Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP iktidarda, ama muktedir değil

Yeni Asya’ya konuşan Emekli Askerî Hakim Ümit Kardaş, “AKP, 301. madde konusunda demokratik açılım getiremedi, Şemdinli dâvâsında savcıyı feda etti. Son dönemde AB sürecinde durağanlığın yaşanması büyük kırılmalara neden oldu. Aslında bunlar iktidardalar, ama muktedir değiller” dedi. Kardaş, 27 Nisan muhtırasıyla ilgili olarak da, “Burası bir demokrasiyse bir başbakanın muhtıradan sonra yapacağı şey Genelkurmay Başkanını çağırıp muhtıranın sorumlularını sormasıydı” yorumunda bulundu.


ÜNİVERSİTELİLERE SESLENDİ

Amerikan Temsilciler Meclisi eski Başkanı Newt Gingrich, üniversite öğrencilerine, radikal sekülarizme karşı Hıristiyan değerleriyle meydan okumaları

Su kaynaklarını iyi koruyalım

Türkiye’nin yüzey ve yer altı suları (tatlı su) açısından günümüzde ‘’su fakiri’’ ülkeler arasında olduğu ifade edilirken, denize boşalan akarsuların


  Bayar ve Özfatura DP’den aday

DYP ve ANAVATAN'ın Demokrat Parti'de birleşmesi, bu partiye yönelik adaylık başvurularını hareketlendirdi.


  Seçmen listeleri iniyor

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri, bugün saat 17.00’de askıdan indirilecek.


  TBMM bu hafta da yoğun çalışacak

TBMM, bu hafta da gündemindeki önemli konular için yoğun mesai yapacak.


  AB Organize Suç Raporunda ‘Türk mafyası’ suçlandı

Avrupa Birliği 2006 Organize Suç Tehdit Değerlendirme Raporu’nda Türk organize suç birimlerinin Avrupa’da eroinin dağıtım ve “ithalinden” sorumlu olduğu belirtildi.


  “GAP” otoyolunda geri sayım

Hizmete alınan Karadeniz Sahil yolundan sonra, GAP otoyolu olarak bilinen Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu ve çevre yolu bağlantılarını da içine alan projede geri sayım başladı.


  Askeri araca saldırı: 2 er yaralı

Van’ın Muradiye ilçesinde devriye görevini yürüten Jandarma Komutanlığı ekiplerinin aracına terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu 2 er yaralandı.


  AKP, İstanbul’da temayül yoklaması yaptı

AKP, İstanbul milletvekillerini belirlemek amacıyla parti içi temayül yoklaması yaptı.


  Yağışlar etkisini sürdürecek

Yurdun iç ve batı bölgelerinde sağanak yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor.


  Askerî gemi turizm için batırıldı

‘’Y 111 PINAR 1’’ adlı askeri gemi, yapay resif oluşturularak, dalış turizmine katkı sağlanması amacıyla Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında batırıldı.


  “Seçme ve seçilme en önemli tüketici hakkı”

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, seçme ve seçilmenin en önemli tüketici hakkı olduğunu belirterek, seçimlerde mutlaka oy kullanılması çağrısında bulundu.


  Umuda yolculuk Van’da bitti

Van’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 61 kaçak yakalandı.


  DYP’ye ilgi, aday adaylığı başvuru süresini uzattı

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmud Nedim Bilgiç, özellikle Anadolu’dan gelen yoğun talep sebebiyle aday adaylığı başvurularının bir gün uzatıldığını açıkladı.


  3-5 slogan ezberlemekle milliyetçillik olmaz

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’3-5 slogan ezberleyip meydanlara çıkıp ulusalcılıktan ve milliyetçilikten söz etmek kesinlikle samîmî değildir’’ dedi.


  Şener: Birbirimizi sevmesini bilmeliyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘’Bu ülkenin insanları birbirini sevmesini, aynı cumhuriyete sahip olma duygusunu paylaşmasını bilmelidirler’’ dedi.


  Sokak çocukları meslek sahibi oluyor

Gaziantep’te sayıları her geçen yıl artan sokak çocuklarını topluma ve sosyal hayata kazandırmak için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan çalışmalara bir yenisi eklendi. şehire bulunan rehabilitasyon merkezleriyle gençleri, suçtan ve bağımlılıktan korumaya çalışan yöneticiler son olarak çocuklara meslek kazandırmak için kurslar düzenledi.


  300 hektar orman yandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan yangında 300 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.


  Piknik yaparken kene ısırdı

Sivas’ta piknik yaparken kene tarafından ısırılan 3’ü üniversite öğrencisi 4 kız, tedavi altına alındı.


  İzmir'de de çamurlu yağmur yağdı

İzmir’in uzun süredir hasret kaldığı yağmur, önceki gün sağanak yağışla İzmirlileri sevindirirken, akşam saatlerinde yağmurun “çamurlu su” şeklinde yağdığı görüldü.


  Hayvanat bahçesine ziyaretçi akını

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Barınaklarındaki suyla oynayan jaguar Çelik ve ayı Özge, ziyaretçilerin ilgisini çekti.


  Dondurma kapmak için canlarını tehlikeye attılar

Denizli’de, dondurma şubesi açılışında çocuklar, bir külah dondurma alabilmek için birbirlerini ezdi.


  Yeteneğe göre eğitim

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sıtkı Tilmaç, ilköğretim okullarında tesbit ettikleri üstün zekâlı ve özel yetenekli çocuklara bilimsel çalışmalar yapabilecek alt yapıyı oluşturmak için eğitim verdiklerini bildirdi.


  ÖSS adaylarına altın öğütler

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adaylara, yaklaşık bir ay kalan sınav öncesi, günde 4-6 saatlik verimli çalışmaya önerildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, yaptığı açıklamada, 17 Haziranda yapılacak ÖSS’ye bu yıl 1 milyon 775 bin 100 adayın başvuruda bulunduğunu ifade etti.


  Huzurevi sakinleri GAP gezisine çıktı

Kahramanmaraş’ta bulunan Bahar Huzurevi sakinleri, çıktıkları GAP turunda Mardin’in Midyat ilçesinin tarihî ve turistik mekânlarını gezdi.


  Toplu ulaşımda indirim sistemi sıkıntısı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu şehir içi ulaşım araçlarına bir saat içinde ikinci binişlerin yüzde 50 indirimli olması için gerekli validatörlerin yeterli sayıda olmaması sebebiyle indirim sisteminin henüz İzmir genelinde kullanılamadığı bildirildi.


  Alo, otobana inek girdi

Vergi denetimi ve fatura ile ilgili şikâyetleri iletme ve vergide kayıp kaçağın önlenmesi için kurulan ‘’Alo 189 Maliye’’ servisine ilginç ve komik ihbarlar yapılıyor. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayraktar, yaptığı açıklamada, servise, ‘’otobana inek girdi ilgilenir misiniz’’, ‘’parolamı unuttum oradan öğrenebilir miyim?’’ gibi ilginç sorular geldiği bildirildi.


  Yine otobüs kazası: 6 ölü, 2 yaralı

Sivas’ın Gölova ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Kâğıt ve pilleri çöpe atmayın

İstanbul Fatih’te bir grup çevreci genç kullanılmış kâğıt ve pillerin çöpe atılmasını önlemek için kampanya başlattı.


  Sıcak havalarda güneşten korunun

Tokat İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mete Bayburtlu, güneş çarpmasının kalıcı zararlara yol açabileceğine dikkat çekerek, zorunlu olmadıkça, güneş sıcaklığının en yoğun olduğu öğle saatlerinde dışarıya çıkılmaması gerektiğini söyledi.


  Süt tüketmiyoruz

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, Türkiye’nin süt üretiminde zengin olmasına rağmen tüketimde sınıfta kaldığını ifade etti.


  Şişmanlık, çocukların akademik kariyerlerini olumsuz etkiliyor

Bilim adamları, şişmanlık hastalığı (obezite)’nin çocukların akademik kariyerlerini ve eğitim planlarını olumsuz yönde etkilediğini ortaya çıkardı.


  Bakanlık, yılan ve akrep sokmalarına karşı uyardı

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları yılan ve akrep sokmalarına karşı uyardı. Özellikle yaz aylarında akrep ve yılan sokmalarında büyük artış yaşandığına dikkati çeken bakanlık, bazı uyarılarda bulundu.


  Sağlık raporu ve ilâç almak kolaylaşacak

Sağlık kurulu raporu yerine tek hekimin imzasıyla ilâç almayı kolaylaştıran ve sağlık raporlarında resmî-özel ayrımını kaldıran 5565 sayılı ‘’Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, resmî Gazete’de yayımlandı.


  Annesi çalışan çocuklar sevilmediğini sanıyor

Psikolojik danışmanlık uzmanları eşlerin çalıştığı ailelerde en büyük sorunun çocuklarının bakımı ve onlara ayrılan zaman olduğunu söylüyorlar.


  suyunubosaharcama.org

Kamuoyu oluşturmada etkili yollardan biri olan internet siteleri, özellikle sivil toplum örgütlerinin, dikkat çekmek istedikleri konularda sıkça başvurdukları bir yöntem. TEMA Vakfı, ‘’Suyunu Boşa Harcama’’ kampanyasını, flaş animasyonlarla dolu bir internet sitesi yoluyla da tanıtıyor.


  Semada Türkiye bayrağı oluştu

Ay ve Venüs, 500 yılda görülebilecek bir rastlantıyla önceki gece gökyüzünün tam zirvesinde Türkiye bayrağı şeklini aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004