Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Gökmedrese’de restorasyona devam

Sivas’ta, Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında, mimar Konyalı Kaluyan’a yaptırılan tarihi Gökmedrese’de başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Medresedeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Gökmedrese’nin hem tarihi, hem de yapılış ve kullanış şekli açısından çok önemli bir eser olduğunu söyledi.

Gökmedrese’nin, Sivas Kalesi’nin eteğinde, o zamanda bataklık bir yere inşa edilmesine rağmen ardıç kazıklar üzerine temellerin atıldığını bildiren Dalmaz, eserin 800 yıl tahrip olmadan kalan tarihi bir yapı olduğunu belirtti.

Gökmedrese’nin restorasyonunun Vakıflar Genel Müdürlüğünün büyük bir inşaatı ve yatırımı olduğunu ifade eden Dalmaz, şunları kaydetti:

‘’Restorasyon kısa sürede bittikten sonra burasının yine diğer medreselerimiz gibi fonksiyon verilerek, yaşatılarak, korunmasını arzu ediyoruz. Biz bazı tarihî eserlere fonksiyon vermezsek, restorasyon yapsak bile tahribatı daha da hızlı oluyor. Bir taraftan onarım yapıp, bir taraftan da onların 24 saat işleyen mekânlar olmasına gayret ediyoruz. Gökmedrese de el san’atlarının sergilendiği veya çalışmaların yapıldığı ve bazı güzelliklerinin paylaşıldığı mekânlar olacak. Turistlerin ziyaret ettiği, bahçesinde güzel zaman geçirdiği mekanlar olarak burasını düşünüyoruz.’’

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gökmedrese’de restorasyona devam

  Sabancı Müzesi Lizbon yolcusu

  Tuluyhan Uğurlu’dan “sevgi ve hoşgörü” konseri

  “El, Gözdeki Nura Aşık Olunca”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004