Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SIRADA RONALDO VAR

Transferin en hareketli kulübü F.Bahçe'nin, Brezilya'nın dünyaca ünlü golcüsü Ronaldo için Milan'a 10 milyon avro teklif ettiği ileri sürüldü. İspanyol spor gazetesi AS, F.Bahçe'nin Roberto Carlos ile Ronaldo'yu Real Madrid'te olduğu gibi biraraya getirmek istediğini yazdı.

İspanyol spor gazetesi AS, Fenerbahçe'nin, AC Milan takımında oynayan Brezilyalı Ronaldo'ya transfer teklifi götürdüğünü iddia etti. Fenerbahçe'nin Roberto Carlos ile Ronaldo'yu Real Madrid'te olduğu gibi biraraya getirmek istediğini ileri süren AS, ''Başkan Aziz Yıldırım'ın 100. yıl için rüyası Roberto Carlos ve Ronaldo'yu birleştirmek. Fenerbahçe, Milan'a 10 milyon avro teklif etti ama teklif İtayan kulübü tarafından hemen geri çevrildi'' diye yazdı. Fenerbahçe'nin Ronaldo'ya da Roberto Carlos gibi 3 yıllık sözleşme teklifini götürdüğü belirtilirken, Brezilyalı forvet oyuncusunun Milan'da kalmayı düşündüğü ve sözleşmesini uzatmak için görüşmelere başladığı ifade edildi. AS, ancak Shevckenko'nun Milan'a geri dönmesi halinde Ronaldo'nun Fenerbahçe'ye transferi ihtimalinin gerçekçi olabileceğini kaydetti.

CARLOS'UN SÖZLERİ

Öte yandan Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı sol defans oyuncusu Roberto Carlos, ''Real Madrid'ten ayrılmak istemiyordum, ama hayat böyle'' dedi. Kendisini Real Madrid'te ''unutulmayacak bir dönemin parçası'' olarak hissettiğini kaydeden Roberto Carlos, İspanyol spor gazetesi As'a verdiği demeçte, Fenerbehçe'nin de kendisini tekrar önemli hissettirdiğini ifade etti. tecrübeli futbolcu, ''Kazandığım kupalardan dolayı kendimi öncelikli hissediyorum, ama bunların hepsini Madrid'in formasını giydiğimden dolayı kazandığımın bilincindeyim. 11 yılda, 3 Avrupa kupası, 3 lig kupası, 2 kıtalararası kupa, 1 Avrupa Süper Kupası ve 3 Kral Kupası kazandım. Ama bir tane eksik var. 4. lig kupasını kazanarak gitmek istiyorum'' dedi.

SHEFFİELD'İN KASASI DOLDU

Bu arada Eurosports internet sitesinde yer alan haberde, Sheffield United'ın Colin Kazım Richards'ı 150 bin sterline alıp 1 milyon 275 bin sterline (3 milyon 353 bin YTL) Fenerbahçe'ye satarak büyük kar elde ettiği dile getirildi. Habere göre, Fenerbahçe'nin geçen yıl İngiltere Premier Ligi'nde oynayan Sheffield United'tan aldığı vKazım Richards için İngiliz kulübüne 3 milyon 353 bin YTL bonservis bedeli ödediğini ve bunun Sheffield United Kulübü'nün elini çok rahatlatacağını belirtti. İnternet sitesi, Colin Kazım'ın geçen yıl ağustos ayında Brighton'dan 150 bin sterline alındığını belirtirken, İngiliz kulübün yeni başkanı Bryan Robson'ın sarı - lacivertli takımdan gelecek parayla çok rahatlayacağı ve istediklerini takımda yapabileceğini kaydetti.

17.06.2007


 

Gençlerin yeni gözdesi golf

Golf Federasyonu'nun ''Geleceğin golf şampiyonlarını arıyoruz'' sloganıyla düzenlediği altyapı seçmelerine 200 genç katılacak. Silivri Klassis Golf Kulübü'nde bugün yapılacak seçmelerde, ilk etabı geçen minik sporcular, 20 kişilik kontenjana girmek için mücadele edecek.

Golf Milli Takımı Antrenörü Adnan Salmanlı, geleceğin şampiyon adaylarını belirlemek için her yıl seçmeler yaptıklarını belirterek, bugün milli takımın iskeletini oluşturan Hamza Sayın, Gencer Özcan ve Mustafa Hocaoğlu gibi başarılı sporcuları bu seçmeler sonunda keşfettiklerini söyledi.

AİLELER GOLFÜ SEVİYOR

Önceki yıllarda bu spora gönül vermiş gençleri seçmelere yönlendirmek için ailelerden ricada bulunduklarını ifade eden Salmanlı, ''Bugün ise anne-babalar çocuklarının ellerinden tutup bize getiriyorlar'' dedi. Federasyon başkanı Ahmet Ağaoğlu ise 2010 yılının milli takımını oluşturmak adına çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

GELECEĞİN YILDIZLARI ÇIKIYOR

''Diğer birçok sporda olduğu gibi golfte de sporcunun erken yaşta keşfedilmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle en fazla üzerinde durduğumuz yaş gurubu 9-10. Geniş katılımla yapılan seçmelerden geleceğin şampiyonlarının çıkacağına inanıyorum.'' Türkiye'nin gelecekteki şampiyonlarını bulmak için ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir seçme yapan federasyon, bu organizasyonları gelecek dönemde Anadolu'ya yaygınlaştırmayı hedefliyor.

17.06.2007


 

Colin Kazım'a ev aranıyor

Fenerbahçe'nin yeni transferi Colin Kazım, İngiltere ve daha sonra Kıbrıs'ta yapacağı tatil öncesi İstanbul'da ev baktı. Menajeri Aytaç Erenler, annesi Emine Kazım ve nişanlısı Veeanne ile kısa bir İstanbul turu yapan Colin Kazım, FBTV'de ve medyada kendisiyle ilgili yayınlanan haberleri inceledi.

FBTV'ye kısa bir açıklama yapan Colin Kazım'ın annesi Emine Kazım oğlunun Fenerbahçe'de oynamasından aile olarak büyük gurur duyduklarını söyledi.

AİLESİ ÇOK MUTLU OLDU

Oldukça neşeli görünen ailenin en heyecanlı ismi ise İstanbul'da yaşayacak olan Colin Kazım'ın nişanlısı Veeanne. Colin Kazım'ın annesi de oğluna övgüler yağdırırken, "Kazım 9 yaşından beri sporun içinde. Ailemiz bugüne kadar çocuklarımızın mutlu olabildikleri herşeyi yapmaları konusunda onlara gerekli desteği verdi. Özellikle Kazım'ın önce Milli takım, şimdi de Fenerbahçe'de mücadele edecek olması bizleri heyecanlandırıyor, gururlandırıyor. Kazım iyi ruhlu bir çocuktur. Fenerbahçe'ye renk katacağını umuyorum" dedi.

17.06.2007


 

Trabzon'da kaleci adayı Cordoba

Dış transferde Serkan, Adnan ve Jabi'yi kadrosuna katan Trabzonspor'da, kaleci arayışı konusunda Oscar Cordoba'nın ağırlık kazandığı bildirildi.

Bordo-mavili yönetimin, kaleci arayışında listesinde birkaç ismin bulunduğu ve bunlardan birinin Kolombiyalı Oscar Cordoba olduğu belirtildi. Cordoba'nın tecrübeli oluşu ve bonservisinin elinde olması nedeniyle tercih edildiği kaydedildi. Trabzonspor'un bir kaleci ve bir ''10'' numara alarak transferi kapatacağı belirtildi.

17.06.2007


 

Johansson Türkiye'yi kötüledi

Malatyaspor'un İsveçli futbolcusu Sebastian Johansson, ülkesinde yayınlanan bir gazetedeki röportajında, Türkiye ile ilgili çirkin açıklamalarda bulundu.

İsveç'in Punk.SE gazetesine açıklamada bulunan İsveçli futbolcu Johansson, İsveç'e dönmek istediğini belirterek, "Malatyaspor'da futbolcu maaşları bilinçli olarak ödenmiyor. Üstelik Türkiye güvensiz bir yer. Daha birkaç ay önce Malatya'da iğrenç sekilde Hristiyanlar boğazları kesilerek öldürüldü. Ayrıca yolda yürürken her an her yerde bomba patlayabilir. Türkiye'de ve Malatya'da kendimi rahat hissetmiyorum. İsveç'e dönmek istiyorum, önümüzdeki aylarda İsveç'e gelerek kendime kulüp arayacağım. Birkaç kulüple temas halindeyim" dedi. Malatyaspor'dan ayrılmak istediğini tekrarlayan Johansson, "Buradan ayrılmak istememin birçok nedeni var. Burası güvensiz bir yer, tekrar ediyorum. Malatyaspor'da bilinçli olarak maaşlar ödenmiyor. Ayrıca Türkiye'de ve Malatya'da rahat değilim" ifadelerini kullandı.

17.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004