Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP yeniden doğuyor

DYP-ANAVATAN’ın birleşme takvimi, bugün DYP’nin gerçekleştireceği tüzük kongresiyle başlıyor. Bu kongrede DYP, ismini “Demokrat Parti” (DP) olarak değiştirecek. ANAVATAN ise haftaya DP’ye katılma kararı alacak.


Hükümet teslim oluyor

“Biz Türkiye’yi daha baskıcı, yasakların daha yaygın olduğu bir ülke haline getirmeyeceğiz” kararlılığı sergilenirse bir yerlerden düğmeye basılmışças

Anafartalar ayakta

22 Mayıs’taki bombalı saldırıda büyük hasar gören, bütün camları kırılan ve harabeye dönen Anafartalar Çarşısı, büyük bir hızla gerçekleştirilen onarı


  Partilerin sıralaması bugün belirlenecek

22 Temmuzda yapılacak seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri bugün kura çekimiyle belirlenecek.


  Şener: Mesajlarımı şarapla verdim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Bir ara mesajlarımı şarap üzerinden verdim. Çünkü millî kültürümüzde de hoşgörü kavramı hep şarap üzerinden verilmişti” dedi.


  Dünya, İsrail zulmüne ortak oluyor

Mazlum-Der Genel Sekreteri Emre Yurtalan, dünyanın şimdiye kadar tüm politikalarını, kan, gözyaşı, işkence, tecavüz, fitne ve ambargo uygulama gibi insanlık dışı uygulamalar üzerine bina eden İsrail’in ve açık destekçisi ABD’nin yanında olarak, zulme ortak olduklarını söyledi.


  Kamuda kıyafet zorunluluğu kaldırıldı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu 15 Eylül’e kadar kaldırıldı.


  Asıl tehlike açlık

Dünyayı bekleyen asıl tehlikenin küresel ısınmadan çok gıda güvencesi olduğu, BM’nin 2005 verilerine göre 2.2 milyar insanın aç olduğu hatırlatıldı.


  27 Mayıs zihniyeti yine işbaşında

27 Mayıs darbesinin 47. yıldönümünde Yeni Asya’ya konuşan Tevfik İleri’nin kızı Cahide İleri Aksoy, 27 Nisan'da yayınlanan muhtırayı duyunca büyük üzüntüye ve hayal kırıklığına uğradığını ifade ederek, tepkisini “Yine demokrasimize zarar verildi ve hatta uzun zamandan sonra yeniden gazetelerde ‘darbe’ ihtimalleri tartışılır oldu. Çok yazık…” sözleriyle ortaya koydu.


  Diyarbakır’a “Güneşevi”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve AB destekli ‘’Güneşevi Eğitim ve Uygulama Parkı Projesi’’ ile oluşturulacak ‘’Güneşevi’nde, vatandaşlara güneş enerjisinden nasıl yararlanacakları pratik olarak gösterilecek.


  AB’de 301’den yargılanan yok

Uluslararası Yayın Komitesi temsilcisi Alexis Krikorian, “301. madde AB’de de var” diyenlere karşılık, “AB’de benzer bir maddeden yargıya düşen yok” derken PEN’den Whyatt ise “Benzeri düzenlemeden hapisle yargılanan görmedim” diye konuştu.


  3 AB ülkesinden üyelik desteği sözü

Slovakya’nın başşehri Bratislava’da önceki gün başlayan AB Parlamento Başkanları Konferansına dün de devam edildi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, konferans çerçevesinde dün İspanya, Portekiz, Bulgaristan ve Hırvatistan parlamento başkanlarıyla kısa görüşmeler yaptı.


  Bakan Çelik: Cumhuriyet ve demokrasiden vazgeçmeyiz

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’nin gerçek anlamda bir cumhuriyet olması için ‘’Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin’’ olduğu ilkesinin diri tutulup hayata geçirilmesi gereğine işaret etti.


  Savaşlar, medya üzerinden yapılıyor

Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gençlik Festivali kapsamında yer alan konferansda, “medya ve savaş” konusu tartışıldı. 29 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan GENÇTİVAL’de yer alan konulardan biri olan “Medya ve Savaş” ilişkisinin ele alındığı panelde gazeteci-yazar Coşkun Aral, Mete Çubukçu ve Sefer Turan, her gün medyada yer alan haberlerin arka planına dair önemli açıklamalarda bulundular.


  54 bin 301 iş günü kayboldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, yılın üç ayında 761 işçinin çıktığı 10 grevde 54 bin 301 iş günü kayboldu.


  Türkiye galvanizcileri tek çatı altına toplanıyor

Dünyada çeliğin korunmasının bilinen en ekonomik ve uzun ömürlü yöntemi galvanizleme, ülkemizde de yaygınlaşıyor.


  Trakya'da arpa ve buğday zarar gördü

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, yağışla birlikte yatmadan dolayı arpa ve buğdayda zarar meydana geldiğini belirtti.


  Özel okul ücretleri el yakıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, özel okullarda bir öğrencinin maliyetinin 15 bin YTL ile 35 bin YTL arasında bulduğunu belirterek özel okul sahiplerini insafa dâvet etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004