Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tuncay: İmza atmadım

F.Bahçe'nin yıldız futbolcusu Tuncay Şanlı, sözleşmesinin yenilenmediğini ve ayın 27'sinde serbest kalacağını belirterek, "F.Bahçe'de boş mukaveleye imza attığım şeklindeki haberler doğru değil" dedi. Tuncay, Yunanistan'ın Olimpiyakos takımında forma giyebileceğini söyledi..

Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı, takımı ile sözleşmesinin sona ermek üzere olduğunu ve Yunanistan'ın Pire Olimpiyakos takımında forma giyebileceğini söyledi. Atina'da yayımlanan günlük spor gazetesi Fos'a demeç veren Tuncay, Fenerbahçe'deki gelişmeler ile Olimpiyakos'un kendisini transfer etme isteğine yönelik haberlere değindi ve kariyeri konusundaki düşüncelerini dile getirdi. ''Fenerbahçe ile sözleşmesinin yenilenmediğini ve ayın 27'si itibariyle takım ile bağlantısının kalmayacağını'' söyleyen Tuncay, Sarı-Lacivertli kulüp tarafından doldurulmak üzere boş mukaveleye imza attığına dair söylemlerin ise doğru olmadığını belirtti.

HEDEFİ AVRUPA'DA OYNAMAK

Tuncay, ''Fenerli olarak doğdum. Bu takımı seviyorum ve şampiyonluk coşkusunu yaşamak istiyorum. Bundan hemen sonra ise yönetim ile konuşacağım. Bu benim ilk önceliğim, ancak şu ana kadar Fenerbahçe'den herhangi bir öneri elime ulaşmış değil ve gerçek olan şu ki ben de kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum. Eğer ekonomik açıdan iyi bir teklif alırsam Avrupa'ya gideceğim'' ifadesini kullandı.

Olimpiyakos'un kendisi ile yakından ilgilendiğini bildiğini kaydeden Tuncay, ''Olimpiyakos'dan da Avrupa'dan da gelecek iyi teklifler ilgimi çekiyor'' şeklinde konuştu. Menajerinin Yunan tarafıyla görüştüğünü, ancak Kırmızı-beyazlılar'dan resmi bir teklifin henüz eline ulaşmadığını sözlerine ekleyen Tuncay, ''Kendisine Pire Olimpiyakos renklerinin yakışıp yakışmayacağı'' şeklindeki soruya ise ''Kırmızı bana yakışıyor, üstelik Türk Milli Takımı'nın da rengi'' cevabını verdi.

YANLIŞ YAPMAMALIYIM

Tuncay, ''Olimpiyakos'un benim de içinde bulunacağım büyük bir takım kurmak istemesi beni onurlandırıyor. Ancak kendi çıkarıma bakmam gerek. Yanlış yapmamam gereken bir yaştayım. Menajerim Avrupa'daki diğer takımlar ile de görüşmelerini sürdürüyor. Şu anda karar verdiğim tek şey, beni gerçekten çok istediğini gösterecek ve ekonomik olarak tatmin edecek bir takımda forma giymek'' diye konuştu.

12.05.2007


 

Canaydın saygı bekliyor

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Antalya maçı sonrasında kulüp binasına yapılan saldırının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Seyirciden korkmam, ben onların başkanıyım. Kızdıkları dönemde bile bana saygıları olması gerekir" dedi. Canaydın, saldırıyı yapanlar hakkında dava açılacağını da bildirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, taraftarların, Galatasaray gelenekleri içinde her türlü protestoya hakları bulunduğunu, ancak kulüp binasına yapılan saldırının, müesseseye yapılan bir saldırı olduğunu ve kendilerini üzdüğünü, Galatasaray'ın bunlara alışık olmadığını söyledi. Canaydın, Sky Türk TV'de ''İnteraktif Spor Özel'' programına katılarak soruları cevapladı. ''Son maç bitip şampiyon belli olana kadar, şampiyon Galatasaray'dır'' diyerek taraftarlara mesaj gönderen Canaydın, ''Geçen sezon büyük zorluklarla şampiyon olduk. Galatasaray büyüdükçe, başarıya endeksli, şampiyonluğa doymayan yeni bir taraftar kitlesi ortaya çıktı. Haklılar, ama her sene şampiyon olunmuyor. Tüm demokratik ortam ve Galatasaray gelenekleri içinde her türlü protestoya hakları var. Medenice, hakaret etmeden, arzularını dile getirebilirler, ama kulüp binamıza yapılan saldırı, müessesemize yapılan bir saldırıdır'' dedi.

Canaydın, şöyle konuştu: ''Bunları yapanların bizim sürekli taraftarlarımız olduğuna inanmıyorum. Bunlar Galatasaraylılığı yeni öğrenmeye başlayan gençler, ama böyle olmaz. Biz de kamu yararına bir derneğin binasına yapılan bu saldırıdan ötürü dava açacağız, ama bu münferit bir olay. Bu olayı Galatasaray taraftarının sorumluluğuna sokamazsınız. Ben neler yaşadım. 50. senem bu Galatasaray'da. Bu 50 senede çok şey gördük, ama bu saldırı bizi çok üzdü. Başkanı, yönetimi istifaya çağırabilirsiniz, en medeni hakkınızdır, ama küfür ve hakaret edemezsiniz. Fert olarak da makam olarak da karşı çıkarız. 102 senelik Galatasaray'ın başkanlığını temsil ediyorum ben. Bu olay Galatasaray'ı ciğerinden yaraladı, ancak Galatasaray bunların da üstesinden gelir.''

Taraftarların açtığı ''Canaydın dışımızdan biri'' pankartından sonra maçlara gitmediğini belirten Canaydın, ''Ben seyirciden korkmam. Onların başkanıyım. Kızdıkları dönemde bile bana saygıları olması gerekir, ama o pankart beni çok üzdüğü için benim de bir protestoda bulunma hakkım olduğunu düşünüyorum. Başkanlar her maça gitmez. 49 takımımız, 12 şubemiz var. Her hafta 49 takımımız maçlara gidiyor. 'Başkan o maçlara niye gitmiyor' diye bir eleştiri duymadım bugüne kadar'' dedi.

12.05.2007


 

Tümer ve Selçuk'a telefonla taciz

Fenerbahçeli futbolcular Selçuk Şahin ve Tümer Metin, Beşiktaş maçının ardından internet ortamında telefon numaralarını yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Beşiktaş ile BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçtan sonra türlü internet forumlarında telefon numaraları yayınlanan Selçuk ve Tümer'in, gelen telefonlar yüzünden savcılığa suç duyurusunda bulunacakları bildirildi. Açıklamada, ''Beşiktaş maçının artık geride kaldığını ifade eden oyuncularımız, telefonlarının susmadığını ve bazı taraftarların hala o maçta kaldıklarını söylediler. Oyuncularımız, şahsi telefonlarını sanal ortamda yayanlar ve arayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar'' denildi.

12.05.2007


 

Hezarfen'de motokros günü

Balkan Motokros Şampiyonası'nın 4. ayağı bugün İstanbul'da başlayacak. Hezarfen Havaalanı'nda gerçekleştirilecek

şampiyona, 65 cc, 80 cc, 125 cc, 250 cc olmak üzere 4 sınıf üzerinden yapılacak. En fazla 30 dakika ve artı 2 turdan oluşacak yarışlara Türkiye'nin yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yaklaşık 50 sporcu katılacak.

12.05.2007


 

Öğrencilere Terim'den kupa

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Koleji Spor Şöleni'nde dereceye giren öğrencilere kupalarını verdi.

Zeytinburnu'ndaki kolejin bahçesinde yapılan ödül törenine katılan Terim, spor şöleninde dereceye giren takımların kaptanlarına kupalarını vererek, tebrik etti. Terim, törende kısa süre kalıp ayrıldı.

12.05.2007


 

MAÇLAR AYNI SAATTE

Sivassspor-Galatasaray

19.00 -Aytekin Durmaz

Antalyaspor-Ankaragücü

19.00- Vedat Yüksel

Sakaryaspor-Kayseri Erciyes

19.00- Cüneyt Çakır

Ankaraspor-Denizlispor

19.00- Halis Özkahya

Fenerbahçe-Trabzonspor

19.00- Mustafa Kamil Abitoğlu

Kayserispor-Gaziantepspor

19.00- Çetin Sarıgül

Bursaspor-Beşiktaş

19.00- Bünyamin Gezer

Konyaspor-Vestel Manisaspor

19.00- Hüseyin Göçek

Gençlerbirliği-Çaykur Rize

19.00- Bülent Demirlek

LİG A'DA BUGÜN

15.30 Eskişehir-Diyarbakır

15.30 Malatyaspor-Samsun

15.30 Karşıyaka-Elazığspor

15.30 İstanbul B. Bld.-Telekom

15.30 G.Birliği OFTAŞ -Kocaeli

15.30 Akçaabat Sebat-İstanbul

15.30 Mardinspor-Altay

15.30 Gaziantep B.Bld.-Ordu

15.30 Uşakspor-Kasımpaşa

12.05.2007


 

Eleştiri yağmuru

Hey gidi günler. G.Saray camiasının efsane ismi olmuş halen kulüp başkanlığı yapan Özhan Canaydın, genel kurul üyeleri tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu. Öyle ki, Özhan başkan "yeter artık" diye isyan etti. Dugun Yarsuvat başkana " G.Saray ın mal varlıklarını tüketiyorsunuz. Sürekli eski borçlardan bahsetmeyin artık" çıkışından sonra söz alan Canaydın " artık yeter her zaman aynı eleştirileri yapıyorsunuz, bu da camiamızı yıpratıyor" diyerek tepkisini dile getirdi. Görünen o ki; stad projesi hayata geçirilmeden Canaydın divan toplantılarında sert şekilde eleştirilmeye davam edilecek.

LİGDE TÜKENEN ÜMİTLER

Ligin bitimine 11 hafta varken kulüplerden demeçler şöyle: "Kalan11 maçı alıp şampiyon olacağız". Bir başkası :",Kalan 11 maçı alıp ligde kalacağız". Tabi bu laf ilk maç veya ikinci maçta geçerliliğini kaybediyor. Demeçler devamediyor. " Kalan 7 maçı kazanıp şampiyon olacağız". Ya da " kalan 7maçı alıp ligde kalacağız". Tabi yine en fazla iki maç sonra " kalan.....maç" demeçleri devam ederken lig neredeyse bitti. Ümitler tükenmeye başlayınca, Artık bundan sonra " gelecek sezonşöyle yapacağız" demeçleri gündemde yerini almaya başladı.

ZEVKSİZ KUPA FİNALİ

Beşiktaş Türkiye Kupasını kazanarak lig tesellisini elde etmiş oldu. Tebrik ediyoruz. Son yıllarda oynanan en zevksiz ve heyecansız final oldu. Sanki ikinci lig A maçı gibiydi. Beşiktaş ın motivasyon eksikliği bu kupayı kaybetmelerine sebep olabilirdi. Neyse bu olmadı. Tigana büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek gelecek yıl ayrılacağını zamansız açıkladı. Antrenörünün gideceğini bilen futbolcusu maç oynamakta zorlanır, motive olamaz. Ancak bu kaza olmadı. Kim bilir belkide buna maçın hakemi İsmet Arzuman, Erciyes in penaltısını vermeyerek engel oldu. Bir anlamda Beşiktaş ı taraftarının yoğun tepkisinden kurtarmış oldu.

[email protected]

Said OKUR

12.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004