Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Demokrat Parti bir felsefedir

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Demokrat Parti’ye hiç ama hiç kimse Anayol gibi bir formül, böyle bir birleşme oluşumu olarak asla bakmamalıdır, DP’yi asla böyle algılamamalıdır. Demokrat Parti oluşumu, DP felsefesini, anlayışını, kültürünü benimsemenin doğal bir sonucudur” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Demokrat Parti’ye hiç ama hiç kimse Anayol gibi bir formül, böyle bir birleşme oluşumu olarak asla bakmamalıdır, DP’yi asla böyle algılamamalıdır. Demokrat Parti oluşumu, DP felsefesini, anlayışını, kültürünü benimsemenin doğal bir sonucudur” dedi.

Mehmet Ağar yaptığı açıklamada, 1980 darbesiyle sunî biçimde ayrı düşen merkez sağın tekrar bir araya getirebilmek için son 27 senedir temenniden öteye geçemeyen bütünleşmeyi DP’de gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini herkesin gördüğünü söyledi. Ağar, “Nihayet, şu gerçeği kabul etmeliyiz ki, artık DP vardır. DP, bir parti ismi değişimi ya da bir partiler ittifakı olarak tarif edilemez. Demokrat Parti’ye hiç ama hiç kimse Anayol gibi bir formül, böyle bir birleşme oluşumu olarak asla bakmamalıdır, DP’yi asla böyle algılamamalıdır. Demokrat Parti oluşumu, DP felsefesini, anlayışını, kültürünü benimsemenin doğal bir sonucudur” dedi.

BİZ OYUNU BOZDUK

DP’nin, 10 kişinin katılması veya ayrılması ile sallanmayacağını ve yaralanmayacağını dile getiren Ağar, DP ateşinin yıllar sonra tekrar alevlenmesinin altında millet gerçeğinin olduğunu söyledi. Milletin AKP-CHP Meclisinin yönetiminden bizar olduğunu ve yorulduğunu ifade eden Ağar, şöyle konuştu:

“Milletin onlara bir 5 yıl daha vermeye niyeti yoktur. AKP-CHP de bunu fark ettikleri için, meselâ CHP göstermelik bir beraberlik yaratmış, sağdan sola, soldan sağa kaymalar tezgâhlanarak oy avcılığı esasına dayalı, bir yerlerde planlanan yapay gelişmeler oluşturulmuştur. İnanınız, bu hesapların tümü, o partilerin 22 Temmuz akşamını hedefleyen tutumlarının sonucudur. Hiçbiri, 1 yıl sonrayı, 2 yıl sonrayı, 5 yıl sonrayı düşünmemektedir. Eğer bu oyun bozulmamış olsa idi, hep birlikte görecektik ki; 22 Temmuz’un ertesi gününden itibaren, millet gene gündemden düşecek, milletin sorunları gene gündemden inecek, hayat eski tas eski hamam devam edecekti. Millete salt seçmen gözüyle bakan anlayışın ana felsefesi budur. Biz bu oyunu bozduk.”

MİLLETİN SORUNLARINI ÇÖZMEK

HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

DP olarak artık birleşme, ayrılma, istifa, katılma konularını düşünmek ve konuşmak istemediklerini de belirten Ağar, milletin sorunlarının çözüm beklediğini, bu yüzden milletin sorunlarının birleşme, bölünme, transfer, dedikodu, itişme kakışma konularından çok daha önemli olduğunu dile getirdi.

DP lideri Ağar, AKP ve CHP kendilerini milletin iki seçeneği gibi göstermeye çalıştığını da söyledi. Ağar, “AKP’ye kızıyorsan oyunu CHP’ye ver, CHP’ye kızıyorsan oyunu AKP’ye ver ki biz ruh ikizleri gene Meclis’te yalnız kalalım. İşte, milletimizin uyanması ve asla itibar etmemesi gereken kandırmaca budur, oynanan oyun budur. Kurulan oy tuzağı budur. Biz milletimizi bu tuzağa düşürmeyeceğiz” dedi.

BÜTÜNLEŞMEYİ DEMOKRASİ

ŞÖLENİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

DYP-ANAVATAN arasındaki yaşananların bir bütünleşme proje olduğunu, bütünleşmenin iki partinin listede yer kapma işine çevirmek isteyenlerin bu büyüklüğü göremediğini de vurgulayan Ağar, şöyle devam etti:

“Ben kardeşim Erkan Mumcu’ya teşekkür ediyorum. Hiçbir makam ve mevki beklemeden bütünleşmeye evet dedi, katkı verdi. Biz kararlılıkla bu yolda yürüyoruz. Süreci seçimlerin hemen sonrasında milletin demokrasi şöleni haline getireceğimiz bir büyük kongre ile taçlandıracağız. Biz bu bütünleşmeyi milletin bir ihtiyacı olarak gerçekleştiriyoruz. Kimilerinin ikbal mücadelesi için yapıyor değiliz. Yolumuzda kararlılıkla yürüyoruz.”

Recep GÖREN / ANKARA

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Demokrat Parti bir felsefedir

  Çığırından çıkar

  Genelkurmay’dan düzeltme açıklaması

  İncirlik'e uzatma kararnamesi

  Sarkozy’ye Türkiye uyarısı

  KESK Başkanı: Krizin çözümü demokraside

  10 bin cami imamsız

  Köprüyü havaya uçuracaklardı

  Bolu’da trafik kazası 7 ölü, 1 yaralı

  Geçici listeler açıklanacak

  Gül ve Saygun Irak’ı görüştü

  Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

  Sınav var, sessiz olun

  Tuğcu emekliye ayrılıyor

  ‘Öğrenciye baskı yapılmamalı’

  En uzak kuasar keşfedildi

  Herkesin ‘aile hekimi’ olacak

  Dünyanın elektriği uzayda üretilecek

  Gerçek bir “yuva”ya kavuşacaklar

  Alerjik hastalıklara dikkat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004