Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Millete karşı “kamusal alan” olmaz

Umraniye’de düzenlenen Bediüzzaman Said Nursî’yi anma programında konuşan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, “Devleti kuran bu millettir. Herşeyini kuran millettir. Onun için bu millete karşı kamusal alan olmaz. Hepsi çünkü bu milletin. Artık bu yanlış konuşmaları, terimleri kaldıralım” dedi.


İRTİCA HEP OLACAK

Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde konuşan Başkan Sumru Çörtoğlu, “Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı her türlü hareket irticadır” dedi. “Önem ve önce

Arınç: Danıştay görevini başarıyla yerine getiriyor

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Danıştay’ın 139. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu’na gönderdiği mesajda Türk yargısının köklü


  Başörtüsüne çözüm de anayasa paketinde olmalı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Anayasa değişikliği paketi kapsamına başörtüsü yasağının alınmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydederken “Başörtüsü yasağı seçim meydanlarının siyasî malzemesi olmaktan derhal çıkarılmalıdır” dedi.


  Mahkemeden memur için önemli karar

Ankara İdari Mahkemesi, disiplin cezası alan memurların döner sermaye paylarının kesilmemesine karar verdi.


  Meclis 184 üyeyle toplanabilecek

TBMM Genel Kurulunda, ‘’Meclis’in, bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biriyle (184) toplanmasını’’ da öngören Anayasa değişikliği teklifi, 2. tur oylamasında kabul edildi.


  Bağımsız adaylar birleşik oy pusulasında

TBMM Genel Kurulunda, bağımsız adayların, 22 Temmuzda yapılacak milletvekili genel seçiminde birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin tümü, 12 ret oyuna karşılık 429 oyla kabul edildi.


  Sonuçlar, YSK’nın sitesine konacak

2007 Milletvekili Genel Seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet adresinden kamuoyuna sunulacak.


  Resmî Gazetede yayınlanan iki kanun yürürlükte

5649 sayılı ‘’İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Hakkında Kanun’’ ile 5650 sayılı ‘’Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.


  Üniversiteler toplumla barışmalı

Her türlü antidemokratik ve baskıcı tavırlara destek olan Türkiye’deki üniversite anlayışının değişmesinin hukuk devleti olma yolunda büyük bir aşama olacağı kaydedildi.


  Danıştay, TMSF’nin Şevket Demirel kararını iptal etti

Danıştay 13. Dairesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) el koyduğu Egebank’tan doğan zararların, Şevket Demirel ile birlikte banka ortaklarından 5 kişiden tahsiline ilişkin TMSF Fon Kurulu kararını Şevket Demirel yönünden iptal etti.


  Cizre Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”ten yargılanan Şırnak’ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak görevinden uzaklaştırıldı.


  Servis aracı çarpıştı: 28 yaralı

Afyonkarahisar’ın Başmakçı İlçesi’nde meydana gelen kazada 28 kişi yaralandı.


  Kadınlar, erkeklerin gerisinde

RTÜK Üyesi Prof. Dr. Davut Dursun kadınların günde ortalama 4.43 saat tv izlediklerini belirterek, buna göre kadınların erkeklerden daha az televizyon izlediklerini ortaya koyduğunu söyledi.


  Van lâlesi yok oluyor

Geçmiş yıllarda Van’da birçok evin bahçesini süsleyen Van lalesinin, bina yapımına ayrılan her bahçeyle birlikte giderek yok olduğu bildirildi.


  Yılanlar 5 evi istilâ etti

Van’ın Muradiye ilçesi kaymakamı Ömer Sağlam, evlerini yılanların istilâ ettiğini duyuran aileleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.


  Dev kaya balığı oltaya takıldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde bir balıkçı, oltayla 70 kilogram ağırlığında Laos adı verilen kaya balığı yakaladı.


  Annelere iş imkânı

Bursa’da çocuklarını sokakta bilerek ve isteyerek çalıştıran ailelerin cezalandırılacağını söyleyen Vali Yardımcısı Halis Arslan, “Kim çocuğunu 5 kuruş medet umarak sokakta çalıştırıyorsa, ona en büyük kötülüğü ve ihaneti yapıyor. Bırakın çocuğunuz çocukluğunu yaşasın” dedi.


  “Çocuklarınızı sevgisiz bırakmayın

Çocuk gelişim ve eğitimi uzmanı Emel Baygöl, sevgi görmeyen çocukların ergenlik dönemine geldiğinde sevgiyi dışarıda aradığını belirterek, “Çocuğunuzu sevdiğinizi söyleyin. Anne babalar çocuklarını yeterince sevmekten çeknmesin. 3 aylık bir bebek, kendisini doyuranın kim olduğunu bilmese de sevildiğini anlıyor. Onlara duygunuzu hissettirin. Çocuğunuza sahip çıkın ve sevginizi belli edin” dedi.


  Torunu için eğitim alıyor

Burdur’da, 60 yaşındaki Şefika Coşkun, torununa daha iyi bakabilmek için anne eğitimi kursuna katıldı. Kursu başarı ile tamamlayan Coşkun, sertifikasını Millî Eğitim Müdürü Recep Yiğit’ten aldı.


  Kar suları sel oldu

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde kar sularının erimesiyle birlikte başlayan sel felaketi bazı köylerde hayatı felç etti. Sel baskınları nedeni ile ilçenin Kağnılı Köyü İlköğretim Okulu’nda büyük hasar oluşurken, bir çok köyü yolu kullanılamaz hale geldi.


  Çine’de namaz buluşması

Aydın’ın Çine İlçesinde Çine Çevre Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Namazın Hayatımızdaki Yeri” konulu bir konferans düzenlendi.


  Engelliye basamak engeli

Eskişehir’de, Sakatlar Haftası’nın başlaması münasebetiyle düzenlenen yürüyüşe katılan engelliler, panel için gittikleri bir okulda basamak engeli yüzünden güç anlar yaşadı. 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası kutlama programı, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.


  Küçük Ege kulağına kavuştu

İzmir’de doğuştan kulakları sağır olan ve konuşamayan 3 yaşındaki minik Ege Arda’nın sokakta oyun oynarken çalınan biyonik kulağı bulunamadı ancak yaşanan olayın medyada yer alması sonrası olumlu gelişmeler yaşandı.


  Hidromobil değil Hurdamobil

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Teknoloji ve Makine Kulübü öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘’Hidromobil 07’’ yarışmasına katılmak için hurdalıklardan topladıkları malzemelerle yapmaya çalıştıkları hidrojenle çalışan araçla katılacaklar.


  Diş macununun alternatifi sirke

Kayseri’de özel bir lisenin öğrencileri elma ve üzüm sirkesinin ağız ve diş sağlığını koruduğunu ispatladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004