Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nikolas Sarkozy’ye ilk red

AB dönem başkanlığını Temmuz ayı başında Almanya’dan devralacak Portekiz’in AB Daimi Temsilcisi Alvaro de Mendoça E Moura, 6 aylık dönem başkanlığı görevlerinde en zor konulardan birinin Türkiye olacağını vurgulayarak, ‘’müzakerelerin ilerlemesine önem verdiklerini’’ söyledi.

Düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezinde Portekiz’in önceliklerini anlatan E Moura, ‘’Türkiye zor bir dosya. Mevcut durumu biliyorsunuz. Genişleme devam edecek. Dönem başkanlığını devralacağımız Almanya, Türkiye ile yeni fasıllarda müzakereleri başlatmaya hazırlanıyor. Biz bunu sürdüreceğiz’’ dedi.

Türkiye’de Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisandaki açıklamasıyla birlikte ‘’bazı sorunlar yaşandığını’’ kaydeden E Moura, tutum belirlemek için seçimlerin yapılmasını ve AB Komisyonunun kasım ayında açıklayacağı İlerleme Raporunu bekleyeceklerini ifade etti.

A.A muhabirinin sorusu üzerine, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’ye AB yerine Akdeniz Birliği önerisini değerlendiren Portekiz’in AB Daimi Temsilcisi E Moura, şunları söyledi: ‘’Akdeniz ülkeleri arasında her türlü işbirliğine taraftarız. Ama Sarkozy, Türkiye için AB üyeliğine alternatif getiriyorsa dönem başkanı olarak bu bizim pozisyonumuz olamaz. Türkiye ile ilerleyen bir süreç var. AB üyeliği yolunda süren müzakereler var. Müzakerelerin ilerlemesine önem veriyoruz. AB Komisyonu yayınlayacağı İlerleme Raporunda Türkiye’deki durumu tesbit edecek. Biz de bu gerçekler ışığında ne kadar ilerleyebileceğimizi göreceğiz. O açıdan AB Komisyonunun raporu büyük önem taşıyor.’’

KKTC için hazırlanan Doğrudan Ticaret Tüzüğünün Almanya tarafından sonuçlandırılmayarak önlerine gelmesi durumunda, ‘’şimdiye dek fayda sağlamadığı için açık diplomasi yürütmeyeceklerini’’ dile getiren E Moura, şunları kaydetti.

/ BRÜKSEL

12.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de sözde ateşkes, iç savaş sürüyor

  Nikolas Sarkozy’ye ilk red

  Bush’dan Kosova’nın bağımsızlığına destek

  Müşerref Karzai’ye saldırıyı kınadı

  Başbakanlıktan önce Irak’ın yolunu tuttu

  ABD’nin kayıpları 3.500’ü aştı

  İsrail, İran’ı uzaydan gözetleyecek

  ABD’li fakirleri zekât doyuruyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004