Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’ye füze Batı Şeria’ya baskın

İsrail ordusu, önceki gece Batı Şeria’da düzenlediği operasyonda aralarında bir bakan ve üç milletvekilinin bulunduğu 33 Hamas yetkilisini tutukladı.

Askeri sözcü, Gazze şeridinden İsrail’in güneyine açılan roket ateşlerine misilleme amacıyla düzenledikleri operasyonda tutukladıkları 33 Hamaslı arasında 4 de belediye başkanının bulunduğunu bildirdi.

Sözcü, “Hamas yetkilileri roket saldırılarını destekliyor” diyerek tutuklamaları meşru gösterdi.

Tutuklanan Filistinli bakanın, Eğitim Bakanı Nasreddin Eşşair olduğu bildirilmişti. İsrail son günlerde Gazze şeridinde Hamas ve İslami Cihad örgütlerinin askeri kanatlarını hedef alan hava saldırıları düzenliyordu. Saldırılarda, 16 Mayıstan bu yana 12 sivil ve 25 militan hayatını kaybetti. İsrail’i hedef alan roket saldırılarında ise 1 kişi öldü. Bu arada, İsrail, Gazze şehrinde bir araca füze saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, füze saldırısı El Nasır caddesi üzerinde, hareket halinde olan bir aracı hedef aldı. Yerel radyolara konuşan görgü tanıkları, füzenin tam isabet etmemesi sebebiyle içindekilerin hasar meydana gelen araçtan vaktinde kaçmayı başararak canlarını kurtardıklarını belirtti. Filistin televizyonu ise araçta baba ve anne ile çocuğunun bulunduğunu söyledi.

Öte yandan, Filistin Ulusal Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze’de Filistinli militan grupları İsrail ile ateşkese ikna etmeye çalışırken, Halk Direniş Komiteleri’ne bağlı Nasır Selahaddin Tugayları’ndan sert açıklamalar geldi ve grup, Olmert hükümetinin, yerlerinden olan İsrailliler için bir bakanlık oluşturmasını istedi.

/ KUDÜS

25.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan ordusu kaçan militanların botunu batırdı

  ABD ve İsrail’den İran’a uyarı

  Gazze’ye füze Batı Şeria’ya baskın

  Terör, Bush’un hatalarını örttüğü şalı

  Ürdün-Filistin birleşsin

  Irak kan gölü

  Sarkozy inadı

  KKTC’ye İKÖ desteği

  Rusya’da grizu patlaması

  Komşudan sel uyarısı

  Çin’de okula yıldırım düştü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004