Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sistemi sorgulamak suç

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Türkiye’de sistemi sorgulayanların suçlu ilân edildiklerini savundu. HRW’nin Avrupa ve Orta Asya Bölümü Yönetici Müdürü Holly Cartner imzasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektupta, Türkiye’de ifade özgürlüğü üzerinde devam eden sınırlamalardan derin endişe duyulduğu, gazeteci ve yazarların görüşlerini açıkladıkları için yargılanması sonucu Türkiye’de “mevcut durum” hakkında kritik sorular soranlara karşı düşmanca bir ortamın oluştuğuna dikkat çekildi.


Bomba çarşı girişinde patladı

Ankara’nın merkezinde batlayan bomba, Türkiye’yi yasa boğdu. Ulus’taki Anafartalar Çarşısı girişinde bir canlı bomba saldırısıyla 6 kişi parçalanarak

Arınç: 367 şartı hesapta yoktu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’son 5-6 cumhurbaşkanının, 11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün aldığı 357 oydan daha az oyla seçildiğini’’ kaydederek,


  Büyükanıt: Başer'i ben atamadım ki

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’nin eski Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer’in görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Ben atamadım ki’’ dedi.


  Orgeneral Kılınç: Başer'in görevden alınma yöntemi yanlış

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, ‘’Edip Başer’in görevden alınmasında yöntem yanlıştır’’ dedi.


  3 bin GP’li DYP’ye katıldı

Genç Parti teşkilatlarından 3000 kişi düzenlenen törenle DYP’ye katıldı. Darüşşafaka / Ayazağa tesislerinde yapılan yemekli toplantıya GP teşkilatlarından 3000 kişi katıldı.


  Kesici, CHP’den aday

Eski ANAP milletvekili İlhan Kesici, CHP’ye katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Bu bir vitrin düzenlemesi değil. Ahlâklı, yurtsever bir beraberlik, başkalarıyla kimse karıştırmasın’’ dedi.


  Mumcu: Paketi bölme talebi bize gelmedi

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanının onayına sunulan Anayasa değişikliği paketinin iade edilmesi durumunda bölünerek yeniden görüşüleceği yönündeki iddialara ilişkin, ‘’Bize böyle bir talep gelmedi. İnşallah şakadır’’ dedi.


  ‘Hesapları Türkiye bozacak’

Türkiye’nin Avrupa, Ortadoğu ve dünya için anahtar konumunda olduğunu ifade eden Dış Haberler Müdürümüz Mustafa Özcan, “Türkiye kendine geldiğinde Ortadoğu’daki hesapları bozacaktır. Bu fasit daireyi bozacak ülke Türkiye’dir” dedi.


  Su tasarrufu çağrısı

TEMA Vakfı Kaynak Geliştirme Bölüm Başkanı Yeşim Beyla, 4 kişilik bir ailenin, alacağı basit tedbirlerle yılda 140 ton su tasarrufu yapabileceğini bildirdi.


  Trakyalı çifçiler yağışa sevindi

Merkezi Edirne’de bulunan Türkiye Bitki Islahçıları Derneği Başkanı Yalçın Kaya, yağışların Trakya çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, ‘’Son yağışlar, buğday ve ayçiçeğinde rekolte artışına büyük katkı yapacak’’ dedi.


  Çiftçiler yağmur duâsına çıktı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde çiftçiler yağmur duasına çıktı.


  Gönül: TSK güçlü olmalı

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘’Çatışmalı coğrafyada barış ve güvenliği korumak için silâhlı kuvvetlerimizi güçlü ve donanımlı tutmak zorundayız’’ dedi.


  Meclis’ten Ermeni atağı

Meclis, Ermeni soykırımı iddialarına karşı atağa geçti. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçiren TBMM, Ermeni soykırımı iddialarına karşı beş ciltlik kitap hazırladı.


  Küçük esnafın boş vaadlere karnı tok

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanvekili, Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’bu seçim döneminde esnaf ve sanatkârlar olarak vaat verenlerin değil, esnaf politikalarını parti programlarına koyanların takipçisi olacaklarını’’ söyledi.


  Türkiye, 1 Mart'ta doğru karar verdi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Washington Temsilcisi Abdullah Akyüz, Türkiye’nin 1 Mart tezkeresinde verdiği kararın, sonraki gelişmeler göz önüne alındığında, doğru bir karar olduğunu söyledi.


  McCormack: İşbirliği devam edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer’in görevinden alınması ile ilgili olarak, ABD’nin PKK ile Mücadele Koordinatörü General Ralston’ın çalışmalarının devam edeceğini söyledi.


  Esat Canan CHP’den istifa etti

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, partisinden istifa etti.


  AKP'de yeni vitrin hazırlığı

AKP, seçimler öncesinde yeni vitrin hazırlığı için çalışmalarını son aşamaya getirdi.


  e-kayıtlar başlıyor

Geçtiğimiz yıl pilot illerde başlatılan ilköğretim okullarına yönelik e-kayıt uygulaması bu yıl ülke genelinde uygulanacak. İnternet üzerinden yapılacak kayıtlar, 1 Haziran Cuma gününden itibaren başlayacak.


  Sigara içen hızlı yaşlanır

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdil Ünal, deri yaşlanmasında birçok etkenin rol oynadığını belirterek, tiryakilerde içilen sigara miktarıyla orantılı olarak kırışıklığın arttığını söyledi.


  Meşrubatı sütten fazla tüketiyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de süt içme alışkanlığının yaygın olmadığını belirterek, “Tüketilen bütün içecekler arasında ne yazık ki sütün payı sadece yüzde 9” dedi.


  Enerjide yanlış yapılmasın

Bosphorus Gaz Corporation A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şen, ‘’Enerjinin kaynağı neredense, o kaynak sahipleri kimlerse onlarla zıtlaşmamamız lazım. Bugün Rusya o kaynağın sahibi...’’ dedi.


  Elektrik kesintisi yaşanacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 22 Temmuz’da yapılacak genel seçimler öncesinde elektrik arzında sorun yaşanmaması için herhangi ilave tedbir almaya gerek olmadığını belirterek, “Sistemimiz gayet güzel çalışmaktadır” dedi.


  Kırım Kongo için 22 bin 500 kutu ilâç dağıtıldı

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nün, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığıyla mücadele kapsamında 18 ilçede 22 bin 500 kutu ilacı ücretsiz dağıttığı bildirildi.


  Trafik işareti olmayan tek il Bitlis

Bitlis kent merkezinde yayaların sık kullandığı, önemli geçiş yollarında trafik uyarı ışıklarının ve kaldırımların bulunmaması trafik kazalarına ve yayaların sıkıntı yaşamasına neden oluyor.


  Sorgun olaylarına inceleme başlatıldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde önceki gün meydana gelen olayları incelemek üzere iki polis başmüfettişi görevlendirildi.


  Yeşilay’dan 500 bin poster

Yeşilay, zararlı alışkanlıkları anlatmak üzere hazırlattığı 500 bin afişi Türkiye’nin dört bir yanına gönderdi.


  Zorla baş açtırmak, insanlığa sığmaz

İnsanın başını zorla açtırmak veya kapattırmak arasında fark olmadığını dile getiren Dr. Senai Demirci, “Dinimiz İslâm, bir başkasını ezmeye, bir başkasına zorla Müslümanlık yaptırmaya müsaade etmiyor. Dinin inceliği güzelliği burada” diye konuştu.


  Tren yoluna düşen kamyon seferleri aksattı

Bilecik’in Osmaneli ilçesi yakınlarında, çakıl yüklü kamyonun tren hattına düşmesi sonucu İstanbul-Ankara seferleri üç saat boyunca aksadı.


  Hastalığı yenme iradesi en güçlü ilâç

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar, “Kanser dahil her hastalıkta doktor ve ilâç yüzde 20, kişinin hayat isteği ise yüzde 80 etkilidir’’ dedi.


  Yardımlarda adaletsizlik var

Yoksulluk Savaşçıları Derneği Başkanı Fahrettin Kadıoğlu, yardım dağıtımlarında adaletsizlikler yaşandığını ifade ederek, buna yönelik bir proje düşündüklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004