Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

61 bin bakkal kepenk kapattı

Süpermarket, hipermarket, grosmarket derken mahalle bakkalları bir bir kapanmaya başladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, son dört yılda yaklaşık 61 bin bakkalın mesleğini bıraktığını açıklarken, 1995 yılında 600 bin olan bakkal sayısı da 250 bine düştü.

Meclis’te bir yıldan fazla süredir bekleyen Hipermarket Yasası yeni yasama dönemine kalırken, bakkal esnafın sorunlarına çözüm bulunamadı. CHP Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu’nun, bakkal esnafının sorunlarını ilişkin soru önergesine cevap veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 2004-2006 yılları arasında Türkiye genelinde 60 bin 938 bakkal esnafının mesleğini bıraktığını bildirdi.

Antalya Esnaf ve Sanatkâr Sicil Müdürlüğü’nün verilerine göre de, aynı dönemde Antalya’da kapanan bakkal sayısının 2 bin 420 olduğunu belirten Coşkun, 1990’lı yılların başlarında ivme kazanan marketleşme süreci ile birlikte, her türlü ihtiyaç malzemesinin satıldığı alış-veriş merkezlerinin sayılarındaki artışın çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini söyledi.

Bu sorunların giderilmesi için, büyük mağazaların kurulmaları, ticarî faaliyette bulunmaları ve denetlenmelerine ilişkin düzenlemeleri içeren Mağazalar Kanunu Tasarısı’nın 24 Şubat 2006’da TBMM’ye gönderildiğini hatırlatan Coşkun, tasarının, tüketici haklarına, modern şehirleşmeye ve rekabet şartlarına olumlu katkı sağlaması için valiliklerden belediyelere, iş adamlarından sendika ve sivil toplum örgütlerine kadar geniş bir kesimden görüş alındığını anlattı. Mecliste bir yıldan fazla süredir bekleyen Hipermarket Yasası yeni yasama dönemine kalırken, bakkal esnafın sorunlarına çözüm bulunamadı.

/ ANKARA

12.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  61 bin bakkal kepenk kapattı

  TÜBİSAD’dan ‘bilişim seferberliği’ çağrısı

  Buğdaya ayçiçeği dopingi

  Tüketicilerden Türk Telekom’a çağrı

  Enerji Bakanlığı’nın tahkim kâbusu

  Hazine’nin başı “tapu”larla belâda

  POAŞ, lisans için yeni şirket kuracak

  TMSF 2.5 milyar dolar gelir hedefliyor

  Başoğlu, yeniden Başkan

  Adese’den İstanbul’a 2 mağaza

  İstikbal, ilk ‘Ev Concept’ mağazasını İstanbul’da açtı

  SİNPAŞ GYO halka açılıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004