Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü Danimarka’nın gündeminde

Danimarka’da Filistin kökenli Esma Abdülhamit’in 2009’daki genel seçimlerde milletvekili adayı olması ve seçilmesi halinde parlamentoya başörtüsüyle gireceğini açıklaması ülkede hararetli bir tartışma başlattı. Eski komünist Birlik Listesi’nden aday olan Abdülhamit’in, seçilmesi halinde parlamentoya başörtüsüyle girme ihtimali, geçtiğimiz sene Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerin yayınlandığı Danimarka’da halkın ve siyasilerin ikiye ayrılmasına sebep oldu.


KORKULAR ASILSIZ

Prof. Dr. Baskın Oran, 2007’de Türkiye’nin bir korku tüneline girdiğine dikkat çekerek, “Fener Patrikhanesi Vatikan gibi devlet olacak” iddialarına ka

Yargı bağımsızlığına gölge

İnsan Hakları Derneği (İHD) Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin Şemdinli’de Umut Kitabevi’nin bombalanmasıyla ilgili dâvâda verdiği kararın yargının tarafsız


  Seçmen listeleri askıdan iniyor

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri yarın saat 17.00’de askıdan indirilecek.


  Sezer ideolojik düşündü

Yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi rektör adaylığı seçimlerinde en fazla oyu alan Prof. Dr. Mustafa Safran, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmamasını, ‘’Hiçbir siyasi partiyle işim olmaz, ancak ideolojik düşünmediğim için tercih edilmedim. Açık söylüyorum, sayın Cumhurbaşkanımız ideolojik düşünmüştür’’ sözleriyle değerlendirdi.


  CHP’ye göre irtica 4. sırada

CHP’nin internet sitesinde yapılan ankete göre, irtica konusu Türkiye’nin temel sorunlarının arasında 4. sırada yer alıyor.


  Temsilcilerimiz toplandı

Yeni Asya A.Ş., ilkbahar dönemi temsilciler toplantısı gazetemiz Güneşli tesislerinde yapıldı.


  Türkiye dönüşüm sürecinde

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin çok önemli bir dönüşüm sürecine girdiğini söyledi.


  Arınç, gençlerden hoşgörülü olmalarını istedi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, gençlerden bağnaz ve tutucu olmamalarını ve insanlara hoşgörü ile yaklaşmalarını istedi.


  19 Mayıs törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de törenlerle kutlandı.


  ANAVATAN’da başvuru süresi uzatıldı

Anavatan Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi 1 gün uzatıldı. ANAVATAN’dan yapılan açıklamada, milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresinin yarın kadar uzatıldığı bildirildi.


  Talat: Bölünmüşlük iki halkı da olumsuz etkiliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC’li Türklerin Kıbrıs sorununa çözüm istediğini, Kıbrıs’ın bölünmüşlüğünün iki halkı da olumsuz etkilediğini söyledi.


  Mehmetçiğe hain pusu: 1 şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki operasyonda 1 er şehit oldu, 4 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Lice ile Bingöl arasındaki dağlık arazide terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon yürüten güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürüldü.


  Sorunların çözüm yeri Meclis

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, günümüz şartlarında en büyük güç kaynağının millet iradesi olduğunu belirterek, tüm sorunların çözüm yerinin de milletin görüşlerinin tecelli ettiği yer olan TBMM olduğunu kaydetti.


  Yayınevi cinayetlerine tutuklama

Malatya’da yayınevindeki cinayetlerin zanlılarından E.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


  İsraf edilmezse su sıkıntısı çekmeyiz

SKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, ‘’Bu kurak yılı su sıkıntısı yaşamadan geçirebilmemiz için hepimize sorumluluklar düşmektedir’’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan İSKİ Genel Kurulunda konuşan Vural, bu yıl küresel ölçekte yaşanan kuraklığın bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye ve İstanbul’u da olumsuz etkilediğini vurguladı.


  Topbaş: Halk tasarruf çağrısına cevap verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘’Rezervlerimiz bizi Kasım ayına kadar götürür’’ dedi.


  Su kaynakları azalıyor

DSİ 9. Bölge Müdürü Recep Önal, bölgenin su kaynakları bakımından zengin bir bölge gibi görünmesine rağmen küresel ısınmanında etkisiyle her geçen yıl su kaynaklarında bir azalmanın olduğunu söyledi.


  Turizmde hata yapma lüksümüz kalmadı

Turistlik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, yeni turizm sezonunun başlamasıyla birlikte turizm şehirlerinde devreye girmesi gereken inşaat yasağının uygulanamadığını söyledi.


  Kan dâvâları cehaletin eseri

Özellikle kırsal kesimde etkili olan kan dâvâlarının çok önemsiz sebeplerden kaynaklandığı bildirildi. Bölgede davalı aileleri barıştırdığı için barış elçisi olarak tanınan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı (63), yaptığı açıklamada, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toplumun yarası olan kan dâvâlarının çok önemsiz sebeplerle ortaya çıktığını söyledi.


  4.5’lik deprem Karamanlıları sokağa döktü

Karaman’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.


  Gençler termik santrallere karşı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Duyarlı Öğrenciler Birliği (DÖB) tarafından “Sessiz ölümlere (termik santrallere) hayır” adlı bildiri dağıtıldı.


  Hanönü'de yangın

Kastamonu’nun Hanönü İlçesi Küreçayı Köyünde muhtarın evinde çıkan yangında, türkücü Hasan Yılmaz’ın evi ile 1 ahır ve 1 ambar yandı. Alınan bilgiye göre, gece 00.30 sıralarında köy muhtarı Ahmet Demir’in evinde yangın çıktı.


  Dondurma ile çürük testi yapabilirsiniz

Diş Hekimi Cüneyt Aldemir, “Dondurmayı yediğiniz zaman dişinizin daha fazla sızladığını hissediyorsanız, bilin ki o bölgelerde kısmî çürükler var demektir” dedi.


  Şizofren hastalarına sosyal destek

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Psikiyatri Uzmanı Şahin Karaer, şizofreni hastalarını ilaç tedavisinin yanında sosyal açıdan da desteklemeye çalıştıklarını, bunun da iyileşme sürecini hızlandırdığını söyledi.


  Çocuk odası nasıl olmalı?

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yolga, çocuk odalarında son yıllarda arabalı, bebekli, çizgi film temalı mobilyaların daha çok tercih edildiğinin gözlendiğini söyledi.


  ‘Neden’ yerine, ‘nasıl’ diye sorun

Psikolojik danışman Hüseyin Öztürk, hayatında çok fazla “neden” sorusunu soran kişilerin depresyona gireceğini, “nasıl” sorusunu kendine yönelten kişilerin ise çözüm önerilerini sunacağını söyledi.


  Kaygı, başarıyı azaltıyor

Erciyes Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi’nde görevli psikolog Zehra Atlı, insanları güdüleyen bir duygu olan kaygının öğrencilerde yoğun bir şekilde ortaya çıkmasının, başarı seviyesinin azalmasına yol açtığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004