Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş kupa sevincini yaşıyor

Fortis Türkiye Kupası'nı üst üste ikinci kez müzesine götüren Beşiktaş'ta, kupanın sevinci yaşanıyor. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Kayseri Erciyesspor'u zorlu bir mücadelenin ardından 1-0 yendiklerini belirterek, ''Kupayı aldık. Elimizin bir tarafı ağırlaştı. Dengeyi sağlamak için şampiyonluğu da istiyoruz'' dedi.

Erdoğan, arzu ettikleri ilk başarıya ulaştıklarını kaydederek, ''Hakkımız olan kupayı gelenekselleşmiş şekilde bir kez daha kazandık. Şimdi lig şampiyonluğunu istiyoruz. Yolumuz zor olmasına rağmen inançla mücadele ettiğimiz takdirde kalan maçlarda başarılı olarak hedefimize ulaşmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu. Türkiye Kupası'nı kazanmalarının futbolcuları rehavete sokmayacağını savunan Levent Erdoğan, ''Aksine kupa futbolcularımızı olumlu şekilde motive edecektir. Takımın üzerinde bir durgunluk vardı. Aldığımız bu kupa oyuncuların üzerindeki durgunluğu atmasını sağlayacak. Oyuncularımızın performansının daha artacağına inanıyoruz'' dedi.

BREZİLYALI BOBO'YA ÖVGÜ

Erdoğan, ligde ve kupada attığı gollerle takımına büyük katkı yapan genç oyuncu Bobo'yu da övdü. Levent Erdoğan, ''İnşallah kendisi önümüzdeki sezon maçlarına daha motive olacak. Beraber oynayacağı oyuncularla uyumu artırıp, akıllı futbol taktiği içinde daha çok gol atacak. Bobo'nun takımda kalacağını sanıyoruz'' diye konuştu.

TIGANA'YA TEŞEKKÜR

Asbaşkan Levent Erdoğan, Beşiktaş'a kazandırdığı kupalara rağmen sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan teknik direktör Jean Tigana'nın Türkiye şartlarına uyum sağlayamadığını söyledi. Tigana'nın kendisi için hayırlı olanı düşündüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: ''Kendisi yeteri kadar Türkiye şartlarına uyum sağlayamadı. Biz de hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. 3 kupa kazandırdı. Bunu saygıyla anacağız. Uzun süredir ayrılma niyeti olduğunu değişik şekillerde ima ediyordu.''

BEŞİKTAŞ KASASINI DOLDURDU

Türkiye Kupası'nı son iki sezonda müzesine götürme başarısını gösteren Beşiktaş, aynı zamanda büyük maddi gelirin de sahibi oldu. Beşiktaş, son iki sezonda kazandığı kupalarla, Türkiye Kupası sayısını 7'ye yükseltirken, iki sezon toplamı olarak da 5 milyon 538 bin 750 doları kasasına koydu.

11.05.2007


 

19 ayda 3 kupa kazandı

Beşiktaş'ın Fransız teknik direktörü Jean Tigana, görevde bulunduğu 19 ayda takımına 3 kupa kazandırarak, lig dışındaki kupaları siyah-beyazlı takıma getirdi.

Geldiği dönemden beri oynattığı futbolla ağır eleştiriler alan Tigana, Fortis Türkiye Kupası'nı üst üste iki kez Beşiktaş'a kazandırdı. Fransız çalıştırıcı, Fortis Türkiye kupalarının yanı sıra bu sezon başında ilk kez yapılan Türkiye Süper Kupası'nı da takımına kazandırdı. Beşiktaş, bu başarısıyla Türkiye Süper Kupası'nı alan ilk takım unvanını aldı.

FENER'İ 3-2 YENDİ

Beşiktaş, Tigana yönetiminde iki kupada çok önemli maçları geçerek başarıya uzandı. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek Tigana dönemindeki ilk kupasını aldı.

2. KUPA DA GELDİ

Bu sezon kupada bu sefer yarı finalde Fenerbahçe'yi 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla safdışı bırakan ''Kara kartallar'', finalde Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup ederek ikinci kez kupanın sahibi oldu. Tigana, Fortis Türkiye Kupası'nın yanı sıra bu sezon başında ilk kez düzenlenen Türkiye Süper Kupası'nı da kulübüne kazandırdı. Sezon başında Almanya'da yapılan final maçında geçen sezonun şampiyonu Galatasaray'ı Nobre'nin golüyle 1-0 yenen siyah-beyazlı ekip, böylece ilk kez düzenlenen kupayı kazanma başarısı gösterdi.

KÖTÜ DEĞİL

Jean Tigana, böylece 19 aylık görevinde lig dışındaki bütün kupaları Beşiktaş'a kazandırdı. Rıza Çalımbay'ın ardından takımın başına gelen Tigana, ligde ise geçen sezon Beşiktaş'ı 54 puanla 3. yaparken, bu sezon 31 maç itibariyle topladığı 58 puanla Beşiktaş'ın 2. sırada yer almasını sağladı.

11.05.2007


 

Taraftar yerli antrenör istiyor

Beşiktaş'ta sezon sonunda ayrılacağını açıklayan teknik direktör Jean Tigana'nın yerine siyahbeyazlı taraftarlar, gelecek sezon için yerli teknik direktör istiyor.

''ligtv.com.tr'' adresli internet sitesinde yapılan ve halen süren ''Beşiktaş'ı yeni sezonda Türk teknik direktör mü yabancı teknik direktör mü çalıştırsın?'' şeklindeki ankete katılan taraftarların yüzde 64'ü yerli teknik direktörden yana oy kullandı. Beşiktaşlı taraftarların yüzde 36'sı ise yabancı çalıştırıcı istedi.

11.05.2007


 

Beşiktaş'ta 10 yılda 9 hoca görev yaptı

Beşiktaş'ta, teknik direktör Jean Tigana'nın sezon sonunda görevi bırakacağını resmen açıklamasının ardından, yeni sezona yeni teknik direktörle girilmesi kesinleşti.

Siyahbeyazlı futbol takımında son 10 sezonda 9 ayrı teknik adam görev yaptı.

11.05.2007


 

F.Bahçe Lucescu haberini yalanladı

Fenerbahçe Kulübü, şu aşamada herhangi bir transfer çalışması yapılmadığını tekrarladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, basında iddia edildiği gibi Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun yanı sıra, futbolcular Zigiç ve Yakubu'yu transfer etmek gibi bir düşünceleri bulunmadığı bildirildi.

11.05.2007


 

Ahmet Cömert'te 4 galibiyet aldık

22. Ahmet Cömert Boks Turnuvasında Türk sporcular, 4 galibiyet aldı.

Ringe çıkan 54 kiloda Mücahit Çevik, Rumen rakibini sayıyla, 60 kiloda Okan Ayvaz da BAE'li rakibini hakem kararıyla yenerek, çeyrek finale çıktı. Bayanlarda ise 48 kiloda Serpil Yaslıkaya Rus rakibini, 60 kiloda Gülsüm Tatar Polonyalı rakibini sayıyla yenerek, turu geçti.

11.05.2007


 

Gerets: 1 yıl daha görev yapacağım

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, sözleşmesinin 1 yıl daha devam ettiğini belirterek, ''Sözleşmemin şartlarını yerine getirmek istiyorum ama şartlar öbür türlü olursa 1 sene tatil yaparım'' dedi.

Erik Gerets, bir gazetecinin ''Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan teklif gelirse kabul eder misiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Öyle bir şey olmaz, rahat olalım'' dedi.

HAKAN SORUSUNA CEVAP YOK

Bir gazetecinin, ''Hakan Şükür ile devam edecek misiniz?'' sorusu üzerine Gerets, ''Bunu şimdi basınla konuşmanın gereği yok'' dedi. Erik Gerets, kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın, taraftarlardan gelen protestoları hak etmediğini söyledi. ''Başkanımıza yapılanlar çok yazık'' diyen Gerets, ''Başkanımız önceki sezon son maçın ardından 30 bin kişiyle statta kucaklaşmıştı. Kendisine karşı sonsuz saygım var. Çok duygusal olduğunu biliyoruz. Ona yapılanları hak etmediğini ve bunların olmaması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

11.05.2007


 

Fiat Rallisi bugün İstanbul'da başlıyor

Uluslararası 36. Fiat Rallisi, bugün İstanbul'da başlayacak. Yarışların startı, Sultanahmet Meydanı'nda saat 14.50'de verilecek.

İstanbul ve Kocaeli'ni kapsayan güzergahıyla kıtalararası bir özellik taşıyan, 800 kilometrelik parkurda 19 özel etap olarak gerçekleştirilecek yarışlar, 13 Mayıs Pazar günü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde tamamlanacak.

11.05.2007


 

YATTARA'ya altın yaldızlı krampon

Spor giyim markası Lotto'nun bireysel sponsorluğunu yaptığı Trabzonsporlu futbolcu İbrahim Yattara, Turkcell Süper Lig'de 13 Mayıs Pazar günü İzmir'de yapılacak Fenerbahçe maçında, kendi adına üretilen özel kramponla mücadele edecek.

Trabzonspor'un Gineli futbolcusu İbrahim Yattara'ya, Lotto tarafından kendi ismini ve forma numarasını taşıyan özel krampon hediye edildi. Kramponun ön kısmına uygulanan yazılar, ayakkabının rengine uyumlu olarak altın yaldızlı olarak işlendi. Özel ayakkabıları yıldız oyuncuya takdim etmekten mutluluk duyduklarını belirten Lotto Genel Müdürü Veysel Öğrünç, ''Yattara, gerek sporcu yönüyle, gerekse kişiliğiyle ülkemizde futbol oynayan tüm yabancı futbolcular içinde en renkli ve başarılı isimlerden biri. Umarım özel kramponları kendisine uğur getirir'' dedi.

11.05.2007


 

Mehmet'li Jazz yarı finalde 2-0 önde

NBA playoff'ları Batı Konferansı yarı finalinde Golden State'le yedi maçlık serinin ikinci maçında karşılaşan Utah Jazz, rakibini uzatmalar sonunda 127-117 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da oynanan yaklaşık 20 bine yakın basketbolseverin izlediği maç, baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu. Normal süresi 103-103 biten, uzatmalara giden maçta Utah adına son bölümlerde muhteşem bir başarım sergileyen Deron Williams ve Derek Fisher ikilisi takımlarını galibiyete taşıyan isimler oldu. Golden State karşısında maça ilk 5'te başlayan ve yaklaşık 43 dakika süre alan Okur, maç boyunca 23 sayı üreterek takımının en skorer isimlerinden biri oldu. 15'te 9 genel şut ortalamasıyla göz dolduran Okur, üç sayılık atışlarda 7'de 3, serbest atışlarda ise 3'te 2'yle oynadı. Milli basketbolcu, karşılaşma boyunca 4'ü hücum olmak üzere 18'de ribaunt toplayarak 'doubledouble' yaptı. Okur, 1 kez asist yaparken, 1 kez top çaldı ve 1 kez de blok yaptı.

11.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004