Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“El, Gözdeki Nura Aşık Olunca”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi san’at ve meslek eğitim kurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan El Gözdeki Nura Aşık Olunca adlı sergi, tarihi Şırahanı’nda açıldı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, serginin, Orta Doğu’nun en büyük el sanatları etkinliği olduğunu, bu kurslarda eğitim gören gençlerin, şehrin sanayisinin büyük çoğunluğunu oluşturan KOBİ’lerin, ara eleman ihtiyacına cevap verdiğini, bu sebeple el san’atlarının ve meslekî eğitimin önemli olduğunu belirtti.

Mesleki eğitim kurumlarının, çeşitli sebeplerle üniversite okuma imkânı bulamayan ve bir meslek sahibi olmak isteyen gençlere iş imkanı sağlamak için ideal kurumlar olduğuna dikkati çeken Kamçı, meslek edindirme kurumları olarak bütün meslekî eğitim kurumlarının çalışmalarına destek verdiklerini bildirdi.

Kamçı, ‘’Orta Doğu’nun en büyük sergisi olan bu sergi, mükemmel şekilde hazırlanmış göz nuru eserlerden oluşuyor. Serginin düzenlendiği bu güzel mekân ise Gazianteplilere hizmet vermeye devam ediyor’’ dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise ‘’El, Gözdeki Nura Aşık Olunca’’ isminin çok anlamlı olduğunu, belediyeye ait Cumhuriyet ve Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezlerindeki kursiyerlerin el emekleri ve göz nuruyla oluşan bu serginin, Gaziantep insanının san’atseverliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gökmedrese’de restorasyona devam

  Sabancı Müzesi Lizbon yolcusu

  Tuluyhan Uğurlu’dan “sevgi ve hoşgörü” konseri

  “El, Gözdeki Nura Aşık Olunca”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004