Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Cami de bizim, kışla da

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, millete yeni projeler getirmek yerine siyasetin ucuz ve kolay yanına geçildiğini ifade ederek, ‘’Biz Demokrat Parti zihniyetinden gelen bir parti olarak, devletin yönetim değerlerini ve milletin hayat değerlerine saygımız vardır. Milleti ezdirecek hiçbir haksızlığa meydan vermeyiz. Cami de bizimdir, kışla da bizimdir’’ dedi.

Ağar, bir partiden ayrılan grubun DYP’ye geçmesi sebebiyle Darüşşafaka Çetin Berkmen Spor ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Burada konuşan Ağar, itibarlı ve gururlu bir Türkiye inşa etmenin büyük bir görev olduğunu bilerek geldiklerini, hiçbir zaman sırça köşklerde ve sanal dünyada olmadıklarını söyledi. Acıyı tatlıyı yaşayarak, çaresizliğin ne olduğunu bilerek geldiklerini belirten Ağar, her adımda, ‘’kardeşlik, sevgi, şefkat, bir arada yaşamak, hak ve hukuk’’ dediklerini ifade etti.

Ağar, ‘’Ne bugünkü AK Parti, ne bugünkü CHP milletin beklentilerinin karşılığı olamaz. Bu ülkede iktidar olmak demek sadece sana oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin rızası ve güvenini alan hükümet demektir’’ diye konuştu.

Türkiye’nin çok tehlikeli bir yol ayrımına doğru götürülmek istendiğini ifade eden Ağar, bin senedir muhafaza ettiği toprakları Türkler’in elinden almak için çok uğraşanlar olduğunu vurguladı. Bunun Osmanlı’da ve Cumhuriyet dönemi başlangıcında da olduğunu, sonrasında ise doğrudan bu toprakları alamayanların nifak sokmak suretiyle ülkeyi bölmeye çalıştıklarını anlatan Ağar, şunları kaydetti:

‘’Üzülerek ifade ediyorum, Türkiye’de ilk defa siyaset yaptığını zanneden iki parti ülkeyi bölüyor. Farkındalar mı, değiller. Milleti bölüyorlar. Bırakın bu milletin inançlarını millet kendi yaşasın. Bu milletin değerlerini kendisine bırakın. Milletin değerleri üzerinden siyaset yapmayın. Bu millete kapanan kepenklerin, fabrikaların, iş bulamayan gençlerin hesabını verin. Bu millet bin senedir bu topraklarda, farklılıklarını birliktelik haline getirerek gücünü muhafaza etmiştir.’’

Milletin gerçeklerinin, huzursuzluğunun ve itibarsızlığının unutulduğunu savunan Ağar, ‘’Milletin değerlerini birbirleriyle kavga ettirmeye başladılar’’ dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SİYASİ MESELE”

Mehmet Ağar, millete yeni projeler getirmek yerine siyasetin ucuz ve kolay yanına geçildiğini ifade ederek, ‘’Biz Demokrat Parti zihniyetinden gelen bir parti olarak, devletin yönetim değerlerini ve milletin hayat değerlerine saygımız vardır. Milleti ezdirecek hiçbir haksızlığa meydan vermeyiz. Cami de bizimdir, kışla da bizimdir’’ diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir demokrasi meselesi değil, siyasi bir mesele olduğunu kaydeden Ağar, şunları kaydetti:

‘’Bu siyasi mesele içerisinde bizim siyasi rakiplerimize koltuk hediye etme filan gibi bir mecburiyetimiz yoktur. Demokrasi içerisinde hiçbir zorlamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Ancak demokrasi içinde bir siyasi mücadelemiz var. Bu ülkenin yanı başında ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine dil uzatanların sesini kesemeyenlerin bu devletin başına geçmeye ne hakkı vardır.’’ Ağar, merkez sağda 1980 sonrası suni olarak ayrılan yolları birleştirme gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek, kendi iktidarlarında kutuplaşan değil kucaklaşan, konuşan değil üreten, örselenen değil güçlü bir Türkiye olacağını söyledi.

DYP Genel Başkanı Ağar, konuşmasının ardından partisine geçen bir grup kişiye DYP rozeti taktı.

/ İSTANBUL

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Cami de bizim, kışla da

  Türkiye kavşakta

  27 Mayıs'ın yıldönümünde DP yeniden doğacak

  Partiler seçim için kesenin ağzını açtı

  Ortadoğulu kadınlar buluştu

  ‘Demokrasi için birlik’ çağrısı

  Çözüm, demokraside aranmalı

  Dülger’in eşi DP’den aday adayı

  Yargıtay’da devir teslim

  CHP’li Önder için TBMM’de tören

  Yazıcıoğlu’nun aracı kaza yaptı

  TBMM’den Gürcü bürokratlara eğitim

  YSK, adayların uyması gerekli yöntemi belirledi

  Babacan: Korku ticareti yapanlar var

  Rüşvet teklifi iddialarına soruşturma

  e-hastanelere doğru

  Erzincan-Sivas karayolu kapalı

  Trakya’da yağmur sevinci

  Şiddetli geçimsizlik intihar sebebi

  Sünnet, uygun zamanda uygun şekilde yapılmalı

  Bozulan gıdalar hastalık saçıyor

  ‘Orhan Gazi’ suya indi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004