Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalarda operasyon endişesi

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin güçlenmesi ve iç piyasada sınır ötesi operasyona yönelik kaygılar piyasaları etkiliyor. İstanbul Borsası dün birinci seansta yüzde 1.7 geriledi, dolar 1,36 YTL’ye çıktı. ABD’nin 10 yıllık hazine tahvilinin faizinin yüzde 5’in üzerine çıkması, faizlerin yüksek seyrini sürdüreceği beklentisi doğurdu


Telekom pazarı 14 milyar dolara çıkacak

Türkiye Yatırım Danışma Konseyi İlerleme Raporu’na göre telekomünikasyon pazarı 2007 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 12 büyüyerek, 14 milyar dola

Hububat fiyatı maliyeti bile karşılamaz

2007 yılı ürünü buğday alım fiyatının 42,5 YKr olarak açıklandığını, ve yapılan açıklamaya göre, buğdaya kg başına 4,5 YKr da prim verileceğini söyley


  THY işçileri greve hazırlanıyor

Hava-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Ahmet Taşdemir, THY iş yerlerinde 10 bin, Teknik AŞ iş yerlerinde de 2 bin 500 çalışan olmak üzere toplam 12 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.


  Sanayi üretimi Nisan’da hız kesti

Sanayi üretimi Nisan ayında, yüzde 1.4 artış gösterdi. Dört aylık üretim artışı yüzde 6.2 oldu. Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olarak gösterilen sanayi üretimi Nisan ayında hız kesti.


  Esnaf yok oluyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Türkiye Bakkallar Bayiler Federasyonu (TBBF) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Esnaf ve zanaatkârlar Türkiye’de yok olmakla yüz yüze’’ dedi.


   9.1 milyar dolarlık yatırım geldi

Türkiye’ye yılın ilk çeyreğinde net doğrudan uluslararası yatırım girişi 9.1 milyar dolar oldu. Aynı dönemde sermaye girişi de toplam 8.1 dolara ulaştı.


  “Bursa şeftalisini pahalıya yiyeceğiz”

Kokusu ve lezzetiyle ünlü Bursa şeftalisinde, bu yıl don ve dolu sebebiyle rekoltede büyük düşüş meydana geldiği bildirildi.


  600 milyon insan aşırı çalışıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) araştırması, dünya genelinde 600 milyondan fazla kişinin ‘’aşırı’’ çalıştığını ortaya koydu.


  İnternet reklâmlarına rekor harcama

ABD’de bu yılın ilk 3 aylık bölümünde internet reklâmlarına yaklaşık 5 milyar dolar harcandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004