Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Böyle taraftar olmaz

G.Saray-F.Bahçe derbisinde savaş alanına dönen Ali Sami Yen Stadı'nda kara bir gece yaşandı. G.Saraylı taraftarlar, maç oynanırken ve maçtan sonra tribünlerdeki koltukları yaktılar. Kapalı ve eski açık tribünde ateş yakarak koltukları tutuşturan taraftarlar, stada büyük zarar verdiler.

G.SARAY'A AĞIR CEZA KAPIDA

Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun son derbi maçında, evinde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma umutlarını yitiren Galatasaray, aynı zamanda yeni sezona da çok büyük ihtimalle cezalı girecek. Maç öncesi tribünlerde yaşanan olaylar, sahaya atılan çok sayıda yabancı madde ve küfürler nedeniyle, sarı-kırmızılı kulübün ceza almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu sezon evindeki son resmi maçını oynayan Galatasaray, büyük bir olasılıkla yeni sezona cezalı başlayacak.

Öte yandan Fenerbahçeliler'in, maç sırasında tribünde dalgalandırdıkları 100. yıl bayrağını, Ali Sami Yen Stadı'nın ortasına dikme amaçları krize yol açtı. Bu istihbaratı alan Galatasaraylı bazı futbolcular maçtan sonra soyunma odasına gitmeyerek, olayı engellemek için sahada kaldılar. Galatasaraylı taraftarlar da tribünü de terketmeyerek, ''O bayrak inerse, biz de ineriz'' diye bağırdılar. Bu sırada engelli taraftar ''Öz Cimbomlu'' lakaplı Sezgin, tekerlekli sandalyesiyle orta alana gelerek olası bir bayrak dikme için önlem almaya çalıştı.

21.05.2007


 

4 milyon Avro gelirden de oldu

Galatasaray, Fenerbahçe ile dün oynanan derbi maçta 21 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını yitirirken, büyük bir maddi kayba da uğradı.

Yıllardır ekonomik sıkıntı yaşayan sarıkırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan Türk takımı olarak kaybettiği prestijin yanı sıra, oldukça yüklü bir gelirden de oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılamayarak bu sezon 2.2 milyon Avro'luk ayak bastı parasının yanı sıra, 6 karşılaşmada maç başına alacağı 300 bin Avro'dan toplam 1.8 milyon Avro'luk garanti parayı da yitirmiş oldu. Böylece Galatasaray, net 4 milyon Avro'yu (7.2 milyon YTL) kazanma şansını kaçırdı.

Galatasaray, televizyon ve reklam gelirlerinin yanı sıra, eleme turu maçlarını geçmesi halinde katılacağı Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı grup maçlarında galibiyet halinde 600 bin, beraberlikte ise 400 bin Avro'luk muhtemel gelirlerden de olmuş oldu.

21.05.2007


 

G.Saray galibiyeti Reina'da kutlandı

Fenerbahçe'de bazı futbolcular ve bir yönetici, Galatasaray karşısında alınan galibiyeti bir gece kulübünde eğlenerek kutladı.

Futbolcular, Asbaşkan ve Dış İlişkiler Sorumlusu Neşet Yalçın ve Menajer Volkan Ballı, sarıkırmızılı ekiple yapılan maçın ardından gece yarısında Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübünde bir araya geldi. Sarı-lacivertlilerin eğlencesine Lugano, Aurelio, Kezman ve Semih eşleriyle birlikte katılırken, gecede futbolculardan Appiah, Edu, Tuncay, Can, Selçuk, Uğur, Tümer ve kaleci Volkan da yer aldı. Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu İbrahim Kutluay da sarılacivertliler eğlendiği sırada gece kulübüne geldi. Basın mensuplarının alınmadığı kutlamada, futbolcular gece yarısında başladıkları eğlenceye sabaha kadar devam etti.

21.05.2007


 

Zico kalmak istiyor

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, Fenerbahçe ile iki senelik sözleşmesi olduğunu ifade ederek, görevine devam etmek istediğini söyledi.

''Bizim şampiyon olamamız halinde, bu başkanımızın ve yönetimimizin inisiyatifine kalacaktı'' diyen Brezilyalı teknik adam, ''Şampiyon olamasaydık, yönetimin beni gönderme ve yeni bir teknik direktör getirme hakkı vardı ve bu zaten sözleşmemde de var.

21.05.2007


 

Ümit Özat: Kaybeden kazananı alkışlamalı

F.Bahçe kaptanı Ümit Özat, "Bu tür olaylardan tüm taraftarlar ders çıkarmalı.

Böyle yaparak rakip takıma değil kendi takımlarına zarar veriyorlar. Futbolun bir eğlence olduğunu, spor olduğunu, futbolda kaybetmenin de olduğunu, kaybedenin kazananı alkışlaması gerektiğinin bilincinde olmalıyız" dedi.

21.05.2007


 

Serhat Akın Beşiktaş yolunda

Belçika'nın Anderlecht takımı ile bir yıl sözleşmesi bulunan milli futbolcu Serhat Akın'ın gelecek sezon için İstanbul'da Beşiktaş yöneticileriyle görüşmeye gittiği iddia edildi.

Köln Kulübü'ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Serhat'ın büyük bir ihtimalle Beşiktaş'a kiralık olarak gideceği bildirildi.

21.05.2007


 

Holigan dehşeti

G.Saray-F.Bahçe derbisinde yaşananlar tam bir dehşetti. Ali Sami Yen Stadında yıllarca maç izledim ama bunun gibisine ilk defa şahit oldum.

Bunları yapanların G.Saray taraftarı olduğuna inanmak istemiyorum. Bu resmen holigan terörüdür. G.Saray'ın şerefli tarihine bir göz atılırsa böyle kötü bir örnek hiçbir dönemde cereyan etmemiştir..

Peki ama bu holiganlar kulüp tarafından bilinmiyor mu? Bilinmesine biliniyor da tedbir alınıpp, önüne geçilemiyor. G.Saray Başkanı Özhan Canaydın sezon başından beri bu grupların hedefi oldu. Her maçta aleyhine pankart açılıp, ağza alınmayacak tezahüratlarda bulunuyorlar. Başkan bu yüzden uzun süredir maçlara gitmiyor..

Canaydın bu gruplarla neden kötü oldu diyorsanız, açıklayalım. Özellikle kapalı tribünde yer alan bu gruplar her maç için 600 -700 adet biletin kendilerine bedava verilmesini talep ediyor. Canaydın şimdiye kadar göz yumduğu bu uygulamaya bu sezon son vermek isteyince bu gruplar tarafından istenmeyen başkan durumuna getirildi. Böylece hiçbir şeyden habersiz saf ve temiz diğer G.Saray taraftarları da bu tuzağa düşerek Canaydın aleyhindeki kumpasın içinde yer almış oldu..

F.Bahçe derbisinde yaşanılan olaylar kolay kolay unutulacak basit bir durum değildir. Muhtemelen G.Saray yeni sezona birkaç maç seyircisiz oynayarak girecek. Bu ceza kulübe ekonomik bir yük getireceği gibi, yeni yapılacak transferlerin de takıma uyumunu mutlaka zorlaştıracak..

NOT: Savaş alanını andıran bir sahada karşılaşmayı tamamlayan hakem Bület Demirlek'i tebrik ediyoruz. Vestel Manisa-Sakarya maçında hiçbir olay olmadığı halde kolay yolu seçip, maçı tatil eden Cüney Çakır'ın Demirlek'i örnek almasını diliyoruz..

Erol DOYURAN

21.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004