Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Cinayet ekonomisinin cirosu...

Ortalıkta uzun zamandır fütursuzca fing atan paramiliter çeteler yakalandıkça ortaya dehşet verici manzaralar çıkıyor. Herkesin sorusu aynı: Bunlar ne? Genel kanaat ‘Yozlaşmış Gladio’ olduğu. Gladio... Yozlaşmış Gladio.. Gladio ne?

Üye ülkelerde NATO tarafından kurulan, CIA tarafından yönetilen gizli örgütler... Paralel NATO.

Eğer üye ülke bir komünist işgaline uğrarsa, bu silahlı gizli örgütler direnişe geçecekti.

Tabii Gladio, İtalya’daki gizli örgütün adı... Kılıç anlamına gelmekte.

Yunanistan’daki ‘Koyun Postu’.

Fransa’daki Rüzgar Gülü.. Türkiye’deki Ergenekon...

***

Ne var ki Soğuk Savaş sona erip Sovyetler yıkılınca Batı bu ‘paralel NATO’ örgütünü lağvetti... Özel harpçi profesyonellerin denetiminde örgütlenip halkın içinde yuvalanan gizli milisler dağıtıldı, onlara verilmiş olan silahlar toplandı.

Türkiye’de bu yapılmadı. Şimdi çete faaliyetlerinden dolayı toparlananların ortak kimliklerinde benzerlikler var... Hepsi şu veya bu şekilde Kontr-Gerilla ile irtibatlanmış gibi..

***

Batı’da işlevi bitince dağıtılan bu paralel NATO örgütü neden bizde dağıtılmadı? Cuma gecesi Kral TV’de, Z Raporu’nda ağırladığımız eski Kültür Bakanı ve Susurluk Skandalı Komisyonun üyesi Fikri Sağlar, Türkiye’deki çeteleşmenin ekonomik boyutuna dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Raporlarına göre dünyadaki ‘suç ekonomisinin’ yıllık cirosu bir trilyon dolarmış.

Evet, bir trilyon dolar... Ya Türkiye’deki suç örgütlerine düşen pay? O da yirmi yedi milyar dolar.

***

Fikri Sağlar, ‘vatan, millet, Sakarya’ söylemiyle, cirosu 27 milyar dolar olan bir rantta el konduğunun altını çiziyor.

Türkiye neden tam ve gerçek bir hukuk devleti olamıyor? Çünkü bunun karşısında saf tutanların götürdükleri para 27 milyar dolar...

Çeteleşme, uyuşturucu, mafyalaşma; hepsine bu açıdan da bakmak gerek.

***

Nitekim, ‘Kod Adı: Susurluk’ adlı kitabın yazarı da olan Fikri Sağlar, bizim topraklardaki uyuşturucu ticaretinin de altını çiziyor.

Türkiye’den geçen uyuşturucunun yüzde 64’ü yakalanıyormuş... Bu başarının bir de arka yüzü var: yakalanamayan uyuşturucular... Bu da inanılmaz bir servet.

Susurluk Komisyon Raporu, Türkiye’deki uyuşturucu ticaretinin boyutlarını altmış milyar dolar olarak veriyor..

MHP eski genel başkan yardımcısı Bülent Yahnici ise Neşe Düzel’e ‘eskort eşliğinde bir uçtan girip diğeri uçtan çıkan uyuşturucu miktarının bedelinin yüz milyar dolar’ olduğunu söylemişti.

***

Arşivlere girip hızlı bir araştırma yaptığınızda ‘aşırı milliyetçilikle, uyuşturucu ticareti’ arasında çarpıcı bir bağ ortaya çıkmakta...

Bu coğrafyada kanunsuz işlerin en fiyakalı örtüsü salçalı hamaset. Türk usulü Gladio’nun ‘vatan elden gidiyor’ şamatası, güçleşen uyuşturucu trafiğine bağlı olmasın? Baksanıza Fikri Sağlar, Birleşmiş Milletler Raporu’na dayalı olarak 27 milyar dolardan söz ediyor. Bir başkası altmış, bir diğeri yüz milyar doları telaffuz etmekte.

***

Gladio... Yozlaşmış Gladio... Vaktiyle NATO ve CIA tarafından Sovyet İşgali ihtimaline karşı örgütlenen, işgal söz konusu olmaktan çıkıp da kendi başına kaldığında uyuşturucu trafiğinden nemalanan bir cinayet ekonomisiyle mi karşı karşıyayız acaba?

Yoksa herkesin gözünün önünde olup bitenler çoktan önlenemez miydi? Paylaşılan paralar milyar dolarlara ulaşınca bazı devlet görevlilerinde ‘suçu önleme’ isteği kalmıyor galiba. Bu isteksizliği de genellikle ‘hamasi’ nutukların arkasına saklıyorlar.

Star, 1 Temmuz 2007

Mehmet ALTAN

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarih ne yazar?

  “Ya devlet başa; ya kuzgun leşe”

  Cinayet ekonomisinin cirosu...

  AKP neden vitrin değişikliği yaptı?

  Biz mi öldürdük?

  Sıkıntılı tercihler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004