Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Ankara’da Risâle-i Nur yarışmaları

Ankara Can Kardeş Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezinin düzenlediği faaliyetler Risâle-i Nur bilgi yarışmasıyla devam etti. Risâle-i Nur’dan derlenmiş imanî bahislere çalışan ilköğretim öğrencileri gayretlerinin meyvelerini Risâle-i Nur bilgi yarışmasıyla sergilediler.

“İnsan hangi şeye teveccüh ederse onun ile bağlanır ve onda fani olur” inancıyla yola koyulan gençler Risâle-i Nur eserlerinin yüksek ilminden istifade etmek için gayretlerini Risâle-i Nur okumalarına yönlendirdiler.

Ankara Can Kardeş Kültür Merkezince 16.’sı düzenlenen Risâle-i Nur bilgi yarışmasına gösterilen ilgi yoğundu. Risâle-i Nur bilgi yarışması ilköğretim orta öğretim ve lise olmak üzere üç kategoride yapıldı.

Yarışmaya katılan her üç yarışmacı bir semti temsil ediyordu. İlköğretim birinci kademede Keçiören Nur Can Kardeş Ekibi birinciliği, Keçiören Barla Can Kardeş Ekibi ikinci Emek Can Kardeş Ekibi de üçüncü oldu

İlköğretim ikinci kademede ise Emek Can Kardeş Ekibi birinci, Demetevler Can Kardeş Ekibi ikinci, Keçiören Can Kardeş Ekibi de üçüncü oldu.

Almış oldukları plaketleri iftiharla kaldıran gençler diğer Can Kardeş ekipleriyle fotoğraf çektirerek mutluluk paylaşımının örneğini sergilediler.

Ömer Faruk TOPÇU

29.05.2007


 

Diyarbakır’da aile paneli

Diyarbakır’da Eğitim Grubu Sosyal-Kültür-Spor koordinatörlüğü tarafından “Aile” konulu panel yapıldı. Başkanlığını H. İbrahim Önal’ın yapmış olduğu ve slayt gösterisi eşliğinde sunulan panele özellikle gençler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Ailenin tanımını, çeşitlerini ve tarihî sürecini inceleyen Muharrem Güler, Hz. Âdem ve ile Hz. Havva’nın yaratılmasıyla kurulan aile kurumunun asıl mânâsına İslâmiyet ile ulaştığını söyledi. Batıda aile kavramının gittikçe yok olduğunu belirten Güler, İslâm toplumlarının da bu erozyondan payını aldığını, ancak İslâmiyet’in vicdanlara yerleştirdiği güzellikler sebebiyle buna direndiğini açıkladı. Panelin ikinci konuşmacısı olan Yusuf Doğan, “Aile oluşturmanın temel prensipleri” konulu sunumunu yaptı. İslâmiyetin âyet ve hadislerle evliliği teşvik ettiğini belirten Doğan, evlilik kavramının insanın fıtratına yerleştirilmiş olduğunu açıkladı. Eş seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları sıralayan Doğan, nişan, nikâh, düğün ve boşanma gibi konuları İslâmî kaidelere göre değerlendirdi. Diğer panelist Hakan Türk, “Aile içi ilişkiler ve ailede eğitim” konusunu anlattı. Çocuk eğitiminde ailenin rolünden ve eğitimde anne-baba tutumundan bahseden Türk, medyanın aile üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Panelin son konuşmacısı olan Habib Demirtaş, Risâle-i Nur’da aile ile ilgili bazı konulara değindi. Aileyi ayakta tutan temel esasları Risale-i Nur çerçevesinde açıklayan, eşlerin ancak ahiret fikriyle birbirlerine ömür boyu bir muhabbet duyabileceklerini aktaran Demirtaş, ailede güveni sağlayan temel faktörün tesettür olduğunu söyledi.

Panelde ayrıca Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatının şiir tadında anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.

Said M. Kızmaz / Akif Çaçan

29.05.2007


 

Barla’ya kültür gezisi

Yeni Asya Vakfı Bursa Şubesinin tertiplediği Barla kültür gezisi gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Risâle-i Nurların ilk telif merkezi olan Barla’da buluşmak gençlerin o günleri hayalen yaşamasına vesile oldu. Isparta’daki “Bediüzzaman Evi”ni ziyaretle başlayan yolculuk, Çamdağı’nda güzel sohbetlerle devam etti.

Kültür gezisine katılanlar, Yeni Asya Vakfı Barla Sosyal Tesislerinde bir gün konakladı. 1926 ve 2007 yılları arasındaki farkı sorduğumuz üniversite öğrencileri “İhlâsla çıkılan yolda, muvaffakiyetin nasıl gerçekleştiğini görmüş olduk. Müsbet hareketle bir hizmetin nasıl dallanıp budaklandığına şahit olduk. O günlerde Bediüzzaman’ın yanına bile yaklaşmak cesaret isterken, bugün ülkemizin dört bir yanından gençler nur tohumlarını mahallerinde görme gayreti içindeler. Risâle-i Nurlar gönülleri fethetmiştir. Bize düşen ise bu hakikatleri mütalâa etmek ve elimizden geldiğince her kesimden insanı bu hakikatlerle yüzleştirebilmektir” dediler.

M. Said ÇAKIR

29.05.2007


 

‘Yaratılış Müzesi’ açıldı

Amerika’nın Kentucky eyaletinde kurulan bir ‘doğal tarih müzesi’ kapılarını halka açtı. Evrimi reddeden ve Creation Museum (Yaratılış Müzesi) adı verilen dev müze 27 milyon dolara mal oldu.

Gerçek boyutlarda Hz. Nuh’un gemisinden, Hz. Adem ve Hz. Havva’ya ait olduğu ileri sürülen tabiî çerçevenin maketine, yüksek teknoloji ürünü sunumlardan, üç boyutlu görsel şovlara kadar oldukça etkileyici bir donanımla kapılarını açan müzenin yılda 500 bin kişiyi Kentucky’e çekmesi bekleniyor.

/ KENTUCKY

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004