Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Milletten korkuyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkede ana muhalefet milletime gitmekten korkuyor. Milletime gitmekten kaçıyor. Bunların adında Cumhuriyetin olmasına aldanmayın. Bunların adında halk olmasına aldanmayın. Bunlar ne halktan yana ne de cumhuriyetten yanadır” dedi.


Miting öncesi patlama

İzmir’in Bornova ilçesinde Özkanlar pazar yeri yakınında bisiklet üzerine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Yara

Din adına cinayet işlenemez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Trabzon’daki rahibin öldürülmesi ve Malatya’da yayın evindeki cinayetle ilgili olarak ‘’Hiçbir zaman,


  Birleşme kongresi

DYP, ANAVATAN’la birleşme kararı çerçevesinde isim ve amblem değişikliğini gerçekleştirmek üzere 2. Olağanüstü Büyük Kongresini 27 Mayıs’ta toplayacak.


  DYP-ANAVATAN’dan ortak faaliyet

Anavatan Partisi ile DYP, 14 Mayısta ‘’Demokrasi Günü’’ etkinliği düzenleyecek.


  Çağdaş Hukukçulardan Genelkurmay'a suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, 27 Nisan tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’nın resmî internet sitesinde yayınlanan bildiri hakkında, “Türkiye siyasetine, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve yargıya hukuk dışı bir müdahalede bulunulduğu” gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.


  Bakan Koç: CHP sol parti değil

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Türkiye’de sol bir parti olmadığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi dahil bunların hiçbiri Sosyal Demokrat parti sayılmaz” dedi. Koç, “CHP, Avrupa Birliğinde ne diyecek? Üniversitelerde ne diyecek?” diye sordu.


  MEB ‘durdurma’ya uyacak

Millî Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin Danıştay tarafından yürürlüğü durdurulan maddeleri çerçevesinde herhangi bir işlem yapılmamasını istedi.


  DTP’den seçimi kilitleme tehditi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, isterlerse ‘’seçimi yapılamaz hale getirme imkanları bulunduğunu’’ savunarak, ‘’5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyacaksınız? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz’’ dedi.


  Siyaset dışı gelişmeler notumuzu etkiliyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, uluslararası kredi derelendirme kuruluşu Fitch’in raporunda ekonomiyle ilgili gelişmelere değil, siyaset dışı gelişmelere dikkat çekildiğini vurguladı.


  Sözde değil, özde özgürlük

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “özgürlük eylemleri”nin dün 66.'sını gerçekleştirdi.


  TEM’de feci kaza: 4 ölü, 6 yaralı

TEM Otoyolu’nun Pozantı-Tarsus bölümünde freni boşalan kamyonun 6 araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.


  Hicaz Demiryolu, mayın temizliğini bekliyor

Hicaz Demiryolu Projesi kapsamında, yaklaşık 95 yıl önce yapılan, ancak kullanım dışı kalan 56 kilometrelik Karkamış-Çobanbey hattının Türkiye bölümünün hizmete girebilmesi için mayınlı bölgenin temizlenmesi konusunda çalışmalar sürüyor.


  Yağış müjdesi

İç Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde aralıklı olarak yağış bekleniyor.


  Patnos’ta su taşkını

Ağrı’nın Patnos ilçesinde su taşkını sebebiyle evlerini boşaltan 4 aile, çadırlara yerleştirildi.


  Asayiş problemi terör kadar tehlikeli

Ankara Ticaret Odası (ATO), 2002-2006 döneminde işlenen suçların bilançosunu çıkardı. ATO’nun Emniyet Genel Müdürlüğü rakamlarından yararlanarak hazırladığı ‘’Suç Terörünün Bilânçosu’’ raporu, Türkiye’nin asayiş sorununun terör kadar tehlikeli bir tehdit unsuruna dönüştüğünü ortaya koydu.


  Papaz müftüden manevî destek istedi

Alanya’da görevli Alman papaz Joachim Kusch, Alanya Müftüsü Ahmet Turan Akbaş’tan ilçeye kilise yapılması için destek istedi.


  17 üniversite kurulacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi.


  ‘Anne ölümleri önlenebilir’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anne ölümlerinin önemli bir bölümünün düşük maliyetli müdahalelerle önlenebileceğini belirtti.


  KPSS için başvurular 14 Mayıs’ta

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) başvurular 14 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004