Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD ve İsrail’den İran’a uyarı

İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, İran’ın nükleer programını sürdürerek “ateşle oynadığını” söyledi.

İsrail’de daha önce Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı görevlerinde de bulunan Mofaz, askeri radyoya yaptığı açıklamada, “İran, nükleer programını tamamlamak için zaman kazanmaya çalışarak ateşle oynuyor. Uluslararası toplum, bu ülkeye karşı yaptırımları sertleştirmeli ve dünyayı tehdit eden İran’a karşı tek cephe oluşturmalı” diye konuştu. Mofaz, diplomatik baskıların başarısızlıkla sonuçlanması halinde “bütün seçeneklerin mümkün ve açık olduğunu” söyledi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradei, önceki gün yayımladığı raporda, İran’ın uranyum zenginleştirmeye ilişkin faaliyetlerini askıya almadığını belirtmişti.

BM Güvenlik Konseyi, 1747 sayılı kararıyla, İran’a zenginleştirme faaliyetlerini askıya alması için 23 Mayısa kadar zaman tanımıştı. İranlılar nükleer enerjiyi sivil amaçlarla ürettiğini söylerken, Batılı ülkelerle İsrail İran’ın nükleer bomba yapmaya çalıştığını ileri sürüyor.

ABD ve İsrail’den İran’a uyarı

Bu arada, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi ve BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Zalmay Halilzad, Uluslararası Atom EnerjisiKurumunun (UAEK) son raporunda İran’ın BM kararlarına uymadığını belirtmesinden sonra ABD olarak İran hükümeti üzerindeki baskıyı arttırmak istediklerini söyledi.ABD Büyükelçisi Halilzad, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine yaptığı açıklamada, raporun hem Washington’da hem de BM’de titizlikle inceleneceğini, ancak raporda İran hükümetinin UAEK ile nükleerprogramıyla ilgili işbirliği yapmadığının ve uranyum zenginleştirme faaliyetlerine devam ettiğinin açık olduğunu söyledi.

/ KUDÜS

25.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan ordusu kaçan militanların botunu batırdı

  ABD ve İsrail’den İran’a uyarı

  Gazze’ye füze Batı Şeria’ya baskın

  Terör, Bush’un hatalarını örttüğü şalı

  Ürdün-Filistin birleşsin

  Irak kan gölü

  Sarkozy inadı

  KKTC’ye İKÖ desteği

  Rusya’da grizu patlaması

  Komşudan sel uyarısı

  Çin’de okula yıldırım düştü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004