Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Demokrat Parti

“İki partinin birleşerek Demokrat Partiyi kurmalarını bir Demokrat Parti mensubu olarak nasıl karşılıyorsunuz” diye bir sualle yazıma başlamak istiyorum.

Büyük Osmanlı İmparatorluğunun coğrafyasının bir parçasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu İstanbul’u hariç tutarsanız bir çöl üzerinde olmuştur. Çöle bu hayatı veren, barajlarıyla, yollarıyla, fabrikalarıyla, gök kubbesine yükselmiş binalarıyla medenî devletlerin seviyesine çıkartmayı hedef alan ve oraya yükselen ve bu yükselmeyi bahsettiği meselelerle vücuda getiren ne varsa Demokrat Partinin vücuda getirdikleri eserlerdir.

Bu ülke için gece gündüz demeden Türkiye Cumhuriyetinin her sahada kalkınmasını temin edenlere ve daha çok yükselmesine mani olmak için yollarına barikat kurmaya çalışan bedbahtlar her zaman hüsrana uğramışlardır.

Doğru Yol Partisi ile ANAVATAN’ın birleşmesi Menderes ve partinin ruhlarını şadedecek ve onların eser ve hizmetlerini görmüş onları çok üstün bir derecede sevmiş insanları da memnun edecek bir birleşme olacaktır. Bunda hiçbir kimsenin şüphesi olmasın.

Demokrasi bütün kurallarıyla yerli yerine oturtulacak, insan hakları hakikî mânâda bütün Türk vatandaşlarını memnun edecek şekilde yayılmış olacak. Millet fakr-u zaruretten, sadaka ve korkudan kurtulmuş olacak, refah içinde yaşayacaktır. Örneği ortada, fakr-u zaruret, zulm ve cehaletin Türkiye Cumhuriyeti’nin atmosferini karartan bir zamanda ve ceberut bir iktidarın hakimiyet sürdüğü bir dönemde güneş gibi parlayan bir nur gibi her tarafı aydınlatan Demokrat parti ortaya çıkmıştır ve o dönemi hâlâ yaşayanlar vardır.

Millet fakr-u zaruretten kurtulmuş, zulüm, cehalet yok olmuş, milletin içindeki kin birbirini severek, birbirlerine sarılarak muhabbet ve sevgiye dönmüş, ne bir faili meçhul ne de devletin aleyhinde çalışacak bir insan ortada görülmemiştir. O dönem milletin en mesut yaşadığı bir dönemdir. Bedbahtlar hariç…

Yalnız milletin bu birleşmeden beklediği iki liderin yek vücut halinde Demokrat Parti’nin bilhassa “Yeter, söz milletindir” hükmüne sadık kalmalarına bağlıdır. İnşaallah öyle olacaktır.

Siyasetin içinde bulunmuş, 90 senenin üzerinde yaşamış ve olayları mütevazi bir şekilde takip etmiş, hiçbir zaman medyatik olmamış bir insan olarak şunu ifade ediyorum. Bu birleşmenin bir sene içerisinde çıkaracağı ses çok yüksek olacak ve bu partinin gelecekte iktidara gelmelerini de temin etmiş olacaktır.

Gıyasettin EMRE (DP Muş eski milletvekili)

27.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004