Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hadis cahilliği, Said Nursî düşmanlığı

Peygamberimizin ibret yüklü hadislerinden sözlü yapan Din Dersi öğretmeni Hasan Çelik hakkındaki yayınlar maksatlı bulundu. Bazı internet siteleri ile Milliyet gazetesinde yer verilen haberde öğretmen Çelik, öğrencilerini “Gözlerin zinası bakmaktır,” “Cennet kılıçların gölgesi altındadır,” “Çok gülmek kalbi öldürür” gibi hadislerden sözlü yapmakla suçlandı. Haberde, bahsi geçen hadislerin Said Nursî’nin sözleri olarak belirtilmesi de koyu bir cehalet olarak değerlendirildi.


Ağar: Her seçim bir mağduriyet masalı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP iktidarını eleştirerek, ‘’Her seçim bir mağduriyet masalı. Millet sizi mağdur olasınız diye değil,

Seçimler demokrasilerin düğünü

Denizli Valisi Hasan Canpolat, seçimleri demokrasilerin düğünü olarak nitelendirerek, “Bu düğünün hiçbir tatsız olaya meydan vermeden gerçekleşmesi ge


  DEP’li Orhan Doğan öldü

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi gören kapatılan DEP’in eski milletvekili Orhan Doğan, hayatını kaybetti.


  Şahin: AB süreci bizden önce başladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘’Türkiye’nin AB’ye giriş süreci sadece bizimle başlamadı, göreve gelen her parti bu yönde çalıştı. Bizim hükümetimiz, girişlerle ilgili katılım müzakerelerine başlamayı başarmış bir hükümettir’’ dedi.


  Adan: Kimse, DP üzerinden toplumsal mühendislik yapamaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Hayatında bir kere halkın karşısına çıkmamış, iki kelime konuşmamış olan had bilmezler DP üzerinden toplumsal mühendislik yapamazlar. DP barajın altında diyerek halkın iradesine baraj kurmaya kalkanlar o barajların altında kalacak” dedi.


  Eski bakanların dâvâsı 27 Temmuz’a ertelendi

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan’ın Yüce Divan’da yargılanmalarına devam edildi. Dava dosyasının kapsamlı olması sebebiyle incelemenin sürdürülmesine ve duruşmanın 27 Temmuz’a ertelenmesine karar verildi


  Kılıç: Raporu bekliyoruz

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Anayasa değişikliği ile ilgili raportörün raporunu hazırlayıp kendilerine sunması durumunda önümüzdeki hafta içinde konuyu görüşebileceklerini söyledi.


  Ümraniye soruşturmasında 1 kişi serbest

Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen bir şüpheli serbest bırakıldı.


  Ankete göre 3 parti barajı aşıyor

Başkent Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin 11-15 Haziran 2007 tarihinde yaptığı son araştırmaya göre AKP yüzde 36.2, CHP 19.8, DP 13.5 olarak Meclise girecek.


  Afyon Cezaevi’nde diploma coşkusu

Deniz Feneri Derneği, Afyon Halk Eğitim Müdürlüğü ve Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi işbirliği ile düzenlenen tutuklu ve hükümlülere yönelik meslek edindirme kursları sona erdi. Düzenlenen törenle sertifikalarını alan hükümlüler, büyük bir coşkuyla tiyatro ve halkoyunu gösterilerini sergiledi.


  Denizler Ankara'dan izlenecek

Denizcilik Müsteşarlığı’nda kurulacak otomatik tanımlama sistemiyle Türk denizleri son teknoloji ile donatılmış merkezden izlenecek.


  Suçlu çocukta mafya özentisi

Diyarbakır’da suça bulaşan çocuklar üzerinde yapılan araştırmada çocukların 42.9’unun haksızlıklarla mücadele eden mafya liderini canlandıran film ve dizilerde başrol oyuncusu olmak istediği belirlendi.


  Öğretmene jet hızıyla soruşturma

Isparta Vali Vekili Bekir Kaya, bir ilköğretim okulu öğretmeninin Said Nursî’nin sözlerinden derlediği ders notlarını öğrencilere dağıttığı ve ardından sınav yaptığı iddialarıyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.


  Mahkûma günde 1 saat internet

Adana E Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumunda yeni kurulan teknoloji sınıfında bilgisayar kullanımını öğrenmeye çalışan tutuklu ve hükümlüler, yakın bir zamanda internet ortamında ‘’sörf’’ yapabilecekler.


  Tatile geldi, Müslüman oldu

Antalya’ya tatile gelen 47 yaşındaki Alman Anneline İnes Schmıdt, kaldığı otelden bir çalışanla arkadaş olduktan sonra Müslümanlığı seçerek, ‘’Deniz’’ adını aldı.


  Su arıyordu, petrol buldu

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde sulama için sondajla su arayan çiftçi petrol buldu.


  Boğazdan ikinci su boru hattı geçecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, boğazdan ikinci bir su boru hattı için ihale çalışmasına başladıklarını söyledi.


  Ailelere ishal uyarısı

Antalya Sağlık Müdürlüğü, çocuk ve bebeklerde yaz aylarında ishale bağlı ölümlerde büyük artışlar olabildiğine işaret ederek, aileleri uyardı.


  200 hektarlık orman tahrip oldu

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde önceki çıkan orman yangını söndürüldü. Yangında, 200 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.


  Bozulan AKBİL’ler tamir ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELBİM A.Ş, başlattığı yeni uygulama ile bozulan akıllı biletleri (AKBİL) tamir ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004