Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikalı Müslümanlar: Terör saldırıları kabul edilemez

Amerika’da yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan Müslümanların ezici bir çoğunluğunun El Kaide örgütünün kullandığı taktiklere karşı olduğunu ortaya çıkardı. Amerikalı Müslümanlar, terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirtiyorlar.

Pew Research Center isimli bir kuruluş tarafından yapılan anket sonuçlarına göre; yüzde 80’e yakın Amerikalı Müslüman, dini savunmak için canlı bombalarla yapılan intihar eylemlerini kabul edilemez bulurken, her türlü teröre karşı olduklarını belirttiler.

2005 yılında Londra metrosuna yapılan saldırıdan sonra Amerikan güvenlik güçleri ülke içinde canlı bombalı eylemlerin olabileceği endişelerini dile getirmeye başladılar. İstihbarat servisleri de, terörizm tehlikesinin büyüyebileceği uyarısında bulundu.

Amerika’da yapılan araştırmalar; ülkede yaşayan Müslümanların masum insanları hedef alan saldırıları kınadıklarını ve kesinlikle tasvip etmediklerini ortaya koydu. Pew Research Center’in ülke çapında Müslüman Amerikalılara yönelttiği sorulardan çıkan sonuçlardan bazıları şu şekilde:

Amerika’daki Müslümanların sadece yüzde 5’i El Kaide için olumlu görüş bildirirken, yüzde 25’i fikrini açıklamadı. 10 kişiden 6’sı Amerika’daki tutuculuğun yükselişinden endişeli olduğunu söyledi. Dört kişiden biri Amerika’nın terörle savaşının uluslar arası terörün azalmasında önemli bir adım olduğunu belirtti.

Amerikalı Müslümanların yüzde 40’ı 11 Eylül’ü Arapların yaptığına inanıyor. 6 kişiden biri Amerika’nın Irak’a girmesini yanlış buluyor. Afganistan’a müdahalenin yanlış olduğuna inanların oranı ise 6’da 3’e çıkıyor.

Müslümanların yarısından fazlası özellikle de iyi eğitimli, geliri fazla, daha dindar ve genç olanlar; 11 Eylül’den sonra Amerika’da Müslüman olmanın daha zor olduğunu söylediler. Geçen sene uçakla seyahat eden Müslümanların neredeyse yüzde 30’u kimliklerinden dolayı daha fazla kontrol altına alındıklarını söylediler.

Kanunlara göre İstatistik Bürosu insanlara dinleri hakkında soru sormuyor. Araştırma Ocaktan Nisana kadar 1050 yetişkin Arap, Urdu ve İran kökenli Amerikalı Müslüman üzerinde yapıldı. İsimleri Müslüman olanlar ve daha önceden araştırmada bulunulan aileler seçilerek telefonla arandı ve sorular soruldu. Araştırmayı yapan kuruluş, sonuçlarda yüzde beş yanılma payı olabileceğini belirtti.

/ NEWYORK

24.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den sinsi plan

  Amerikalı temsilciler: Irak’ı biz mahvettik

  Eski Mücahidler Taliban saflarına katılıyor

  Kürt bölgesine intihar saldırısı

  Fetih’den, Fethü’l İslâm’a müdahale

  ABD savaş gemileri Körfez’de

  Amerikalı Müslümanlar: Terör saldırıları kabul edilemez

  Iraklı çocuklar zor durumda

  Üç semavî dinden ABD Kongre’sine “küresel ısınma” uyarısı

  Uzayda Avrupa Birliği

  Ayn el Hilve’den Nehr el Bared’e destek

  Amerikan işbirlikçilerine vize kıyağı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004