Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Konya yolcularına Mevlânâ müzesi ücretsiz

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir proje ile Konya’ya diğer illerden gelen tüm yolculara, ücretsiz Mevlânâ Müzesi giriş bileti verilmesi planlanıyor.

Akyürek, 2007 yılının UNESCO tarafından Mevlânâ Yılı ilân edilmesinin ardından belediye olarak Mevlânâ , eserleri ve mesajlarının tüm insanlığa duyurulması için çeşitli projelere imza attıklarını belirtti.

Bu çerçevede SÜ’nün de katkılarıyla Mevlânâ ’nın tanıtımı için yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Akyürek, ‘’Proje ile Konya’ya seyahat acenteleriyle, Bursa, İstanbul, Van, Diyarbakır, Ankara, Kayseri gibi şehir dışından gelen yolculara ücretsiz Mevlana Müzesi giriş bileti vereceğiz. Yani Konya’ya gelen vatandaşlarımızın Mevlânâ Müzesi’ni ziyaret etmeden şehirden ayrılmamalarını sağlayacağız’’ dedi.

Müze giriş biletinin maliyetinin yüzde 50’sinin sponsorlar tarafından karşılanacağını dile getiren Akyürek, maliyetin kalan kısmının da seyahat acenteleri tarafından karşılanmasının planlandığını bildirdi.

BİLETLER SINIRLI SAYIDA OLACAK

Seyahat acentelerinin de Konya dışındaki bilet satış noktalarına astıkları afişlerle bu projeyi vatandaşlara duyuracağını anlatan Akyürek, ücretsiz verilecek Müze giriş biletlerinin sınırlı sayıda olacağını, ancak sayıyı henüz belirlemediklerini kaydetti. Akyürek, projenin iç ve dış turizmin hareketleneceği Temmuz veya en geç Ağustos ayına kadar hayata geçirilmesini hedeflediklerini, bu çerçevede çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

13.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Serenderlerdeki mimarî şaşırtıyor

  Konya yolcularına Mevlânâ müzesi ücretsiz

  Kabe’nin 8 asırlık anahtarı Erdek’te sergileniyor

  Mısırlı san’atçılar Kekova Koyunda

  Altın Koza’da binlerce kişi sinemayla buluştu

  Mevlânâ bibliyografyası CD’de

  Mersin Müzik Festivali, Avrupalı oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004