Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Sen git de, ‘selülit’leri yaz!

Türkiye, bir kez daha bölünmenin(!) eşiğine geldi. Türkiye’nin gazeteciliği kendinden menkul, Sharon Stone sever-başörtüsü savar genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, İstanbul’daki bir lisede kız öğrencilerin namaz kılmasından yola çıkarak, bölücülük yapmayı başardı.

Üstelik bunu öylesine aymazca, cahilce yaptı ki. Bir yandan “biz kimsenin dini özgürlüğüne karşı değiliz” derken aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmedi. “Namaz kılın ama...” ile başlayan cümleleri çok duydu bu halk. Bunun başka versiyonları da şöyle oluyor. “Benim dedem de hacıydı ama...”, “Ben de ara sıra dua ederim ama...”, “Biz de Allah’a inanıyoruz ama...”

Bu “ama”lardan sonra ne geleceğini tahmin edersiniz herhalde. Hep aynı hoyrat dar bakış açısı, hep aynı “öteki”ni aşağılayan, küçük gören yaklaşım. Türkiye’nin en büyük gazetesi(!) olma iddiasındaki bir gazetenin yayın yönetmeni, üç tane masum kız çocuğunun namazından rejim krizi çıkarıyorsa, bu ülkenin adam olma ihtimali giderek zayıflamış demektir!

Özkök, “Niye bu lisede küçük bir mescit yok, niye bu kızcağızlar ibadetlerini bodrum katlarındaki izbe, sakil yerlerde yerine getiriyor?” diye soracağına, “Lisede nasıl toplu namaz olur?” diyerek çemkiriyor.

Cahil ama cahilliğinin farkında değil. Hâlbuki gazetesinde dini yorumlar yazan yazarına sorsaydı, namazın toplu kılınmasının Peygamberimizin sünnetlerinden biri olduğunu öğrenebilirdi. Biliyorum, namaz ibadetinin İslam’ın 5 şartından biri olduğunu, Peygamber Efendimizin namaz için “Gözümün nuru namaz” dediğini falan hatırlatmanın bir faydası olmayacak Ertuğrul Özkök’e. Belli ki Özkök, hayatında namaz hiç kılmadığı gibi, namaz kılan insan da görmemiş. Hâlbuki birçok yerde Özkök’ün standartlarına göre gayet modern giyimli, başı açık genç kızların, camilere ya da mescitlere giderek başlarını kapattıktan sonra namazlarını kıldıklarına tanık oluyoruz.

Bu insanlar, sistemin kendilerine dayatması sonucu, işlerinden, okullarından olmamak için bir yandan gayet modern(!) şekilde giyinirken, diğer yandan da namazlarını, Allah’a olan kulluk borçlarını ihmal etmemeye çalışıyor. Belli ki, o lisede namaz kılan kızlar da, muhtemelen teneffüs saatinde kimseye gösteriş yapmadan, kimsenin gözünün içine yaptıkları ibadeti sokmadan, gayet mütevazı bir şekilde namazlarını kılmışlar. Bunu takdir etmeyi bile beceremeyen ey Ertuğrul Özkök, sıra, liseli kızların namazına mı geldi? (...)

Bugün, 2 Haziran 2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörle baş etmek...

  Komplo mu, ilke mi?

  Çözüm içeride!

  Yaşar Paşa kızmaz inşallah!

  Darbenin kuvveden fiile çıkmasını göze almak

  Sen git de, ‘selülit’leri yaz!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004