Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sabancı Müzesi Lizbon yolcusu

“Çağrışımları, Yolculukları ve Atmosferiyle İstanbul, Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonundan Tablolar’’ başlıklı sergide, 19’uncu yüzyılda batı resmiyle yeni tanışan Türk san’atçıların yanı sıra, Osmanlı sarayı için eser veren bazı yabancı ressamların eserleri yer alacak.

Sabancı Üniversitesi (SÜ) Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tablolarının, 50’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Lizbon’daki Gulbenkian Vakfı’nın müzesinde sergileneceği bildirildi.

Sakıp Sabancı Müzesi’nden yapılan yazılı açıklamada, SSM daimi koleksiyonuna ait 38 tablonun, 14 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında Lizbon’daki Gulbenkian Vakfı Müzesi’nde san’at sevenlerle buluşacağı belirtildi.

Açıklamada, ‘’Çağrışımları, Yolculukları ve Atmosferiyle İstanbul, Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonundan Tablolar’’ başlıklı sergide, 19’uncu yüzyılda batı resmiyle yeni tanışan Türk san’atçıların yanı sıra, Osmanlı sarayı için eser veren bazı yabancı ressamların eserlerinin yer alacağı ifade edildi.

Sergiyle ilk kez Türk resim san’atının büyük ustalarından bir seçkinin Avrupa’nın önde gelen müzelerinden birinde sergileneceği vurgulanan açıklamada, 50’nci yıl kutlama faaliyetlerinin açılışını Türkiye’de gerçekleştirdiği bir sergiyle yapan Gulbenkian Vakfı’nın, ‘’Çağrışımları, Yolculukları ve Atmosferiyle İstanbul, Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonundan Tablolar’’ sergisiyle bir yıl boyunca devam eden kutlamalarının sona ereceği belirtildi.

Açıklamada, Gulbenkian Vakfı’nın, 50’nci yıl kutlamalarının açılışını, kurucusu Calouste Sarkis Gulbenkian’ın doğduğu ülke olan Türkiye’de, SSM’de gerçekleştirilen bir sergiyle yaptığı hatırlatılarak, 15 Nisan - 28 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlenen ‘’Lizbon Calouste Gulbenkian Müzesi’nden Başyapıtlarla Doğu’dan Batı’ya Kitap Sanatı ve Osmanlı Dünyasından Anılar’’ başlıklı sergide, el yazmaları, çeşitli tekstil ürünleri ve Osmanlı çinilerinin yer aldığı hatırlatıldı.

10.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gökmedrese’de restorasyona devam

  Sabancı Müzesi Lizbon yolcusu

  Tuluyhan Uğurlu’dan “sevgi ve hoşgörü” konseri

  “El, Gözdeki Nura Aşık Olunca”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004