Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Herkesin ‘aile hekimi’ olacak

Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’de başlatılan “Aile Hekimliği” 2009 yılına kadar Türkiye’nin tamamında uygulanacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’de başlatılan “Aile Hekimliği” 2009 yılına kadar Türkiye’nin tamamında uygulanacak.

2004 yılında bir ilde hayata geçirilen proje alınan başarılı sonuçlardan sonra uygulamanın kapsamı genişletildi. Düzce’ye daha sonra 11 il dahil edilerek 9 milyon kişiye birebir sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Aile Hekimliği’nin uygulandığı illerde alınan sonuçların değerlendirilmesi ve bundan sonraki hedeflerin belirlenmesi amacıyla Bolu’da bir toplantı yapıldı. Toplantı ile ilgili bilgi veren Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turhan Buzgan, Düzce’den sonra 11 ilde uygulanan Aile Hekimliği’ne 13 ilin daha eklendiğini söyledi. Buzgan, “Önümüzdeki süreçte Sinop’tan başlayarak diğer illerde de uygulamaya geçtiğimiz de toplamda 16 milyon nüfusa ve 24 ile ulaşmış olacağız. Yeni pilot illerle pilot uygulamanın daha önce başladığı illeri ve konu ile ilgili uzman ve yöneticiler bir araya getirmek amacıyla yapılan bir toplantı. Hem uygulamanın olduğu illerde durumu değerlendirmesini yapmak ve sistemle ilgili bilgilerin aktarılması için bir araya geldik. Sistemin uygulanmasında durumun gözden geçirilmesi ile ilgili bir toplantı. Vatandaşın daha iyi bir sağlık hizmeti almak için yapılan bir uygulama. Bu tür uygulamalar da birkaç esasla hareket edip uygulama sonuçlarını gördükten sonra yaygınlaştırmak gerekiyor. Sonuçta vatandaş ve sağlık çalışanlarının memnuniyeti bizim için çok önemli. Yaptığımız tüm anketlerde aile hekimliğine geçtikten sonra bu memnuniyetin arttığını tesbit ettik. Temel sağlık göstergelerinde olan etkisi tabi kısa vadeli göstergeler. Bazı uzun vadeli göstergeler vermesi için yıllar geçmesi gerekiyor. Örneğin aşılama oranları gibi bulaşıçı hastalıkların azalması gibi bebek, gebe takiplerini daha iyi olması ve bunların istatistiklere yansıması birinci basamağa başvurunun artması gibi göstergeye baktığımızda hepsinde olumlu şeyler oldu. Maliyet açısından baktığımızda da maliyeti etkin ve sürdürülebilir bir uygulama olduğunu gördük ve diğer illere de yaygınlaştırmaya başladık. “ diye konuştu.

/ DÜZCE

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Demokrat Parti bir felsefedir

  Çığırından çıkar

  Genelkurmay’dan düzeltme açıklaması

  İncirlik'e uzatma kararnamesi

  Sarkozy’ye Türkiye uyarısı

  KESK Başkanı: Krizin çözümü demokraside

  10 bin cami imamsız

  Köprüyü havaya uçuracaklardı

  Bolu’da trafik kazası 7 ölü, 1 yaralı

  Geçici listeler açıklanacak

  Gül ve Saygun Irak’ı görüştü

  Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

  Sınav var, sessiz olun

  Tuğcu emekliye ayrılıyor

  ‘Öğrenciye baskı yapılmamalı’

  En uzak kuasar keşfedildi

  Herkesin ‘aile hekimi’ olacak

  Dünyanın elektriği uzayda üretilecek

  Gerçek bir “yuva”ya kavuşacaklar

  Alerjik hastalıklara dikkat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004