Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehitler uğurlandı

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde PKK tarafından karayoluna döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 2 subay ve bir erin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.


Özgürlükler kısıtlanmasın

Artan terör olayları bahane edilerek hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasından endişe duyan çevreler, terörün panzehirinin demokrasi olduğu görüşünde birl

Erdoğan: Terörün üstesinden geleceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İnşallah askerimiz, polisimiz, devletimiz, milletimizle el ele terörün üstesinden geleceğiz. Bu hain elleri evelallah


  YSK’dan 165 adaya veto

Yüksek Seçim Kurulu başvuruları inceledi ve 33’ü bağımsız, 132’si siyasi partilerden gösterilen 165 aday adayının “aday olamayacağı” kararı verdi.


  Seçimlere toplam 7535 aday katılacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı geçici aday listelerine göre 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçimlerine toplam 7 bin 535 aday katılacak.


  Ağar, programını iptal etti

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın Manisa programının kulak rahatsızlığı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.


  Erbakan: Bu seçimler Çanakkale Savaşından önemli

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Türkiye’nin tarihî bir noktada olduğunu ifade ederek, ‘’22 Temmuz seçimleri bu sebepten dolayı Çanakkale Savaşı kadar, hatta ondan daha önemlidir’’ dedi.


  Tülay Tuğcu emekli oluyor

Anayasa Mahkemesi’nin 46 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan Tülay Tuğcu, bugün yaş haddinden emekliye ayrılacak.


  Yıldırım isabet eden er şehit oldu

Gümüşhane’de arazi taraması yapan askerlerin bulunduğu alana yıldırım isabet etmesi sonucu bir er şehit oldu.


  Al Gore Türkiye’de

Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Garanti Bankası’nın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi.


  Fabrikada patlama 4 işçi öldü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tül fabrikasında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, 4 işçi hayatını kaybetti.


  Karadeniz’de sel uyarısı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bugün ve yarın etkili olması beklenen sağanak yağışlar sebebiyle vatandaşların sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.


  Konya'da dolu yağdı

Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Beşağıl köyünde, yaklaşık 15 dakika etkili olan dolu nedeniyle 117 bin dekar ekili arazinin zarar gördüğü bildirildi.


  Mera azalması göçü tetikliyor

Türkiye’nin son 60 yılda mera varlığının önemli oranda azaldığı, kuraklığa ve hor kullanmaya bağlı meraların azalmasının, sadece hayvancılığa zarar vermediği, tarım topraklarını da rüzgar erozyonuna açık hâle getirdiği belirtildi.


  Hasta haklarında AB’ye uyum

Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında hastalara verilen haklar da Avrupa Birliği’ne (AB) uyumlu hale getirildi.


  Namaz karşıtı haberler üzüntü verici

Bir lisede namaz kılarken görüntülenen öğrencilerle ilgili haberleri değerlendiren eski manken Yaşar Alptekin “Çocuklar öyle güzel bir aşkla namaz kılarken o insanları anlamayıp, o aşka karşı çıkanlar, onu yakalayamayan insanlar. İnşaallah Rabbim onlara da o aşkı verir” dedi.


  Bakırköy’de hayat normale döndü

Bakırköy’de önceki patlamanın meydana geldiği ve 14 kişinin hafif yaralandığı Ebuzziya Caddesi’nde hayat normale döndü.


  5 hektar kızıl çam zarar gördü

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 5 hektar kızıl çam orman alanı zarar gördü.


  Anız yangınları için kritik aylar

Hububat hasadının yapıldığı Haziran ve Temmuz ayları, biyolojik yapısını bozarak toprağı verimsizleştiren, çevre kirliliğine ve kimi zaman ormanlara da zarar veren anız yangınları açısından kritik dönemi oluşturuyor.


  www.suyumuzakimsahipcikacak.com

İSKİ ve Kazançlı İstanbul Marketleri KİM‘in ortaklaşa yürüttükleri bu kampanyada www.suyumuzakimsahipcikacak.com adlı siteyi de hayata geçirerek bilgi almak isteyen vatandaşlar anında kendi mesajlarını ve teklifleri okuyabilecekler.


  “Gül kokla, ömrün uzasın”

Gülbirlik Danışmanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş, gül kokusunun beyin ve bellek gücünü arttırarak insan ömrünü uzattığını ileri sürdü.


  Halk eğitim eğitiyor

MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Esat Sağcan, Halk eğitim merkezleriyle 10 binlerce kişiye ulaştıklarını belirterek, geçen yıl Türkiye genelinde 1 milyon 674 bin kişiye halk eğitim merkezlerinde eğitim verildiğini bildirdi.


  Kalaşnikof ağa takıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde, balık avı için dereye atılan ağa kalaşnikof marka otomatik tüfek takıldı.


  Köylüler şenlikte buluştu

Korkuteli İlçesi’ne bağlı Avdan Köyü’nde bu yıl 3.düzenlenen yayla şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.


  Sağlıklı annelik, 18-35 yaş arası

Kadın Doğum uzmanı Operatör Doktor Hasan Alkalın, anne adaylarının özellikle 18 yaşından önce ve 35 yaşından sonra gebelikten korunmasını ve sık doğum yapmanın tehlikeli olduğunu söyledi.


  “Stres” erkekleri uyutuyor

Stres ve psikolojik sorunlar kadınların önemli bölümünde uykusuzluğa sebep olurken erkeklerde bunun tam tersi durumun söz konusu olduğu bildirildi.


  Türk Kızılay’ı, 139 yaşında

Kızılay Keban Şube Başkanı Mustafa Deniz, Kızılay’ın yurtiçinde, yurt dışında, savaşta ve barışta, felâkete uğrayan insanların yardımına koşmakta olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan sağlık ve sosyal yardım hizmeti, karşılık beklemeksizin yerine getirdiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004