Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘HAMAS devleti, varsayım’

Halit Meşal’den sonra Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze’de bir devlet ilân etmeyi düşünmediklerini söyledi. Fransız Le Figaro gazetesinin Gazze’de bir devlet ilân edip etmeyeceklerine söyelik sorusuna Hamas lideri, “Hayır. Gazze, sadece Hamas’a değil bütün Filistinlilere ait.” dedi.


Meşal: Yaşananlardan ABD ve İsrail sorumlu

Hamas lideri Halit Meşal, El Fetih Hareketi’ni diyaloğa çağırarak, krizin çözümünün merkezi bir hükümetin kurulmasıyla sağlanabileceğini söyledi. Meşa

HAMAS- Fetih çatışması Lübnan’a sıçradı

Lübnan’ın güneyinde, El Fetih’in denetiminde bulunan Filistin mülteci kampı Ayn El Hilve’de bir yerel Hamas yetkilisine el bombalı saldırı düzenlendi


  Kaddafi: Bırakın, Filistinliler kozlarını paylaşsın!

Libya lideri Muammer Kaddafi, Filistinlilerin kendi sorunlarını kendilerinin halletmesi gerektiğini söyleyerek, Arap ülkelerinden Filistinli tarafları kendi başlarına bırakmalarını istedi.


  Robert Gates çatkapı Irak’ta

Irak’a sürpriz ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Amerikalı komutanlarla bir araya geldi. Gates’in Irak’taki Amerikan askerlerinin komutanı Orgeneral David Petraus ve Korgeneral Raymond Odierno ile görüştüğü belirtildi.


  Arap Birliği inceleme komisyonu kuruyor

Mısır’ın başşehri Kahire’de biraraya gelen Arap Birliği’nin dışişleri bakanları, Gazze Şeridi’nde meydana gelen şiddet eylemlerini kınadı ve “olaylardan önceki duruma dönülmesi’’ çağrısında bulundu.


  Ahmet Yasin ancak iki yılda ABD’ye girebildi

Babası Amerikan vatandaşı, annesi yeşil kartlı olan üç yaşındaki Ahmed Yasin iki yıl süren hukuk mücadelesinin ardından ABD’ye girebilecek.


  İntihar eylemlerinin İslâmla ilgisi yok

1980’den 2006’ya kadar çeşitli ülkelerde gerçekleştirilmiş 462 intihar saldırısını inceleyen Chicago Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Robert Pape, “İntihar eylemlerinin arkasında dinî değil, politik sebepler var” sonucuna ulaştı. Saldırıların yüzde 95’i, dinî düşüncede olmayan gruplar tarafından gerçekleştirilmiş. Prof. Robert Pape’e göre, terörist saldırıların İslâma mal edilmesi temelsiz ve büyük bir yanlış.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004