Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin'de İsrail'in istediği oldu

Filistin’de yeni başbakan Selam Feyyaz’ın kabinesinin yemin ederek göreve başladığı bildirildi.Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a önceki gün listesini sunan bağımsız Feyyaz’ın kabinesinin Ramallah’ta yemin ettiği belirtildi. Feyyaz’ın hükümetinde kendisi dışında 10 bakan bulunuyor. Diğer bakanların daha sonra belirleneceği kaydediliyor.

Uluslararası toplum tarafından tanınması beklenen hükümet, Hamas’ın Gazze Şeridi’nin kontrolünü ele geçirmesinden sonra Filistin topraklarında olağanüstü hali uygulayacak.

Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin ulusal birlik hükümetini lağvetmesinden sonra, kurulacak azınlık hükümetinin, meclis onayı olmaksızın geçici olarak görevlendirilmesine ilişkin bir kararname yayımladı.

Kararnameye göre, yeni başbakan başkanlığındaki hükümet bir ay süreyle görevlendirilecek ve bu süre içerisinde, Meclis’in onayı istenmeyecek.

Bir ay sonunda ise seçim kararı alınarak, Meclis’e getirilecek. Meclis’in kararı kabul etmemesi durumunda, yetkiler yeniden Abbas’a dönecek.

Olmert Tarihî bir fırsat doğdu

Öte yandan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas’ın içinde bulunmadığı bir Filistin hükümetini, gelecekteki barış görüşmeler için meşrû bir taraf olarak kabul edecekleri mesajını verdi.

Olmert, 3 günlük resmî bir ziyaret için ABD’ye giderken, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı ve son bir kaç gün içinde Filistin Yönetimi’nde meydana gelen değişikliklere dikkat çekerek, ‘’Son bir kaç gün içinde, uzun süredir hiç olmadığı kadar karşımıza yeni bir fırsat çıktı. Bu fırsatı değerlendirmek için sıkı bir çalışma yapmaya niyetliyiz. Hamassız bir Filistin hükümeti, görüşmeler için bir ortak olabilir’’ diye konuştu.

Olmert, Washington’da, ABD Başkanı George Bush ile biraraya gelerek, son gelişmeleri değerlendirecek.

İsrail tecridi sıkılaştırıyor

Bu arada, İsrail, Gazze Şeridi’ndeki araçlara yakıt sevkiyatını durdurdu.

Askerî radyodaki haberde, Gazze Şeridi’nin Hamas’ın kontrolüne geçmesinden sonra İsrail’in yakıt temininden sorumlu şirketi Dor Alon’un kararı, ordu ile istişarelerde bulunarak aldığı belirtildi.

Haberde, bu önlemin elektrik üreten jeneratörler için gönderilen yakıt sevkiyatını kapsamadığı da kaydedildi.

İsrail Altyapı Bakanlığı verilerine göre, Gazze Şeridi’ndeki benzin istasyonlarında 2 haftalık rezerv bulunuyor.

Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer de İsrail’in Gazze Şeridi’ni tecrit etmeyi sürdürme niyetinde olduğunu, bölgeye elektrik ve su dışında hiçbir şeyin geçmesine izin verilmemesi gerektiğini açıkladı. İsrail güvenlik kabinesi üyesi Eliezer, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a da azami desteğin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada, Gazze şeridi’nde dün meydana gelen, ancak nasıl ve nerede olduğunun ayrıntıları belli olmayan çatışmalarda, 6 kişi öldü. Bir aile ile Hamas’a bağlı güvenlik güçleri ile El Kassam Tugayları’nın çatışmasında 11 kişi yaralandı.

/ RAMALLAH

18.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin'de İsrail'in istediği oldu

  Yemen’de Havsilerle ateşkes

  Bandar bin Sultan skandalı büyüyor

  İngiltere, Filistin’i çökertme suçlamasını reddetti

  Blair, Irak bataklığının farkındaymış

  Malikî, aşiretlerin silâhsızlandırılmasına karşı çıktı

  Newton: Dünyanın sonu 2060

  İran’dan, İngiltere’ye Selman Rüşdi tepkisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004