Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geçmişten geleceğe müzecilik tartışıldı

Türkiye’de müzecilik, koleksiyonculuk ve bu alanlarda yaşanan sorunların tartışıldığı “Geçmişten Geleceğe Türkiye’de Müzecilik’’ sempozyumu yapıldı.



5 bini “aşkın” kişi film izledi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Aşkın Film Festivali sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kendi alanında dünyada ilk olan ve her yıl büyüyerek devam eden festivalin Türk ve dünya sinemasından ünlü isimleri bir araya getirdiğini vurgulayarak, amaçlarının Mevlânâ sevgisi ve hoşgörüsünü anlatan filmleri san’atseverlerle buluşturmak olduğunu kaydetti.



“Delirmemek için” İstanbul’u çekti

“Delirmemek için fotoğraf çekiyorum” diyen dünyaca ünlü Fotoğraf san’atçısı Boogie, ünlü jean markası Lee’nin dâvetlisi olarak İstanbul’a geldi. Boogie’nin “İstanbul is mine” isimli fotoğraf sergisi 23-26 Mayıs tarihleri arasında “garajistanbul”da meraklıları için açık olacak.



Mutluluğu yakalamak

Yeni Asya Sürekli Eğitim Merkezi (YASEM), Nevşehir Temsilciliği tarafından organize edilen “Ailede Mutluluğu Yakalamak” isimli seminer, Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.



Özel tiyatrolara para yağacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl 36 profesyonel, 15 amatör ve 14 geleneksel tiyatro ile çocuk oyunu sergileyen 14 profesyonel ve 6 amatör tiyatroya toplam 2 milyon YTL yardım dağıtacak.



“Sinemasız’’ Mardin’de film festivali

‘’SineMardin Film Festivali’’, sinema salonu bulunmayan Mardin’e sinemayı ikinci kez taşıyacak. Bu yıl ikincisi yapılacak Mardin Film Festivali, ‘’SineMardin’’ adıyla 1-5 Haziran günleri arasında düzenlenecek.



Hasankeyf’te kazı çalışmaları başlıyor

Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde kazı çalışmaları bugün başlıyor. Batman Kültür Müdürü Selahattin Ortaboy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1985 yılından beri Hasankeyf ilçesindeki tarihi ören yeri ve sahasında sürdürülen kazıların bugün başlayacağını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004