Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ANAVATAN çekildi, DP’yi destekleyecek

Anavatan Partisi ile Demokrat Parti arasındaki birleşmenin önü YSK Başkanı Muammer Aydın’ın, “ANAVATAN’dan aday gösterilenler istifa etseler bile Demokrat Parti’den aday olamaz” sözleriyle kesilirken, Anavatan Partisi, seçimlere katılmama kararı aldı.


Kutuplaşmaya hizmet eder

Genelkurmayın www.tsk.mil.tr adresinde yayın yapan internet sitesinde önceki gece yayınlanan basın açıklaması tepki gördü. İnsan hakları kuruluşları,

Erbakan ve eski DEP’liler aday olamayacak

YSK Başkanı Aydın, kapatılan RP’nin eski genel başkanı Necmettin Erbakan ile eski DEP’liler Orhan Doğan, Selim Sadak ve Hatip Dicle’nin ‘’milletvekili


  Menteşe: Dine hizmet Allah rızası için yapılır

Yeni Asya’ya konuşan Millî Eğitim eski Bakanı Nahit Menteşe, Bağcılar Lisesi’nde öğrencilerin namaz kılmasıyla başlayan tartışma ile ilgili olarak, kendi iktidarlarında bu tür konuların istismarına müsaade etmediklerini, özellikle din ve inanç konularındaki hizmetlerini “Allah rızası için” yaptıklarını vurguladı.


  TÜSİAD: Sınır ötesi harekât piyasaları sarsar

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, sınır ötesi operasyon senaryolarına ilişkin olarak, “Ümit ediyorum ki Türkiye, bu duruma itilmek, böyle bir şeyi yapmak zorunda kalmaz. Ama bu tür gelişmeler olursa tabiî bunların ekonomi piyasalarında, finansal piyasalarda olumsuz etkileri olabilir’’ dedi.


  AB dışında kalan Türkiye kaybeder

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, AB dışında kalan bir Türkiye’nin fiilen özel statülü bir ülke durumuna düşebileceğini ve AB’nin etrafında bir uydu haline gelebileceğini belirtti.


  OKS yarın yapılıyor

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı yarın yapılacak.


  Sınav günlerinde düzenli kahvaltı yapın

Sağlık Bakanlığı, OKS öncesinde düzenli kahvaltı yapılmasını, kahvaltıda ise maydanoz yenilmesini tavsiye etti.


  Okullar erken tatil

Millî Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okulları ve liseleri, 19 Haziran Salı günü yerine 15 Haziran Cuma günü yaz tatiline sokmayı planlanıyor.


  Yol yaptı diye babamı astılar

Türkiye’nin en önemli ulaşım arteri D-100 karayolunu hayata geçiren merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, dar ağacına giden yolda söz konusu icraatın büyük rolü olduğunu söyledi. Aydın Menderes, “D-100’ü yaptı diye babamı astılar” dedi.


  Siirt’te mayın patladı: 4 şehit

Siirt-Şirvan kara yolunda teröristlerce döşenen mayının patlatılmasıyla 4 asker şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay, Siirt-Şirvan kara yolunda terör örgütü PKK üyelerince daha önceden döşenen mayının, askerî aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılmasıyla meydana geldi.


  Gençlerden demokrasi dersi

Genç Siviller ve Siyasal Ufuk Hareketi yarın TBMM bahçesinde bulunan Millî Egemenlik Parkı’nda "Demokrasi Sınıfı" etkinliği düzenleyecek.


  Sağanak yağış uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun iç ve orta kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.


  Toprak yoksa, ekmek yok

TEMA Vakfı üyeleri, erozyon konusuna dikkati çekmek üzere Anadolu Ajansı önünde ‘’Toprak yoksa ekmek yok’’ sloganı altında çevredekilere ekmek ve su dağıttı. Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü önüne gelen bir grup TEMA üyesi, yere bir miktar toprak sererek, ‘’Toprak yoksa ekmek yok’’, ‘’Topraklarımız gidiyor el koyun’’ yazılı dövizler taşıdı.


  Yangınlarda sabotaj şüphesi

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki 4 farklı bölgedeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar, ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü.


  Depremzede çadırlarda

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 21 Şubatta meydana gelen depremde evleri ağır hasar gördüğü için çadırlarda kalan Akçakiraz beldesindeki 21 aile zor günler yaşıyor.


  Bildiri yeni bir gerilim çabası

Genelkurmay Başkanlığının dün gece yayınladığı bildiri tepki almaya devam ediyor.


  ESAM D-8 elçileriyle temasta

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) heyeti, D8’in 10. yılı kutlamaları çerçevesinde İran ve Pakistan Büyükelçilerini ziyaret etti.


  Her 8 çocuktan biri kısa boylu

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Akşit, Türkiye’de 5 yaş altındaki her 8 çocuktan birinin kısa boylu olduğunu bildirdi.


  Limanda gerginlik

Özelleştirilen Mersin Limanı’nda işlerin yavaş ilerlediğini öne sürerek protesto amaçlı toplantı düzenlemek isteyen grup ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.


  İzmir su fakiri

İzmir’in su ihtiyacının yüzde 62’sinin yeraltı kaynaklarından, yüzde 38’inin de yüzeysel su kaynaklarından sağlandığı bildirildi.


  Muş Havaalanı açılıyor

Muş’ta, iki ay önce başlanan havaalanı bakım onarım çalışmalarının tamamlandığı, uçuşların 13 Haziranda yeniden başlayacağı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004