Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Demokrasiden başka yol yok

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin demokrasi dışında hiçbir yolu olmadığını ve olmayacağını ifade ederek, “Türkiye, kendi iç çatışma alanlarını ortadan kaldıran bir iradeyi demokrasi içinde var edecektir” diye konuştu.


Sezer'in vetosundan emin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik anayasa değişikliğini eleştirerek, “Millet TBMM’yi seçtiği gibi bir de cumhur

Mumcu: Halkın seçmesi mutluluk verici

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, ‘’Cumhurun başını cumhurun kendisinin seçmesi benim de siyasi hayatımda en çok kıvanç duyduğum siyasî gelişmelerde


  YSK: 25 yaşı uygularız

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 25 yaş ve üzerindekilerin milletvekili adaylığı ile ilgili olarak, “Yasa çıkarsa bunu uygularız” dedi.


  5 partiye Hazine yardımı

Maliye Bakanlığı, Siyasi Partilere seçim sebebiyle yapılacak 216 milyon YTL’lik Hazine yardımını, 5 Siyasî Partinin banka hesaplarına aktardı.


  İçtüzükler tek kitapta

TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı ve Parlamento Hukuk Uzmanı Doç. Dr. Şeref İba, Meclis-i Mebusan’dan günümüze kadar bütün Meclislerin İçtüzük metinlerini bir kitapta topladı.


  AKP’li Kuzu’dan Sezer’e:Demokrasi yolunu tıkama

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini düzenleyen Anayasa değişikliği kabul edildi. Gözler Cumhurbaşkanı Sezer’de. Ancak köşkten gelen sinyaller paketin veto edileceği yönünde. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Sezer’in değişikliği onaylamaması halinde referanduma götürmesini istedi.


  Gül: Adaylığım devam ediyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Anayasa değişiklik paketinin TBMM’de kabul edilmesine ilişkin olarak, ‘’Meclis kilitlenince halkla geleceğiz dedik. Anayasa değişikliği yapıldı’’ dedi.


  Başbakan YSK’ya destek istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının seçim sebebiyle ilçe seçim kurullarına her türlü desteği sağlamalarını istedi.


  Sezer, süresi uzayan ilk cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresi uzayan tek Cumhurbaşkanı olarak Türk siyasî tarihine geçecek.


  Denklik diplomalarında ‘ilke ve inkılaplar’ şartı

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, müfredatında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının temel ilkeleri ile YÖK Kanununun 4. ve 5. maddelerinde (Atatürk inkılâpları ve ilkeleri) belirtilen amaç ve ilkelere aykırı dersler bulunan üniversitelerden alınan diplomalara denklik verilmeyecek.


  Başkan Kıyıklık veda etti

Milletvekili aday adaylığı için Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Feyzullah Kıyıklık, çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı.


  Askerî araç kaza yaptı: 1 şehit, 14 yaralı

Van-Hakkari kara yolunda askeri aracın şarampole yuvarlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 14 asker de yaralandı.


  Tanklar Irak sınırında

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki hac konaklama tesislerinde bulunan Tank Taburu emrindeki 30 tank ve tankta görevli askerler tatbikat yaptı.


  İlköğretime “medya okuryazarlığı” dersi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, ‘’Medya Okuryazarlığı’’ dersi pilot uygulamasının yapıldığı Yeşilköy’deki Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez İlköğretim Okulu’ndaki derse katıldı.


  Söndürme uçakları göreve başlıyor

Türk Hava Kurumunun (THK) yangın söndürme uçaklarının, 15 Mayıs Salı gününden itibaren görev yerlerine ulaşacağı bildirildi.


  Balık çiftlikleri taşınacak alan istiyor

Muğla Kültür Balıkçıları ve Su Ürünleri Yetiştiricileri Birlik Derneği Başkanı İhsan Bozan, balık çiftliklerine uygun alanlar tahsis edilmesi ve yasal işlemlerin kısa sürede tamamlanması halinde çiftliklerin taşınabileceğini söyledi.


  Şehit evinde yas

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Bingöl’de önceki gece terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyon sırasında şehit düşen Piyade Komando er Barış Ayaz’ın (21) Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde yaşayan anne ve babasına taziye ziyaretinde bulundu.


  Kene şüphesi

Kastamonu’da 4 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle Ankara’ya sevk edildi.


  Yıkımın sebebi kötü malzeme

Bahçelievler’de 26 Nisan 2007 tarihinde çöken 6 katlı binanın yıkılma sebebine ilişkin bilirkişi raporu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırıldı.


  Afetlere hazır değiliz

Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, arama kurtarma ekibi kurmanın afete hazırlık anlamına gelmediğini belirterek, “Türkiye’de ‘arama kurtarma ekibi kurduk, afete hazırız’ düşüncesinden endişe ediyoruz” dedi.


  Türkiye’de ilâç tüketimi arttı

Türkiye’de, 2005 yılında, üretici fiyatlarıyla 92 dolar olan kişi başı ilâç tüketimi 2006 yılında 95 dolara yükseldi.


  Özürlü nüfusun artışı kontrol altında

Sağlık Bakanlığınca, gebelik öncesi ve gebelik döneminde yapılan tarama ve kontrollerle bebek ve çocuklara yönelik yürütülen kampanya, tarama ve aşılama çalışmalarının özürlü nüfusun artış oranını alt düzeyde tutacağı bildirildi.


  Aracınız yaza hazır mı?

Kış şartlarından kaynaklanan olumsuzluklar ve bozulan yollar sebebiyle arızalanma ihtimali artan araçların yaz aylarında sorunsuz kullanımı için mutlaka bakımdan geçirilmesi gerektiği bildirildi.


  Güler: ‘’İstanbul’da büyük su sıkıntısı yok’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul’da bahsedildiği gibi bir su sıkıntısının bulunmadığını söyledi.


  Güroymak’ta sel felâketi

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı 3 köyde, Nemrut Dağı’ndaki karın erimesinin ardından sel meydana geldi.


  Arıları bu değişken havalar mahvetti

Bitlis ve ilçelerinde bu yıl, değişken hava şartlarından etkilenen çok sayıda arının telef olduğu ve bu sebeple yetiştiricilerin olumsuz yönde etkilendiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004