kızılderili kabilesi bugünlerde ilginç bir hapishane sorunuyla başbaşa.


  AIDS’le mücadeleye İKÖ katkısı

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) ile merkezi İsviçre’de bulunan Küresel Fon, İKÖ’ye üye ülkelerde AIDS, tüberküloz ve sıtma gibi bulaşıcı hastalıklarla birlikte mücadele etmek üzere bir anlaşma imzaladı.


  Uzay turizmi için geri sayım başladı

Artık uzaya çıkmak bir hayâl değil. Gerçi bilet fiyatları biraz el yakıyor; ama firma yetkilileri, uzaya yolcu taşıyacak firma sayısındaki artışın bu turizmi dengeleyeceği ve önümüzdeki yıllarda daha kitlesel bir hale getireceği öngörüsünde bulunuyor. Ancak 2009 yılında başlayacak ilk yüz sefere başvuranları genelde, aktörler, emlâk kralları ve diğer maceraperest zenginler oluşturuyor. Çünkü yolculuğun toplam maliyeti 200 bin dolar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004