Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyaset rayına oturuyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘Solda İşbirliği’ kararı ile ilgili olarak, “Bunu bizim değerlendirmemizden ziyade millet değerlendirecek. Buradaki mesele Türk siyasetinin 12 Eylül 1980 sonrasında çıkmış olduğu raya tekrar oturmasıdır” “ dedi.


Sivil yargı çekiniyor

“Adam öldürmek ve çete kurmak” suçlarından hapse mahkûm olan Şemdinli sanıkları kararının bozularak askerî mahkemeye gönderilmesi yeni bir tartışma ba

Bağımsızlar birleşik oy pusulasında

22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçiminde bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören ve Cumhurbaşkanı Sezer’in onayladı


  Erdoğan: Gençlerini iyi yetiştiren milletler var olabilirler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletlerin gelecekte de var olabileceklerini’’ belirtti.


  YSK, kararını 4 Haziran’da verecek

YSK Başkanı Muammer Aydın, DEP’li ve diğer milletvekili adaylarının seçime girip giremeyecekleri ile ilgili kararın, 4 Haziran tarihinde kendilerine listeler ulaştıktan sonra yapacakları inceleme sonrasında belli olacağını söyledi.


  Rahşan Ecevit: Sezer'e hakkımı helâl etmem

DSP’nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimlerine aday olmayacağını açıklayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’e aday olmaması halinde “hakkını helâl etmeyeceğini” söyledi.


  Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplandı

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplandı.


  Polise şiddet eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık genelgesi çerçevesinde, şiddet mağduru kadınlar için 921 polis merkezi ve 276 karakolda çalışan yaklaşık 40 bin emniyet teşkilatı personeline yönelik eğitim verecek.


  Cezaevlerinde açık görüş

Tutuklu ve hükümlülerin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapacakları açık görüş bugün başlayacak.


  Çölaşan’ın banka hesapları hapis getirdi

Gazeteci Emin Çölaşan’ın, banka hesaplarıyla ilgili gizli bilgileri açıklamaktan yargılanan Kırmızı Çizgi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Kutlu, 10 ay hapis ve 16 bin YTL adlî para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası da paraya çevrilen Kutlu’nun, toplam 22 bin YTL adli para cezası ödemesine karar verildi.


  AİÖK heyeti Türkiye’ye geliyor

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nden (AİÖK) bir heyet incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelecek. Alınan bilgiye göre, AİÖK adına Türkiye’de inceleme yapacak olan heyetin başkanlığını Marc Nevede Meverguies yapacak.


  Kene uyarısı

Hatay Tarım Müdür Vekili Hasan Özyılmaz, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda muhtemel bir durumda anında müdahale amacıyla muhtarlıklara bilgilendirici yazı gönderdiklerini ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.


  TEM'de kaza: 6 ölü 1 yaralı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, TEM Otoyolu Yenice Beldesi turnikelerinde gişe bariyer betonuna çarpan otomobildeki 6 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Küresel ısınma Karadeniz'i ısıtacak

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından hazırlanan ‘’Küresel Isınma ve Türkiye Denizleri’’ raporunda, küresel ısınma nedeniyle Karadeniz’in giderek Akdenizleştiği belirtilerek, ‘’Karadeniz’de özellikle soğuk mevsimlerde hamsilerin kuzeye yaptıkları göçler ya azalacak ya da duracaktır. Bu da ülkemize zarara ve birçok balıkçı ailenin işsiz kalmasına yol açacaktır’’ denildi.


  Baraj taştı köylüler çadırlara taşındı

Muş’ta İlkbaharın gelmesiyle birlikte yağan yağmur ve eriyen kar suları irili ufaklı bir çok nehir, dere ve çayın taşmasına sebep oldu.


  Marmara serinleyecek

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Marmara bölgesinin yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini bildirdi.


  Bürokrasi yazışıyor, dereden zehir akıyor

Bursa’dan doğan ve Bilecik’te Sakarya Nehri ile birleşen Göksu Deresi’ndeki kirlilik, Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki sulu tarımı olumsuz yönde etkiledi. Çiftçiler tarlaları sulayamaz hale gelirken, derenin çıktığı ve kirlendiği yerlerin Bursa ili sınırları içinde olması, kullanılacak kirli suyun Bilecik sınırları içinde olması ise sorunun çözümünü engelliyor.


  Parçalanmış ailelerin faturası çocuklara

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, son yıllarda değişim ve gelişime ayak uyduramayan ailelerin parçalandığını ve parçalanmış aile sayısındaki artışın ise, çocuk ve gençler arasında madde bağımlılığını, sokakta yaşama kültürünü ve diğer olumsuz davranışları arttırdığını kaydetti.


  Korucular yemin etti

Hakkari’de 350 gönüllü köy korucusu, Yüksekova Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’nda düzenlenen törende yemin ederek, göreve başladı.


  Eğitime fizikî yetersizlik darbesi

Kars Millî Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, ülke ortalamasındaki eğitim seviyesi baz alındığında Kars’ın eğitiminin zayıf olduğunu söyleyerek, “Bu başarısızlığın en önemli sebebi fiziksel yetersizlikler, sınıflardaki mevcutların çok fazla olması, araç gereç eksiklikleridir” dedi.


  Ortaöğretim sınavına yoğun ilgi

İlköğretim okulları 8. sınıf öğrencilerinin katıldıkları bütün sınavları çatısı altında toplayan Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS) başvuru sayısı 824 bin 551 oldu.


  Cep telefonu değiştirmede Avrupa’yı geçtik

eknolojiye merakıyla öne çıkan Türk insanı, cep telefonu değiştirmede Avrupa ortalamalarını altüst etti.


  Cemiyet, şefkat ve merhamete muhtaç

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Edirne’de düzenlenen geceye katılan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, Bediüzzaman’ın “Cemiyetin düzen ve ahengi, cemiyet fertlerinin yekdiğerine şefkat ve merhametiyle mümkündür” sözlerinin, bugün ihtiyacımız olan bir husus olduğunu belirtti.


  Sertleştirilen göç yasası uyum düşmanı

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) sözcüsü Safter Çınar, hükümet tarafından sertleştirilmesi planlanan yeni göç yasasının, ‘’uyum düşmanı’’ olduğunu söyledi.


  Irak'a insanî yardım sürüyor

Türkiye, Musul’a, acil ihtiyaç duyulan temel gıda maddelerinden oluşan 8 bin 125 kilogram gıda yardımında bulunuyor.


  Sıcaklar, kalp krizlerini arttırdı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde hava sıcaklığının artması, kalp krizi vak’alarını da arttırdı. İlçede 20 kişi, kalp krizinden hastahaneye kaldırıldı.


  Küresel ısınmaya karşı Nuh’un Gemisi

reenpeace üyelerinin, küresel ısınmaya dikkat çekmek ve dünya liderlerine bu konuda çağrıda bulunmak amacıyla Nuh Peygamber’in canlıları tufandan kurtardığına inanılan geminin benzerinin yapımı, Ağrı Dağı’nda sürüyor.


  30 yıl aradan sonra ilk kez vali gördüler

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Akhoca köyü, 30 yıl aradan sonra ilk kez vali gördü. Köy muhtarı Emrullah Meriç, 15 yıllık muhtar olduğunu belirterek, “30 yıl aradan sonra ilk kez bir vali köyümüzü ziyaret etti. Valimizin köyümüze gelmesi beni ve köy halkımı çok memnun etti” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004