Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Silâhlar kalem olsun

Düğünlerde silâh kullanılmayacağına dair sözleşme isteyen Osmaniye polisi, ‘’Silâhlar Kalem Olsun’’ kampanyasını da çeşitli vasıtalarla yürütüyor. Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, yaptığı açıklamada, bütün toplumların yasalarında, anayasalarında, insan hakları sözleşmelerinde ve kutsal kitaplarda teminat altına alınmış en temel hakkın, insanın hayat hakkı ve vücut bütünlüğü olduğunu söyledi.

Çağdaş hayatın öngördüğü ilkelerden birisinin, bir başkasının hakkına saygı duyulması olduğunu belirten Yılmaz, bu şekilde, toplumsal barış ve huzurun da beraberinde sağlanacağını ifade etti.

Yılmaz, Türkiye’de futbol maçlarında, düğünlerde, asker uğurlamalarında ve hemen her tür suçta silâh kullanıldığına dikkati çekerek, ‘’Rakamsal verilere göre 2005 yılında ülke genelinde 16 bine yakın silâh suçta kullanılmış, bu suçlarda 7 binin üzerinde vatandaşımız mağdur olmuştur. Aslında, bu suçların faili olan vatandaşımızı da silâh mağduru olarak kabul etmek gerekir’’ dedi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü olarak, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla belirli aralıklarla toplantılar yaptıklarını anlatan Yılmaz, şehirde, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, suç oranının en asgariye düzeye indirilmesi ve trafik kazalarının önlenmesine yönelik önemli kararlar alındığını söyledi.

Yılmaz, düğün ve kutlamalarda ateşli silâhlarla dikkatsizlik sonucu ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla, Osmaniye Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme Derneği tarafından ‘’sözleşme’’ uygulaması başlatıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: ‘’Yaptığımız toplantılarda alınan kararlar kapsamında, kentte böyle bir uygulama başlatıldı. Yaklaşık 6 ay önce başlayan uygulama ile, düğün ve kutlama yapacak olan aile reisleri, bu derneğe giderek ateşli silâh kullanılmayacağına dair sözleşme imzaladıktan sonra bizden izin alıyor. Uygulama, çevredeki bazı illere de örnek oldu.’’

“HAYATLAR KARARACAĞINA

KALEMLE AYDINLANSIN’’

Yılmaz, silâhsızlanma çabalarını toplumun her kesimine yaymak amacıyla yaptıkları çalışmalardan birini de, ‘’silâhlar Kalem Olsun’’ kampanyasının oluşturduğunu söyledi.

Osmaniye 19 Mayıs Lisesi öğrencisi Hasan Polat’ın bir tüfeği 6 farklı çizimle kalem haline dönüştürmesinin, toplumsal bir özlemi dile getirdiğini, bunun kendilerini çok etkilediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

‘’Biz de ‘silâhlar kalem olsun’ diyoruz. silâhlar kalem olsun ki, vatandaşlarımız silâh nedeniyle mağdur olup hayatları kararacağına, kalem ile aydınlığa yönelsin. Bu amaçla başlattığımız kampanyada, ateşli silâhları dikkatsizce kullanan vatandaşları duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarla yüz yüze yapılan görüşmeler, imza kampanyaları ve internette yürütülen bu kampanya ile bireysel silâhsızlanmanın desteklenmesi, başta öğrenciler olmak üzere geniş toplumsal kesimlerin silâh simgesinden kalem simgesini tercih etmelerini sağlamak ve böylece eğitimi destekleyerek karanlıktan aydınlığa geçişi özendirmeyi amaçlıyoruz. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen silâh kullanımının önlenmesi, bireylerde ve özellikle gençlerde sorumlu yurttaş olma bilincinin gelişmesi ve ülkemizde hızla artan silâhlanma ve kullanımı sonucu yaşanan acıların son bulması en büyük temennimiz.’’

Yılmaz, Osmaniye’ye gelenlerin Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında kampanyaya katılabileceği gibi ‘’www.osmaniye.pol.tr’’ den de bir tıkla kendilerine destek olabileceklerini bildirdi.

/ OSMANİYE

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ANAVATAN birleşmekten vazgeçti

  Sarkozy de fikir değiştirecek

  Ağar: Kongrenin sonucunu bekliyorum

  İbadete yasak olmaz, namaz serbest olmalı

  İsveç’teki öğrenciler: İnancımıza saygı var

  Almanya’da serbest olan Türkiye’de yasak olur mu?

  CHP’de vekiller tedirgin

  Rice: AB, Türkiye ile güç kazanır

  Ayağ ve Gaydalı istifa etti

  MHP: İttifak ya da koalisyon yapmayacağız

  Göçler tehdit ediyor

  Tuksaklar serbest bırakılsın

  Genelkurmay, 291 memur alacak

  Polisin yetkileri arttırılıyor

  Referandum süresi ile ilgili teklif kabul edildi

  Silâhlar kalem olsun

  10 bin yeni korucu

  Madde bağımlılığı şiddete yöneltiyor

  ‘Kene’ ölüm sebebi

  Sıcaklar, kalbe zarar

  YSK’dan Meltem ve Mesaj TV’ye ceza

  İş kazası ve ölümleri artıyor

  İHH gezici aşevi sel bölgesinde

  Avustralyalılar, Gelibolu’da atalarını andı

  4 kişinin öldüğü otomobilde ‘hayalet silah’

  Yargıtay'dan Gülen dâvâsına bozma talebi

  Kartal, AB yolunda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004