Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim'den Tugay'a vefa

İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen milli futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun, Almanya'nın Dortmund şehrinde 5 Haziran'da oynanacak Brezilya maçında, son kez ayyıldızlı formayı giyeceği bildirildi. Tugay, A Milli Takım Teknik Direktör Fatih Terim'in veda maçını memnuniyetle kabul etti.

A Milli Futbol Takımı'na uzun yıllar hizmet veren Tugay Kerimoğlu, Türkiye-Brezilya özel maçında son kez milli formayı giyecek. İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen Tugay'ın, Almanya'nın Dortmund kentinde 5 Haziran'da oynanacak Brezilya maçında, son kez ay-yıldızlı formayı giyeceği bildirildi.

KAPTAN ÇIKACAK

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Tugay ile bir görüşme yaparak bu öneriyi kendisine ilettiği, bu arada, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dan alınan onayla da Brezilya maçının, sahaya kaptan çıkacak Tugay için jübile özelliği taşıyacağı kaydedildi. Tugay'ın, 2 Haziran'da Bosna-Hersek ile yapılacak Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçı kadrosunda yer almayacağı ve Brezilya maçı öncesi Dortmund'a geleceği ifade edildi.

TERİM'E TEŞEKKÜR ETTİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Tugay'ın, saha içi performansının yanı sıra örnek profesyonelliği ve halen İngiltere Premier Lig'de devam eden kariyeriyle, Türk futbol tarihinin önde gelen değerlerinden biri olduğunu belirterek, ''Ben öneriyi yaptım, kendisi, bundan büyük bir mutluluk duyacağını söyledi. Başkanımız, bu düşüncemizin son derece uygun olduğunu belirtti ve böyle bir karara vardık'' dedi.

139 DEFA MİLLİ OLDU

A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez 27 Mayıs 1990'da İzmir'de, İrlanda Cumhuriyeti ile oynanan ve golsüz sona özel maçta giyen Tugay, 93 kez (A) milli, 10 kez ümit milli, 8 kez 18 yaş altı, 13 kez 16 yaş altı, 15 kez de olimpik olmak üzere toplam 139 kez milli takımlarda görev yaptı. Tugay, A Milli Takım forması altında Ukrayna ve Finlandiya'ya, Genç Milli Takım'da İsveç'e ve Olimpik Milli Takım'da İtalya'ya (2) olmak üzere milli formayla 5 gole imza attı.

13.05.2007


 

Karalama kampanyası

Spor basını sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılacağını açıklayan Tigana hakkında asılsız haberleri manşetlerine taşıyarak yıpratmaya çalışıyor. Beşiktaş Kulübü bir açıklama yaparak, 19 ayda 3 kupa kazandıran Fransız çalıştırıcısına sahip çıktı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, dün bir gazetede ''Müthiş İddialar'' başlığıyla yayınlanan haberin asılsız olduğu bildirildi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktör Jean Tigana ile ilgili haber için, ''Tamamıyla hayal ürünü senaryoları şaşkınlık ve üzüntü ile okuduk. Haberde yer alan, Bursaspor karşılaşması öncesinde teknik direktörümüz Sayın Jean Tigana'nın kalecimiz Vedran Runje'ye baskı yaptığı ve Runje'nin (Bonservisimi verin, ben de Tigana ile gitmek istiyorum) demesini sağladığı, Delgado'yu Bursa maçında oynamaması için etkilediği ve kaptanımız İbrahim Üzülmez'i yönetime göndererek kalan 3 maçın parasını istettirdiği şeklindeki iddialar, sadece masa başında üretilmiş senaryolar değil aynı zamanda çirkin iftiralardır'' denildi.

Tigana'nın, görev yaptığı süre içerisinde Beşiktaş için emek verdiği kaydedilen açıklamada, ''Müzemize 3 kupa taşımış ve sözü edilen senaryolarla bağdaştırılamayacak bir kişilikte olduğunu duruşu ile göstermiştir. Değerli teknik direktörümüzün bu tarz gerçek dışı bir habere konu edilmesi kulübümüzü son derece üzmüştür'' denildi.

13.05.2007


 

F.Bahçe'den yalan haber tepkisi

Fenerbahçe Kulübü, Appiah'ın gönderileceği, milli futbolcu Fatih Tekke, İngiliz Michael Owen ve Brezilyalı Afonso Alves ile transfer görüşmeleri yapıldığı haberlerinin doğru olmadığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, Stephen Appiah'ın kulüpten ayrılması konusunda Ganalı futbolcuyla iddia edildiği gibi herhangi bir görüşme yapılmadığını açıkladı. Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Appiah'ın, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile görüşerek izin aldığı ve İngiltere'nin Portsmouth takımına transfer olacağı yönünde bir gazetede yer alan haberlerin doğru olmadığı vurgulandı. Açıklamada, ''Appiah kulübümüzün oyuncusudur ve kendisi ile ayrılması konusunda hiçbir görüşme yapılmamıştır'' denildi.

TRANSFER YALANLAMASI

Fenerbahçe Kulübü, sarılacivertli futbol takımına transfer olacağı yönünde basında yer alan isimler üzerine açıklama yaptı. Sarılacivertli kulüpten yapılan 3 ayrı açıklamada, milli futbolcu Fatih Tekke, İngiliz Michael Owen ve Brezilyalı Afonso Alves ile transfer görüşmeleri yapıldığı haberlerinin doğruyu yansıtmadığı vurgulanarak, her 3 futbolcuyla da herhangi bir görüşme yapılmadığı bildirildi.

13.05.2007


 

Süper Ligin kalbi İzmir'de atıyor

Fenerbahçe ile Trabzonspor, sarılacivertli takımın cezası nedeniyle bugün İzmir'de yapacakları lig maçıyla birlikte, 95. kez karşı karşıya gelecek. 70 bin kişilik Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.Fenerbahçe ile Trabzonspor, Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek 65 kez karşı karşıya geldi. Lig maçlarında Fenerbahçe 25, Trabzonspor 20 galibiyet alırken, 20 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 83 golüne, Trabzonspor 72 golle cevap verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.

13.05.2007


 

Bursa, Beşiktaş'ı konuk ediyor

Süper Ligde günün önemli maçlarından biri de Bursa'da oynanacak. Zirvedeki iddiasını sürdüren Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılmak isterken, düşme potası içinde bulanan Bursaspor ise rakibini yenerek rahatlamak istiyor.

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek. Karşılaşma Digitürk 80. Kanal'dan naklen yayınlanacak. Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyecek olan Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado, bu sezon Turkcell Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'nda 9'u deplasman, toplam 15 maçta sakatlığı ve hastalığı nedeniyle forma giyemedi.

13.05.2007


 

G.Saray Sivas'ta 3 puan peşinde

Süper Lig'de, Sivasspor bugün sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. Sivasspor ile Galatasaray arasında 4 Eylül Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak maçı, Balıkesir bölgesinden Aytekin Durmaz yönetecek.

Durmaz'ın yardımcılıklarını Adil Sinem ve Süleyman Özay'ın yapacağı maçta, Cemil Şensöz de 4. hakem olarak görev yapacak. Ligin 28. haftasında sahasında Gaziantepspor'u 2-1 mağlup ettikten sonra oynadığı Denizlispor, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarından sahadan yenik ayrılan Sivasspor, Galatasaray'ı yenerek uzun bir aradan sonra taraftarına galibiyet hediye etmek istiyor.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

Antalyaspor-Ankaragücü

Saat: 19.00 Hakem: Vedat Yüksel

Sakaryaspor-Kayseri Erciyes

Saat: 19.00 Hakem: Cüneyt Çakır

Ankaraspor-Denizlispor

Saat: 19.00 Hakem: Halis Özkahya

Kayserispor-Gaziantepspor

Saat: 19.00 Hakem: Çetin Sarıgül

Konyaspor-Vestel Manisaspor

Saat: 19.00 Hakem: Hüseyin Göçek

Gençlerbirliği-Çaykur Rize

Saat: 19.00 Hakem:Bülent Demirlek

13.05.2007


 

Ringde fırtına gibi esiyoruz

22. Ahmet Cömert Boks Turnuvası İstanbul'da devam ederken, ringe çıkan Türk sporcular, erkeklerde 6, bayanlarda 3 galibiyet alırken, erkeklerde 4, bayanlarda 1 sporcu maçlarını kaybederek elendi.

Erkekler 54 kiloda İbrahim Aydoğan, Türkmen rakibini, Hüseyin Dündar ise Tacik rakibini yendi. 60 kiloda Onur Sipal, Cezayirli sporcu karşısında galip gelirken, 69 kiloda Adem Kılıçcı, Azeri rakibini, Abdülkadir Köroğlu da Cezayirli rakibini yenip yarı finalist oldu. 51 kiloda Kadri Kordel de Hintli rakibini yenerek yarı finale adını yazdırdı. Bayanlarda ise 50 kiloda Ayşe Taş, Polonyalı rakibini, 57 kiloda Nagehan Gül, Hintli rakibini, 80 kiloda Selma Yağcı ise Mısırlı rakibini yenerek yarı finalist oldu.

13.05.2007


 

Engellilerlefutbol oynadı

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen bir organizasyona katılarak, engelli sporcularla futbol oynadı.

Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde, federasyonun ''Türkiye Futbol Oynuyor'' projesine destek amacıyla çekilen tanıtım filminde yer alan Ulusoy, engelli oyuncularla bir araya geldi. Etkinliğe, ampute ve görme engelli sporcuların yanı sıra Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de katıldı.

13.05.2007


 

Mehmet'li Jazz bu defa yenildi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off serisine, TSİ dün sabaha karşı yapılan Golden State Warriors-Utah Jazz maçıyla devam edildi.

Oakland'ta bulunan Oracle Center'da oynanan ve 20 bin 655 basketbolseverin takip ettiği mücadelede, ev sahibi takım sahadan 125-105 galip ayrılarak, seride durumu 2-1'e getirdi. Batı Konferansı play-off serisi yarı final maçlarında daha önce sahasında oynadığı 2 maçı kazanmayı başaran milli yıldız Mehmet Okur'un takımı Jazz, deplasmanda yaptığı 3. maçı kaybetti.

Takımlarını desteklemeye gelen 20 bin Golden State taraftarının üzerinde ''Biz İnanıyoruz'' yazılı sarı tişörtler giyerek takımları desteklediği mücadelede, Jazz'da sahaya ilk 5'te çıkan Mehmet Okur, 15 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle mücadeleyi tamamladı. 35 dakika 39 saniye sahada kalan milli basketbolcu, 3 sayılık atışlarda 4'te 2, 2 sayılık atışlarda 8'de 3 ve serbest atışlarda da 3'te 3 isabet bularak takımına 15 sayı kazandırdı.

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004