Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Meşal’den ateşkes teklifi

KUDÜS - Hamas’ın Şam’da yaşayan siyasî büro şefi Halid Meşal’in, İsrail’in Hamas militanlarına yönelik suikastlarını durdurması halinde, örgütün roket saldırılarına son verebileceği” önerisinde bulunduğu bildirildi.

İsrail radyosunun Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Meşal, Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik roket saldırılarının durdurulabileceği mesajını, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Halife El Tani ile telefon görüşmesinde dile getirdi. Katar Başbakanının daha sonra İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i aradığı ve Meşal ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

İsrail radyosu, İsrailli yetkililerin öneriye dikkatle ve şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söylediklerini duyururken, Hamas’ın İsrail ile bir yıllık bir ateşkese razı olabileceği de bildirildi.

Hamas’ın Şam’daki siyasî liderlerinden Musa Ebu Marzuk da Mısır’ın El Ahram gazetesine yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da İsrail ile karşılıklı ve kapsamlı huzura ihtiyacı olduğunu söyledi.

Marzuk, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit ve Filistinli tutukluların takası ile ilgili görüşmelerin tıkanmasının, İsrail’in, serbest bırakılması istenilen isimleri reddetmesinden kaynaklandığını da belirtti.

Marzuk, İsrail’in tavrını değiştirmedikçe bu konuda bir ilerleme sağlanamayacağını söyledi.

Öte yandan, İsrail radyosuna bir değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Hamas’ın “İsrail ile sinir savaşını kaybettiğini” ifade etti.

“İsrail’in sinirlerinin güçlü olduğunu” söyleyen Peres, “Hamas’ın durumunun kötü olduğunu” belirtti.

Radyoya göre, Hamas, son 3 gündür İsrail’e roket saldırısında bulunmamıştı. Hamas’ın askerî Kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ise roket saldırılarına ara vermelerinin, İsrail’le sükuneti yeniden tesis etmenin işareti değil, örgütün stratejisinin bir parçası olduğunu bildirdi.

El Kassam Tugayları, bu açıklamalarının ardından, dün gece İsrail’e 5 roket saldırısı düzenlediğini, roketlerden 3’ünün Han Yunus’un doğusundaki İsrail’in Kisufim geçiş noktasına, diğer ikisinin de Sderot ve Kfar Aza’ya atıldığını kaydetti.

Roket saldırıları Sderot’ta bir evde maddî hasara yol açarken, ölen ya da yaralanan olmadı.

/ KUDÜS

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin: ABD sinirlerimizi bozuyor

  Meşal’den ateşkes teklifi

  ABD yine çocuk öldürdü

  Lübnan ordusu helikopterle saldırdı

  Amerikan muhribi Somalilileri vurdu

  ‘Savaşsız bir dünya mümkün’

  Osman Öcalan’ın kayınvalidesi yakalandı

  Ukrayna’da siyasî kriz bitti

  Jumbo uçağı otel oluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004