Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Partiler seçim için kesenin ağzını açtı

Erken genel seçim kararının ardından siyasî partiler çalışmalara başladı. Seçim çalışmaları için AKP 50 milyon YTL, CHP 80 milyon YTL, DYP ise 40 milyon YTL bütçe ayırdı.

Seçime katılacak partilerin kasasından miting alanının kurulmasından bayrak ve broşüre, TIR kiralanmasından rozet ve flamaya kadar milyonlarca YTL çıkacak.

Milletvekili adayları da bu süreçte seçilebilmek için yapacakları çalışmalarda çeşitli harcamalarda bulunacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, partilerine seçim sebebiyle yapılan Hazine yardımının yüzde 30’unun teşkilâtlara gönderileceğini, Genel Merkezin yürüteceği çalışmalarla birlikte toplam 50 milyon YTL’nin seçim için harcanacağını bildirdi.

AKP’nin daha önce çalıştığı ajanslarla çalışacağını belirten Gedikli, seçim çalışmaları için TIR kiralanmasının düşünüldüğünü de söyledi.

CHP 80 MİLYON YTL HARCAYACAK

CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız da, Hazine’den aldıkları yardımın tamamını seçim çalışmalarında kullanacaklarını söyledi. Yıldız, ‘’Bizim bütçemiz belli. Hazine’den aldığımız para 80 milyon YTL civarında. Tamamını kullanacağız’’ dedi.

Genel Başkan Deniz Baykal’ın ayrı şehirlerde günde 2 miting yapabileceği şartları hazırladıklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu.

‘’4 milyon adet CHP flaması alımı için ihale açtık. Depomuzda da 1,5 milyon civarında flama var. Seçim için 5,5 milyon flama kullanacağız. Seçim otobüslerimiz var ama bu otobüslerden ziyade TIR’ları kullanmayı düşünüyoruz. 2 tane TIR kiralayacağız. Rozet hazırlatılacak, Genel Başkanımızın posterleri, bildiriler, parti programı, seçim bildirgeleri hazırlatılacak. Bunlar için de ihaleye çıkacağız.’’

DYP, ALİ TARAN İLE ANLAŞTI

DYP yetkilileri ise seçim çalışmaları için yaklaşık 40 milyon YTL’lik Hazine yardımını kullanacaklarını belirttiler. Propaganda çalışmaları için reklâmcı Ali Taran ile anlaşıldığını bildiren yetkililer, Taran’ın belirlenen strateji çerçevesinde propaganda çalışmalarını yürüteceğini ifade ettiler.

Yetkililer, seçim çalışmaları konusunda ANAVATAN Partisi ile birlikte hareket edilmesinin söz konusu olduğunu ifade ettiler.

SİYASî PARTİLERİN ALDIĞI HAZİNE YARDIMI

Öte yandan bu yıl Ocak ayı başında 108 milyon YTL Hazine yardımında bulunulan siyasi partilerin, seçim nedeniyle bir süre önce aldıkları Hazine yardımı ise şöyle: AKP: 94,1 milyon YTL, CHP: 53,2 milyon YTL, DYP: 26,2 milyon YTL, MHP: 22,9 milyon YTL

/ ANKARA

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Cami de bizim, kışla da

  Türkiye kavşakta

  27 Mayıs'ın yıldönümünde DP yeniden doğacak

  Partiler seçim için kesenin ağzını açtı

  Ortadoğulu kadınlar buluştu

  ‘Demokrasi için birlik’ çağrısı

  Çözüm, demokraside aranmalı

  Dülger’in eşi DP’den aday adayı

  Yargıtay’da devir teslim

  CHP’li Önder için TBMM’de tören

  Yazıcıoğlu’nun aracı kaza yaptı

  TBMM’den Gürcü bürokratlara eğitim

  YSK, adayların uyması gerekli yöntemi belirledi

  Babacan: Korku ticareti yapanlar var

  Rüşvet teklifi iddialarına soruşturma

  e-hastanelere doğru

  Erzincan-Sivas karayolu kapalı

  Trakya’da yağmur sevinci

  Şiddetli geçimsizlik intihar sebebi

  Sünnet, uygun zamanda uygun şekilde yapılmalı

  Bozulan gıdalar hastalık saçıyor

  ‘Orhan Gazi’ suya indi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004