Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fatih Terim: Avrupa'ya mutlaka gideceğim

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, “Şimdi 2008'e konsantreyim. Ondan sonra hayırlısıya bakacağız. Tabii ki Avrupa'yı düşünüyorum. Zaten daha önce Türkiye'de takım çalıştırmayacağımı söyledim. Birkaç teklifi de geri çevirdim. İnşallah Avrupa olacak” dedi.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 2 Haziran'da Bosna Hersek ile karşılaşacak A Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, Lig TV'deki TFF Gündemi özel programında ilginç açıklamalarda bulundu. Milli Takıma yönelik eleştirilerin bazen haddini aştığını belirten Fatih Terim, oyuncu seçimlerinin sürekli sorgulanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sakatların durumu hakkında da bilgi veren Fatih Terim, Emre'nin 90 dakika oynamasının zor olduğunu açıkladı. İşte Terim'in verdiği cevaplar:

*Futbolcular çok hırpalanmış, örselenmiş bir ligden çıktılar. Kiminin transferi, kiminin sakatlığı var. Kiminin kalıp kalmayacağı belli değil. Ama müthiş bir hava gözlemledim. Buraya geldiklerinde ne olur da böyle olmuyor ve siz bu sıkıntıları yaşıyormusunuz?

Gözlemleriniz doğru. Dün gece saat 3 itibariyle tamamlandık. Sabah kahvaltıda hep beraberdik. Öğle yemeğinden sonra 8 dakika oyuncularımla konuştum. Konulardan biri transferdi. Ben oyuncularıma şunu önerdim. Transfer görüşmeniz varsa 24 saat izin veririz. Aleni şekilde görüşürsünüz. Çünkü bu hayatınızın kararı. Diğer bir konu da futbolcuların üstündeki baskı. Ülkemizde maalesef böyle. Ama futbolcularımız bunun bilincinde. Ben buranın sıcak ortamının bu sorunları aşacağını ümit ediyorum. Milli takım kampı eğlencelidir sadece iki şeyde disiplinden taviz verilmez; maç ve antrenman. Geri kalan bölümünde isteyene izin verilir. Oyuncularımız da işlerinin bilincinde olduğu için izinden de erken dönüyorlar. Bu sezon farklı birşey oldu. İngiltere Ligi 13'ünde bitti, Alman Ligi 18'inde bitti. Biz bunlara karışamadığımız için buradaki arkadaşlara program gönderildi. Oyuncuların çoğu bu programlara uymuş ama kamp gibi olmuyor. Onları düzeltmeye çalışacağız.

* Avrupa'yı iyi biliyorsunuz. Bizdeki gibi lig var mı?

Asla Asla. Biz Avrupa'dakilerin modasını, ceketini, kravatını alıyoruz ama centilmenliği almıyoruz. Avrupa'da oyuncuların dışarı giden şutuna tepki yok ama Türkiye'de oyuncuların auta giden şutundan sonra sorumluluk almaları çok zor oluyor. Ama Avrupa'da insanlar alkışlamak için bekliyor. Türkiye'de ise sanki statlarda küfür serbest. Bu konuda ne ben suçsuzum ne de siz. Bu noktada suçlayarak çözüme ulaşamayız. Bu sorunu çözmek için hep biraraya gelip eskiyi sileceğiz. Ya bu oyunu doğru oynayacağız ya da oynatacaklar. Bunun suçlarını birine atfetmek sorunu çözmez. 12-14 yaş grubunda bile şeref tribününde kavga var. Çözümde ise futbolun bireyleri olayların içinde.

*Fenerbahçe'nin 3 kalecisi de milli takıma çağrılıyor. Bu Fenerbahçe için avantaj ama çoğu kez oynayamıyorlar. Milli takım için bu dezavantaj değil mi?

Değil. Biz zaten oynamayan oyuncuları oynatmaya alışığız. Ben oyuncular hakkında Zico'yu arayıp yardım alabilirdim ama yapmadım, oyuncularımın durumunu biliyorum. Ama international maçlar büyük tecrübe istiyor. Performans kadar tecrübe de önemli. Orkun, Hakan Serdar gibi kaleciler henüz resmi milli maça çıkmadılar. Ufuk ve Konyaspor'da oynayan Oğuzhan çok yakında milli takıma gelecek.

* Ümit milli takımdan yeterli oyuncu geliyor mu?

Gelecek. Herşey yavaş yavaş oluşacak. Bunu programlı olarak yapmak gerekli. Ümit milli takımların amacı yukarıya oyuncu vermektir, başarı önemli değildir. Takımlarda bunu söyledim şimdi de takrarlıyorum. Turnuvalarda başarı kadar önemli bir oyuncuyu yukarıya vermek. Ümitlerden kimi almışız? Kazım, Nuri, Serdar. Bu oyuncular ne yapacak. Ayın 1'inde Ukrayna maçında bu oyuncular Ümit millilerle oynayıp Brezilya maçı için milli takıma katılabilir.

*Serdar Kurtuluş'u neden milli takıma almadığınız tartışıldı uzun süre?

Serdar milli takımdaydı o zamanlar. Ümit millilerdeydi. İnsanlar her soruyu sorabilir ama hesap soramazlar .'Nasıl almadın?' gibi soru olmaz bana kimse hesap soramaz. Aldığında neden aldın almadığında neden almadın gibi söylemler dünyada pek yok kalktı ortadan.

*Çarşamba günü Maldini Şampiyonlar Ligi kupasını Maldini kaldırdı hocam yaşı 38. Hakan tartışmaları ise hala ülkemizde sürüyor.

Milli takımda oynayıp oynamasına ben karar veririm. Oynayıp oynayamacağanı ise Hakan karar verecek. Bir maçta 4 gol atıyor Hakan ama o maçtan önce ağır eleştirenler özür bile dilemiyor. Hakan ister 5 dakika oynar ister 90 dakika Hakan burada. Kenarda oturduğu zaman hiç alınmaz Hakan. Tümer ve Hakan dışında zaten Avrupa'nın en genç takımlarından biriyiz biz.

*Küme düşen Antalya'dan iki futbolcu aldınız hocam. Bu bir anlamda diğer futbolcuları da motive eder mi?

Ben aldığım zaman 1. ligdelerdi. Ali Bilgin de orada. Allah nasip ederse Bosna'dan kazançlı çıkarsak yokuş aşağı geleceğiz. Ondan sonra kimlerin oynacağını göreceksiniz. Milli takımın bir değişim içinde. Takımın en tecrübeli ismi Tugay veda ediyor 5 Haziran'da. Tugay, Brezilya maçına 94 numaralı formayla çıkacak. Ona da öyle bir espri yaptık.

*Hocam Tümer'in askerlik sorunu var. Bu konudaki yaklaşımız nedir?

Eskiden mektup vardı. "Bu personel devlet işi yapıyor" denirdi. Ama şimdi Güneydoğu'daki duruma bakarsan Genelkurmay Başkanlığı'na mektup yağması lazımdı. Bu arada sadece futbol camiası için düşünüyoruz. Daha geniş perspektiften bakmak lazım. Bu kural çıkarken bize sordular 33 yaş uygun dedik. Genelkurmay ve hükümetle ilgili bir sorun yok. İstediğimizi yerine getiriyorlar ama Tümer'i 1 sene kampta tutamam.

*Galatasaray bir UEFA Kupası aldı, direkt milli takıma yansıdı. Milli takım gitti dünya 3. oldu. Şimdi biz milli takımımızı kendi ligimize göre kuruyoruz. Avrupalı futbolcularla mücadele edebilecek fubolcular milli takıma nasıl etki eder?

Bir defa bizde yorgunluk kavramı literatürden çıkarılmalı. Sezon başında bizim takımlarımız 3 kupa sloganıyla çıkmıyor mu? Avrupa liglerinde takımlar bir haftada 3 maç yapıyor. Artık fikstür çok sıkışık. Chelsea 1 Ocak'ta maç yaptı Bizde tatiller hep dokuz gün. Artık futbolcular 3 günde bir maç yapmaya alışmalı. Hem de rotasyon diye bir şey var. Artı profesyonel sözleşme var. Oyuncular ve teknik adamlar kendilerini hazırlamalı. Tüm kupaları alacaksanız Ocak ayına kadar devam etmelisiniz.

*Bosna Hersek'in kendi sahasında oynadığı iki maç var galibiyeti yok. Biraz karışık oyuncular isyan etti, hocaları değişti. Bu onlar için son atış olabilir. Bu durum bizim için avantaj mı dezavantaj mı?

Şimdi fikstür çekildiği zaman biz rakiplerimizi izledik. Oynayacağımız Bosna, sadece Norveç maçında sahadaydı. Forvetleri Parma ve Bochum'da. Misimovic ve Muslimovic. Bosna çok iyi bir takım. Son şansları olması etkili. Bizi yenerlerse devam edecekler. Çok dinamik ve çok istekli bir takım bekliyor. Yunastan ve Macaristan maçlarını 10 kişi oynadılar. Ben oyuncularıma şunu söylüyorum, "Hiç bir takımı küçük görme." Bosna çok tehlikeli bir takım. bir de moralle geliyorlar. O yüzden dikkatli olmak gerekli. Ancak biz kendimize güveniyoruz. Herkesle her yerde oynarız.

*Başlarken 13 puanı hedefliyor muydunuz?

Vallahi ben 15'i hedefliyordum. Şimdi ben iddia ediyorum Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Bu kez gitmekle de kalmayacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Maç havasında antrenman yapıyoruz. Moldova maçında 5-0 galipken 10 kişiyle topun arkasındayız. Ciddiyetin farkında oyuncularım. Bu bize her türlü kazandıracaktır. Biz 15 Mayıs sonrası için Avusturya ve İsviçre'den soft bir yer ayırttık. Durumu bizden kötü olan ekipler yer ayırtmış biz neden ayırtmayalım. Olmassa iptal ederiz ama öyle olacağını düşünmüyorum.

*Avrupa hayaliniz devam ediyor mu?

Şimdi 2008'e konsantreyim. Ondan sonra hayırlısıya bakacağız. Tabii ki Avrupa'yı düşünüyorum. Zaten daha önce Türkiye'de takım çalıştırmayacağımı söyledim. Birkaç teklifi de geri çevirdim. İnşallah Avrupa olacak.

29.05.2007


 

Edremit'te başpehlivan Ekrem Yavuz

Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 5.'si gerçekleştirildi. 5. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Edremit Belediyesi tarafından yapılan yeni güreş sahasında düzenlendi.

Türkiye'nin her yerinden değişik kategorilerde güreşen 500'ü aşkın güreşçinin katıldığı güreşlerde, başpehlivan Ekrem Yavuz oldu. Başpehlivanlığa güreşen, Ekrem Yavuz ve Sezgin Yüksel kıran kırana bir güreş yaparak izleyenleri büyüledi. Akşam geç saatlere kadar süren güreşlerde; Başpehlivanlıkta birinci Ekrem Yavuz, ikinci Sezgin Yüksel, üçüncü Cengiz Zengin ve Gökhan Arıcı oldu. Tozkoparan gurubunda iki güreşçinin güreşi kavgaya dönüştürmesi sonucunda güreşçiler hakem heyeti tarafından kırmızı kartla cezalandırılıp diskalifiye oldular. Diskalifiye olan Güreşçiler iki hafta sahalardan uzak kalacakları bildirildi. Çayırdaki mücadelelere 5 bini aşkın güreş sever davetli katıldı.

Enver TEZER

29.05.2007


 

Korkmaz bıraktı

Turkcell Süper Lig'in son maçında Sivasspor'a deplasmanda 21 yenilerek ligden düşen Kayseri Erciyesspor'da Bülent Korkmaz yaptığı yazılı bir açıklamayla istifa etti.

Sivas maçından sonra ayrılık sinyalleri veren ve "Aşılması gereken problemler var" diyen Korkmaz, UEFA Kupası'nda mücadele edecek Kayseri Erciyesspor'u yönetimin izniyle bıraktı. Ligin ikinci yarısında Mavi siyahlı ekipte teknik direktörlük görevini üstlenen, ligde aldığı başarılı sonuçların yanı sıra Fortis Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselme başarısını gösteren Bülent Korkmaz, görevinden ayrıldığını açıkladı.

29.05.2007


 

Gözünüz aydın!

Malatyaspor, Süper Lige çıkma yolunda play off'ta karşılaştığı Altay'a değil, hakeme mağlup olarak hayallerini önümüzdeki sezona bıraktı. 4 günlük bir teknik adam Metin Yıldız ile maça çıkan Malatya, istekli futbol ortaya koydu. Ancak sayılmayan golü ve direklerden dönen toplarının yanında birileri Süper Lige çıkmasını istemedi ve elendi.

Halbuki 90 dakika boyunca Altay önünde eksik kadrosuna karşılık iyi bir futbol sergiledi. O kadar eksik kadrosu vardı ki Malatya'nın, orta sahaya Ramazan gibi sol açık bir futbolcuyu oynatmak zorunda kaldı. Altay'ı sahasına hapseden, golü arzulayan ama buna izin vermeyen hakem üçlüsü vardı. Ayrıca, Malatya başkanına protokol tribününde yer verilmemesi, onun yerine bu tribüne süper ligin bazı kulüp başkanlarının Altay'ı desteklemeye gelmesi, Malatyalı futbolcuları strese soktu. Bu stresin üstüne bir de hakemin hatalı kararları eklenince inanın o sahadaki futbolcuları acımaya başladım.

Altay'ın golünden sadece 23 dakika sonra Taner'in buz gibi golü hangi akla hizmet olarak ofsaytla kesildi? Nizami bir golün verilmeyişi futbolcuları iyce strese sokmaya yetti. Ne kadar tecrübeli de olsanız hakemlerin yanlı tutumu futbolcuları strese sokup, hata yapmaya zorlar. Bu saatten sonra şimdi MHK Başkanı basın önüne çıkıp, her hakem hata yapar diyecek ve işin içinden böylece çıkmış olacak. Ama bir yıllık çile ve fedekarlık hiç dikkatte alınmayacak. Olan Malatya bütçesine ve cefakar taraftarlarına olacak. Yeni sezon için yeni bir takım kurmanın ne kadar pahalı bir olay olduğunu ancak elini cebine atanlar bilir. Bu maçta Altay'ı tebrik etmekl isterim ama sadece tebriğim finale yükseldikleri içindir.

[email protected]

Said YALÇIN

29.05.2007


 

Tuncay-Alex kalacak

Fenerbahçe başkan vekili Nihat Özdemir, "Tuncay ve Alex'in takımda kalması için gerekli tüm mücadeleyi vereceğiz. Zico, gelecek sezon daha başarılı olacaktır. Taraftar Avrupa'da başarı bekliyor. Geçen yıl kıyısından döndüğümüz Şampiyonlar Ligi'ne katılıp, ilerlemek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe'de başkan vekili Nihat Özdemir, katıldığı tenis turnuvasında şampiyonluğu kazandı. Nihat Özdemir, gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunarak, sözleşmesi sona eren sarı-lacivertli ekibin yıldız oyuncuları Tuncay ve Alex'in takımda kalmaları için tüm mücadeleyi vereceklerini söyledi. Nihat Özdemir, vefat eden Fenerbahçe eski kongre üyelerinden Levent Güray adına düzenlenen tenis turnuvasında çiftler kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. 34 bayan ve 86 erkek sporcunun katıldığı turnuvada, partneri Umut Yurtoğlu ile rakiplerini bir bir mağlup eden Nihat Özdemir, finalde İbrahim Uyar-Erdal Eren çiftini 2-1 yenerek şampiyon oldu.

YENİ TRANSFER OLACAK

Final maçı öncesinde soruları cevaplayan Nihat Özdemir, gelecek yıllarda Fenerbahçe'ye tenis branşını da açabileceklerini ifade etti. Amatör branşlara ilerleyen yıllarda yatırım yapabileceklerini dile getiren Özdemir, gelecek yıllarda sponsorların yardımıyla Hamza Yerlikaya ve Halil Mutlu gibi sporculara Fenerbahçe forması giydirebileceklerini söyledi. Nihat Özdemir, taraftarların büyük bir merakla beklediği transferlerle ilgili olarak konuşmanın henüz erken olduğunu belirterek, "Transfer konusunda isim konuşmuyoruz. Transferler gerçekleşince Fenerbahçe Kulübü olarak bunları açıklayacağız. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından transferlerimiz olacak. Transferlerle ilgili olarak bir şey söylemek için henüz erken. Lig daha yeni bitti. Şu anda şampiyonluğumuzu kutluyoruz" dedi.

Özdemir, sözleşmeleri sona eren sarı-lacivertli ekibin yıldız oyuncuları Tuncay ve Alex'in takımda kalmaları için tüm mücadeleyi vereceklerinin altını çizerek, "Tuncay ve Alex'i bırakmak istemiyoruz. Fenerbahçe taraftarları gelecek sezonda Tuncay ve Alex'in sarı-lacivertli formayı giymesini istiyor. Bunun için gerekli mücadeleyi yapacağız. İki futbolcuyla olana görüşmelerimiz halen devam ediyor" diye konuştu.

HEDEFİMİZ AVRUPA'DA BAŞARI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun Türkiye'deki ilk yılında başarılı olduğunu ve bu başarısını gelecek sezon daha ileriye taşıyacağına inandığını belirten Nihat Özdemir, "Zico, Türkiye'de ilk yılını geçirdi ve buna rağmen başarılı oldu. Zico'nun ilk yılına 'alışma dönemi' diyebiliriz. Zico, gelecek sezon daha başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı. Nihat Özdemir, gelecek sezon en büyük hedeflerinin Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak olduğunu belirterek, "Geçen sene kıyısından döndüğümüz Şampiyonlar Ligi'nde ilk olarak ön elemeyi geçmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldıktan sonra ilerlemek en büyük hedefimiz. Taraftarlarımız, bizden Avrupa'da başarı bekliyor. Bizde, Avrupa'da başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

29.05.2007


 

MHK'nın 3 gözde hakemi

Süper Ligde hakemler içinde bu sezon en fazla görev 19'ar maçla Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ve Vedat Yüksel'e verildi. Kırmızı kartını en fazla çıkaran hakemler Süleyman Abay ve Cüneyt Çakır. En fazla penaltı veren hakem de Cüney Çakır oldu.

Süper Lig'de 2006-2007 sezonunda yapılan 306 maçta, 30 hakem görev yaptı. En fazla görev verilen hakemler, 19'ar maçla Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus ve Vedat Yüksel oldu. 34 hafta süren bu sezonda Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus ve Vedat Yüksel'i, 18 maçla Mustafa Selçuk Dereli izledi. 2006-2007 sezonunda en az görev alan hakem ise 1 kezle Zafer Önder İpek di.

Hakemler arasında toplamda ve sarı kartta rekortmen Fırat Aydınus oldu. Aydınus, yönettiği 19 maçta, 109 sarı ve 6 kırmızı olmak üzere toplam 115 kartla 2 kategoride de başı çekti. Ligde Aydınus'u, 103 sarı ve 5 kırmızı olmak üzere 108 kartla Vedat Yüksel izledi. En fazla kırmızı kart çıkaran hakemler olarak 8'er taneyle Süleyman Abay ve Cüneyt Çakır dikkati çektiler.

Bu sezon 16 maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, 8 penaltıyla en fazla beyaz yuvarlağı gösteren hakem oldu. 1. haftadaki Sivasspor-Gençlerbirliği maçında 10 sarı ve 2 kırmızı kart gösteren Süleyman Abay ile 7. haftadaki Denizlispor-Kayseri Erciyesspor maçında 9 sarı ve 3 kırmızı kart gösteren Mehmet Fatih Gökçe, bir maçta cebinden en fazla kart çıkaran hakemlerdi.

Bu arada, 5. haftadaki Konyaspor-Sivasspor maçında Barış Şimşek, gösterdiği 5 sarı kartın yanı sıra tam 4 futbolcuya kırmızı kart çıkararak dikkatleri üzerine çekti. Öte yandan, 2. haftadaki Gençlerbirliği-Fenerbahçe ve 21. haftadaki Denizlispor-Trabzonspor maçlarında Yunus Yıldırım, 13. haftadaki Denizlispor-Fenerbahçe maçında da Bülent Yıldırım, kartlarını hiç kullanmazlarken, penaltı kararı da vermediler. Ligde bu sezon yönettiği maçlarda en fazla gol olan hakem ise Mustafa Selçuk Dereli'ydi. Dereli'nin yönettiği 18 maçta fileler 54 kez havalandı.

29.05.2007


 

A Millî Takımın yenileri çok mutlu

İlk kez (A) Milli Takım kadrosuna alınan futbolcular Serdar Kurtuluş, Serdar Kulbilge ve Umut Bulut, antrenman öncesinde medya mensuplarının sorularını cevaplayarak, milli takımda yer almaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

Serdar Kulbilge, milli takıma seçildiği için mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, milli takım formasıyla terini son damlasına kadar akıtacağını söyledi. Kulbige, Bosna Hersek maçını kayıpsız atlatmayı istediklerini ifade etti.

Serdar Kurtuluş ise milli takımda bulunmaktan dolayı sevinçli olduğunu dile getirerek, ''Fatih hocama beni milli takıma çağırdığı teşekkür ederim. Gerçekten çok iyi bir kadromuz var. Bosna Hersek maçı zor olacak ama yenecek güçteyiz'' diye konuştu. Serdar Kurtuluş, kendisine görev verildiği takdirde, ülkesini en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Umut Bulut bundan sonra da milli takıma çağrılmak istediğini belirterek, ''Bosna Hersek maçına lider gidiyoruz, lider dönmeyi hedefliyoruz'' dedi.

29.05.2007


 

Ümit Özat: Köln'de başarılı olacağım

Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, düzenlediği basın toplantısında sarı-lacivertli takımdan ayrılışı hakkında bilgi verdi.İstanbul Ataşehir'deki Chicago Bulls cafede düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katılırken, Ümit Özat Ankaragücü maçında kendisine gösterilen sevgi gösterisini unutamayacağını söyledi.

Fenerbahçe'de oynarken bir çok Avrupa kulübünden teklif aldığını belirten Ümit Özat, hedefinin antrenörlük olduğunu söyledi. Özat, ''Avrupadanda bazı takımlardan teklif aldım. AZ Alkmaar, Kore'den ve bazı kluübler ciddi tekliflerde bulundular. Ama FC Köln takımı ile anlaştım. Eski hocam Christoph Daum transferimde büyük rol oynadı. Ona teşekkür ediyorum. Daha sonra Köln Spor Akademisi'ne kayıt olacağım. Alman kültürünü öğrenmek arzusundayım. Bir çok teknik adamla çalıştım ama birikimlerimi bilimsel olarakta ilerletmek istiyorum" dedi.

29.05.2007


 

İnamoto yeni takım arıyor

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Junichi Inamoto, sözleşmesini uzatmayan Galatasaray'dan ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. Japon Kyodo haber ajansının Inamoto'nun Tokyo'daki menajerlerine dayandırdığı habere göre, Japon orta saha oyuncusu Galatasaray'ın sözleşmesini uzatmaması üzerine yeni takım arayışına girdi.

İnamoto, Eylül ayında İstanbul'a giderek sarı kırmızılılarla bir yıllık sözleşme imzalamıştı. Japon Futbol Federasyonu Başkanı Saburo Kabavuçi, İnamato'nun yeni takım arayışıyla meşgul olması nedeniyle mili takımın Karabağ ve Kolombiya ile oynayacağı hazırlık maçlarında aday kadroya alınmamasını tavsiye etti. Inamoto, Japonya'nın katıldığı son iki dünya şampiyonasında takımda yerini almıştı.

29.05.2007


 

Konyalı Tayfun Ankaraspor'da

Süper Lig'in sona ermesinin ardından transfer çalışmalarını hızlandıran Ankaraspor, iki futbolcuyla prensipte anlaştı.

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın verdiği rapor doğrultusunda harekete geçen mavibeyazlı yönetim, Konyasporlu 29 yaşındaki Tayfun Türkmen ve Altay'da forma giyen 17 yaşındaki Umut Sözen ile prensip anlaşmasına vardı. Başkent ekibinin transfer döneminin başlamasının ardından bu iki futbolcuyla resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi.

29.05.2007


 

Fransa Açık'a yağmur engeli

Fransa Açık Tenis Turnuvasının (Roland Garros), ikinci gününde, aşırı sağanak yüzünden bazı maçlara ara verilmek zorunda kalındı. Son iki gün içinde aşırı sağanağın devam etmesi, turnuva organizasyonu, sporcu ve seyircilerin neşesini kaçırdı.

Turnuvanın ilk gününde, programda olan 24 maçtan sadece 7'si yağmurdan etkilenmeden sonuna kadar oynanabilmişti. Meteoroloji uzmanlarının, aşarı yağmurların bu hafta da devam edeceği yolundaki uyarısı, tenis sevenleri ciddi biçimde endişelendiriyor. Fransa'nın başkenti Paris'te 27 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılacak turnuvada toplam 15 milyon 263 bin 500 avro para ödülü dağıtılacak.

29.05.2007


 

İşte centilmenlik bu!

Süper Ligde şampiyon ve ikinci, üçüncü takımlar geçen haftalarda belli olduğu için son haftada heyecan düşme hattında yaşandı. Nihayetinde Sakaryaspor'dan sonra, K. Erciyes ve Antalya da küme düşen diğer takımlar oldu. Adapazarı'nda oynanan Sakarya-Rize maçı son derece çekişmeli geçti. Sakaryaspor hiç bir dedikoduya mahal vermeyecek bir futbol ortaya koydu. Oyuncular kim düşecek fikrinden uzak kafa yapısıyla mücadele etti. Neticesinde maçta berabere bitti. Son 15 dakikaya girildiğinde Antalya'dan gelen haberle tirübünler karnaval yerine döndü. Çünkü Rize'nin rakibi Antalya iki farklı mağluptu. Rize'li taraftarların coşkusuna Sakarya'lı taraftarlar da iştirak etti. Nedeni de Antalya deplasmanında dayak yemiş olmalarıydı.

Sakaryaspor'un ortaya koyduğu duruş etik olarak diğer takımlara örnek değerdeydi. Küme düşmüş olmak demek, sahada hiç bir şey yapmamak demek olmadığını oyuncular gerçek manasıyla gösterdiler.. Elbette küme düşmek dünyanın sonu değil. Bunu kabullenmek sportmenliğin gereği. Kazananı tebrik etmek, bükemediğin bileği öpmek te fazilettir. Bunu becerebilmekte herkesin harcı değil elbette.

Sevabıyla günahıyla her şey geride kaldı. Şu an itibarıyla yapılacak iş, Türk futbolunun gelecek sezonda sağlıklı zeminde oynaması için, federasyonun gereken tedbirleri alması yönünde olmalı. Fanatizm için sıkı tedbirler ve yaptırımları hayata geçirmek için kulüpler birliği ile ortaklaşa kararlar alınmalı. Bu sene lig neredeyse durma noktasına gelmişti. MHK çok ağır eleştiriler aldı. Bu kurumun herkesin güvenini alması mutlaka sağlanmalı. Şiddet için taraf ayırımını bırakarak radikal tedbirler alınmalı ve uygulanılmalı. Hani puan silinmesi olacaktı.? Uygulanılmayacak kararlar alınmamalı. En önemlisi, her işte çifte standart işinden artık vazgeçmeliyiz.

Said OKUR

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004