Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM: Medeniyetleri dinler buluşturur

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, medya ve dinin, kültürler arasındaki güvensizliği gidermede rol oynayabileceğini söyledi. BM Genel Kurulunda düzenlenen “‘Medeniyetlerarası Diyalog ve Barış Önündeki Engeller ve Fırsatlar” konulu toplantının açılışında konuşan Ban, “Yapmamız gereken şey, farklılığın bir tehdit değil, erdem olduğu gerçeğini yeniden teyit etmek” diyerek, özellikle medya ve dinin, insanlığın ortak değerlerini vurgulamada ve insanları olumlu yönde etkilemede üzerlerine büyük görev düştüğünü söyledi.


“Dinini kaybeden, her şeyini kaybeder”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dinin; dil, kültür ve vatan sevgisini koruma altına aldığını, bu yüzden de çocuklara peygamb

Rice’den hükümete övgü

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş hükümetinin, ülkeyi Avrupa’ya doğru götürdüğünü söyledi. Rice, “ABD olarak


  Cheney, Arap ülkelerinden destek isteyecek

ABD Başkanı George W. Bush, yardımcısı Dick Cheney’nin Ortadoğu’ya gerçekleştireceği ziyareti sırasında Arap ülkelerinin temsilcileriyle göreşerek, İran konusunda destek isteyeceğini söyledi.


  Holbrooke: Kürt devletini desteklemiyorum

ABD’nin eski dışişleri bakan yardımcılarından Richard Holbrooke, Türkiye’de kimi çevrelerin savunduğunun tersine, bağımsız bir Kürt devletini desteklemediğini söyledi.


  Olmert’e istifa baskısı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Kudüs’teki ikametgâhının yakınında protesto gösterileri düzenleniyor.


  Gordon Brown, Blair’in yerine talip

27 Haziran’da görevini bırakacak Tony Blair’in yerine İngiltere’nin yeni başbakanı olması beklenen Maliye Bakanı Gordon Brown, İşçi Partisi liderliği için kampanyasını başlatıyor.


  Papa: Gençliğinizi zayi etmeyin

Papa 16. Benedikt karnavallarında yaşanan aşırılıklarıyla ünlü Brezilya’da 30 bin gence ‘zinaya ve uyuşturucuya yaklaşmayın” uyarısı yaptı.


  En baskıcı 17 rejim

Amerikan sivil toplum örgütü “Freedom House”, dünyada değişime direnen en baskıcı 17 ülke arasında Sudan, Kuzey Kore ve Özbekistan’ın bulunduğunu belirtti.


  Gordon Brown: Irak’ta hatalar yapıldı”

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in yerine resmen aday olduğunu ilân eden Maliye Bakanı Gordon Brown, Irak’ta hatalar yapıldığını kabul etti.


  Sarkozy’ye Türkiye eleştirisi

İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Massimo D’Alema, Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’ye Avrupa Birliği’nde yer olmaması gerektiği yönündeki görüşlerini eleştirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004